Temaretreat – «Veier til modenhet»

Misjonskirken Norge inviterer til retreat under temaet «Veier til modenhet», 18.-21.mai 2017 på Lia gård. Retreaten er åpen for alle, og vi oppmuntrer særlig ledere (både ledere for barn, unge og voksne) i våre menigheter til å delta. Vi tror dette kan bety mye for både fellesskap og videre arbeid å få denne erfaringen sammen.

Vi lever i en tid med tilgang til enorme mengder informasjon, påtrykk fra mange kanter, krav om prestasjon og tilgjengelighet.  Det er godt for mennesket å hente seg inn, komme i kontakt med egne dypere sjikt og ikke minst, med Jesus Kristus. Vi tror stillhet og det å tre til side kan være en hjelp til å «komme til seg selv» og til Gud – og at dette er viktige nøkler til fordypning og modning.

Markus 6,31: «Og han sa til dem: «Kom med meg til et øde sted hvor vi kan være alene, og hvil dere litt!» For det var så mange som kom og gikk at de ikke fikk tid til å spise engang.» Jesus kommer med den samme innbydelsen i dag: Kom avsides – fra hverdagens mas og jag – for å finne hvile, for å komme til den talende stillheten, og for å kunne lytte til Guds og ditt eget hjerteslag.

Retreatens vesen 
Du får komme som du er på retreat. Ikke for å prestere, produsere eller for å leve opp til visse forventninger. Du kommer for å ta imot og hvile. Retreatene har tider for stillhet, gudstjenester, bønn og Jesus-meditasjon. I temaretreaten har vi i tillegg undervisning.

Foreløpig program, trykk for større bilde

Gud er virksom på mange måter: Gjennom tekstene, nattverden, naturen, i stillheten og i fellesskapet. Bevisstgjøringen på Jesu nærvær står sentralt, og det er fokus på at han fyller alt og er midt iblant oss. På retreat skal du få lov til å konsentrere deg om Jesus Kristus og deg selv. Om ditt sterke, skjelvende, hengivne eller gryende forhold til ham.

Disse dagene er det ditt liv det gjelder. Derfor er vi i retreat-sammenheng tilbakeholdne når det gjelder informasjon og utspørring om hverandres liv. Vi er ikke hverandres veiledere og sjelesørgere. Vi legger til rette for personlig samtale med veiledere. Fra Misjonskirken Norge kommer Øyvind Haraldseid, Karstein Morfjord og Anne Margrethe Mandt-Anfindsen. Disse vil lede retreaten sammen med Ingeborg Solum Bø eller Ingar Bø fra Lia gård.

PRISER

Kursavgift 650 kroner + overnatting og helpensjon, tre dager*:

Rom m/bad
Nylia
(hotellstandard)
Flermannsrom
Herrens Låve m/bad på gangen, samt hytter.
(Ta med eget sengetøy og håndklær)
Per person enkeltrom
2400 kroner
Per person dobbeltrom
2200 kroner
Per person flermannsrom
1500 kroner

*Med forbehold om endringer i pris og program.

Dette arrangementet er avsluttet. Lurer på du på når/om det blir retreat i regi av Misjonskirken Norge igjen, ta kontakt med Anne Margrethe Mandt-Anfindsen på e-post anne.margrethe@mknu.no.