Planteprosjektet i Sandefjord avsluttes

Plantingen i Sandefjord ble godkjent som nasjonalt prosjekt høsten 2015 og har vært ledet av Sæbjørn og Rebekka Dvergastein Dahle. Søndag 13. mai 2018 hadde de sin siste og avsluttende gudstjeneste i Sandefjord-prosjektet.

− Det var en fin feiring og en verdig avslutning på en fire års reise her i byen vi er blitt så glad i. Vi spiste god mat, dessert og kake, tørket tårer, ba litt, sang litt og delte hjertene våre», skriver Rebekka og Sæbjørn i et takkebrev sendt ut til Misjonskirken Norge, modermenighet Skien misjonskirke og de ulike støttemenighetene. I brevet beskriver de reisen fra kallet til menighetsplanting i 2011, via flytting til Sandefjord, barnefødsler, planteprossess i samarbeid med Misjonskirken Norge, endrede livssituasjoner innad i prosjektgruppa, til nå en avslutning av prosjektet. Som de sier med egne ord: «Life happens».

− Til denne drømmen og dette kallet har vi gitt vårt alt. Det har kostet blod, svette og tårer. Men i dag kan jeg og Sæbjørn stå med rak rygg og både si og kjenne at vi virkelig gav alt vi hadde og kanskje litt til, som vi kommer tilbake til. Det er fire år med minner og prøving og feiling. Hytteturerer, bønnesamlinger, påskefrokoster i skogen, barnefødsler, barnevelsignelser, og mye mye annet.

Det å nå skulle gi opp denne drømmen, beskriver de videre som tøft. Det er mange spørsmål man stiller seg i ettertid om hvorfor det ble slik, hva kunne man gjort annerledes og så videre. Det vil ta tid å bearbeide, men når prosjektet nå avsluttet kan man bruke tid på å reorientere og se fremover.

− Det er ikke få ganger vi har skrytt av å være på dette laget som har medvind i seilene og satser hardt på noe vi fortsatt har tro på i hjertene våre. Vi håper dere alle hører dette: Vi har følt oss sett, heiet på, bedt for, båret, backet og satset på. Det har vært uvurderlig og er vanskelig å sette ord på hva har betydd.

− Tusen takk for all forbønn, alle heiarop, alle samtaler og all økonomisk støtte. Det at noen har trodd på oss og vårt kall og vår drøm er egentlig både utrolig og fantastisk! avslutter ekteparet Dvergastein Dahle sitt takkebrev.

Avslutningen av prosjektet har skjedd i samråd med Nasjonal avdeling i Misjonskirken Norge.

− Vi har satt veldig pris på den jobben Rebekka og Sæbjørn har lagt ned i Sandefjord. Vi vet at en planteprossess kan være både krevende og uforutsigbar. Vi er takknemlig for slike mennesker som er villige til å ta steget og satse på menighetsplanting, sier Torben Joswig, nasjonal leder.

Har du spørsmål angående avslutningen av prosjektet, ta kontakt Torben Joswig. Kontaktinfo her.