FORNØYDE: – Både med deltakerne og med lederne merket jeg en helt spesielt fred og glede gjennom hele leiren, sier pastor i Misjonskirken Askim, André Tjersland (bakerst fra venstre i bildet).
FOTO: JOHANNE HARTWEDT LARSEN


I år arrangerte UNG to Stagedive påskeleirer der mange ungdommer fikk møte Jesus. Markus, Therese og André forteller om et helt spesielt nærvær av Gud som rørte ved mange av ungdommene. Påske Stagedive samlet 317 ungdommer og ledere, fordelt omtrent likt på stedene Vegårtun og Fyresdal.

Temaet for begge leirene var «HEROES». Det ble talt om Jesus som vår superhelt, og at vi kan få lov å være helter. Ikke basert på våre egne prestasjoner eller våre egne ferdigheter, men på grunn av Jesus og det han har gjort for oss.
Talerne hentet eksempler fra Bibelen der vanlige mennesker med store og små svakheter ble brukt av Gud til å gjøre store ting. Gjennom det Jesus gjorde påskedagene, er vi gode nok for fellesskap med Gud.

En spesiell leir
– I Fyresdal merket vi allerede første kvelden at dette kom til å bli en helt spesiell leir. Ungdommer strømmet til forbønn allerede første møte, og åndsatmosfæren vi fikk erfare på møtene under leiren var utrolig sterk, forteller Markus Kvavik, som var leirsjef for påskeleiren i Fyresdal med om lag 150 deltagere og ledere. Markus registrerte at ungdommer ble frelst, helbredet og henga seg i tilbedelse.

Leirsjef Markus Kvavik er storfornøyd med årets påskeleir i Fyresdal.

– Å se at det er en oppvoksende generasjon som brenner for Jesus, og som virkelig vil noe gjør sterkt inntrykk, sier han. Ungdommer henga seg i lovsang og tilbedelse, bad for hverandre og søkte forbønn. Jeg fikk selv erfare Guds tilstedeværelse på møtene. Midt i alle praktiske saker som skulle huskes på av en leirsjef, opplevdes det ganske overveldende å bli møtt så til de grader av Jesus på leiren, sier Markus begeistret. Han deler ut ros til leirkomitéen i Fyresdal.

– Vi hadde noen fantastiske ledere og hjelpeledere. Disse gjorde leiren helt utrolig bra, smiler Markus som til daglig er ungdomspastor i Misjonskirken Lyngdal.

Fikk møte Jesus
Den andre påskeleiren, Stagedive SørØst, var på Vegårtun leirsted i Vegårshei.  Leirsjef Therese Aas kunne telle opp 167 deltagere og ledere.

– Jeg er stolt av og vil gjerne takke alle ledere som var med på å gjøre leiren fantastisk på Vegårtun, sier Therese.

– Det må være at i overkant av 20 ungdommer tok imot Jesus i løpet av leiren, forteller leirsjefen. Hun trekker særlig frem dele-kvelden der ungdommene selv fortalte om hva Gud gjør i deres liv. Hun synes Stagedive med fellesskapet, aktiviteter og ikke minst Powerstation med bra lovsang og taler er høydepunkter fra påskeleiren.

– Det er gøy å være med å leke og snakke med ungdommene, og høre om deres tro og hva Stagedive har betydd for dem, sier Therese.

Ønsket seg bibel
Talerne på Vegårtun var Mari Bøhlerengen og Johannes Øverland. Tore Mersland var med som leder for deltagerne fra Porsgrunn, og André Tjersland var med som leder for lederne.

– Jeg syntes at det var helt fantastisk å få bli kjent med så mange hengivende ledere som bevisst ønsker å peke på Jesus. Dette gjorde de gjennom samtaler, aktiviteter, møter og underholdning, sier André og berømmer leirkomitéen for å ha gjort en utrolig bra jobb.

– Både med deltakerne og med lederne merket jeg en helt spesielt fred og glede gjennom hele leiren, sier André som er pastor i Misjonskirken Askim. Han bekrefter Guds nærvær under hele leiren, og de registrerte både ytre og indre helbredelser.

– Flere ble kjent med Jesus for første gang og andre opplevde å ta nye steg med Jesus. En ungdommene kom til meg og sa helt hverdagslig: André, kan jeg få en bibel? Jeg tror på Jesus nå.

FOTO: ELIAS HAVAAS (FYRESDAL) OG JOHANNE HARTWEDT LARSEN (VEGÅRTUN)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X