Hvem er tweens?

Tweens er et begrep som brukes om større barna. De som er midt i mellom småbarn og ungdom, «between» – derav utrykket «tweens». Nøyaktig hvilke aldersgruppe dette er, defineres ulikt i ulike organisasjoner, menigheter osv. Under Misjonskirken Norges sommerfestival Liv & Vekst, er det egne Tweens-samlinger for barn som skal starte i 6.klasse og 7.klasse (11-12 år). Misjonskirken UNG utvikler stadig nye ressurser rettet mot denne aldersgruppen.

Viggo for tweens

Misjonskirken UNG har utviklet tre undervisningspakker for tweens, med barne- og familieforkynner Viggo Klausen. Dette er studieverktøy utviklet som en ressurs i trosopplæringsplattformen Levende Tro. I hver pakke inngår episoder med film og samtaleopplegg med veiledning for lederne. Filmene er beregnet på alderen 10 til 15 år og egner seg godt til smågrupper så vel som til større forsamlinger.

  • Viggo for tweens 2ny i 2017! 
    Kode for nedlasting av episoder og undervisningsopplegg kjøpes på Viggos stand, eller send e-post til ung@mknu.no. Pris: 199,-
    Side for nedlasting her (kodebeskyttet)
  • Viggo og Chris for tweens (2015) – kjøpes her
  • Viggo for tweens (2013) – kjøpes her

PROMO: VIGGO FOR TWEENS 2

Aktuelle linker/ressurser

UNG- butikk på hermon.no – (Tweens, Alle sammen, Levende tro og Åpent hus og disippelkorset)

morfjord.com – ressursside for Tweens-arbeidet i lokalmenigheten

B-tweensspillet på fribu.no – Samtalespill med aktuelle temaer til bruk i mindre grupper

Chris Duwes Youtube-kanal – Cris Duwe legger jevnlig ut videoer hvor han tar opp aktuelle temaer om «Gud og livet, sannhet og løgn, tro og tvil og Gud og vitenskap.»