STORSAMLING: – Jesus er vår sanne storebror, forkynte pastor Maria Morfjord i Storsamlingen tirsdag kveld i Stavernhallen.


Jesus er vår sanne storebror

Den tidløse sangen av Welander, århundrets salme, fyller Stavernhallen. Navnet Jesus, blekner aldri, tæres ei av tidens tann. Åpningsmøtet tirsdag kveld har startet. Sommerfestivalen er i gang. Overskriften er «Bare Jesus».

Vegard Schow fra Misjonskirken Oslo Syd og lovsangsteamet henter fram en nyere sang av David André Østby og Stig-Øyvind Blystad. Gi meg Jesus, bare Jesus, en uendelig kjærlighet ufattelig dyp og bred. Ingen andre er lik deg, Jesus.

Med seg i lovsang har Vegard på kontrabass, Torstein Kinn, Andreas Kristiansen på trommer og Inge Andreas Jacobsen på gitar. Marie Løvås og Vilde Didriksen synger.

Vegard Schow, ved pianoet, sammen med lovsangsteamet.

Venn og frelser
Kveldens møteledere, Ingunn F. Breistein og Torbjørn Glenna, hilser velkommen. Ingunn intervjuer ungdomsskolelærer Tor, om hva Jesus betyr for ham.
– Jesus gir meg retning i livet, og han er en venn i oppturer og nedturer. Han hører og ser meg, og det er godt. Og Jesus døde for mine synder.
Tor synes det er godt å komme til sommerfestivalen, bort fra travle hverdager, for å stoppe opp og sette fokus på Jesus.

Tok av sine sko
– Jesus tok av seg de fine skoa sine og byttet dem ut med mine sko. Maria Morfjord tar av seg skoene sine på scenen og setter dem på bordet. Hun er pastor i Farsund misjonskirke. I kveld taler hun om hvem Jesus er.
– Jesus som var hos Gud og i det herlige, ble menneske og kom til oss, utdyper Maria og refererer til første kapittel i Johannes evangelium.

Maria Morfjord er pastor i Farsund Misjonskirke.

– Jesus forstår oss. Han vet hva det er å ha relasjoner. Han vokste opp med brødre og søstre, og vet hva det vil si å være en del av en familie og ha stressede foreldre. Han vet også hva det vil si at dine nærmeste ikke alltid forstår hva du holder på med, og han vet hvordan det er å være singel når alle andre stifter familie og får barn.
Maria tegner et bredt bilde av Jesus, og henter fram bibeltekstene. Hun minner om at Jesus må ha kjent på sorgen av å miste sin far, Josef, når Jesus stod midt i sin tjeneste. Jesus visste mye om smerte. Han ble banket og pisket, torturert på verste vis, da han ble korsfestet. Slik vet han også hva det vil si at vi kjenner smerte i våre liv.

Vår sanne storebror
Maria henter fram beretningen fra Lukas kapittel 15 om de to brødrene, der den ene dro hjemmefra.
– Hvorfor dro ikke faren for å leite etter sin sønn? I tradisjonen var det den eldste broren som skulle vist ansvar for å finne den bortkomne, yngre broren. Men han var mer opptatt av å se etter sin egen arv. For selv om han var nær sin far, kjente han ikke farens smerte over den yngste sønnen som var reist.

Jesus er vår sanne storebror. Han kjente Faderens smerte og forlot det himmelske for å få oss hjem, uansett hva det ville koste. Jesus gikk ut for å leite etter det bortkomne mennesket.
Maria spør ettertenksomt og utfordrende om vi lever nær Gud som kristne, men likevel ikke kjenner Guds smerte for alle som ikke kommer tilbake til Gud. Er det en snublestein for oss kristne? Jesus kjenner oss og vil være nær oss også i vår smerte. Han vil gi hjelp i rette tid. Gir vi ham lov til også å komme nær vår egen smerte?

Forent med Jesus
Maria inviterer til forbønn. Sangen lyder. Jesus, din søte forening å smake, lenges og trenges mitt hjerte og sinn. Riv meg fra alt det meg holder tilbake. Dra meg i deg, min begynnelse, inn!
Sangen som Norges kanskje mest betydningsfull predikant, sang på åkerjordet, da Gud møtte ham med sin Hellige Ånd. I 1796 fikk Hans Nielsen Hauge fikk sin åndelige oppvåkning, mens han sang denne sangen som i kveld lød i Stavernhallen.

Storsamlingen avsluttes. Foreldrene går for å finne sine barn som har være på sine samlinger om Jesus. Senere på kvelden er det Tweens og ungdommenes PowerStation som har Jesus på agendaen. Mange møter samtidig. Ett evangelium – Jesus.

Av Trond Filberg

Lillian og Vilde har opplegget for SuperDuper (bildet under).

På 24/7 er det over 170 barn i alderen 2.-5. klasse (bildet over).
Stavernhallen er bygget ut, og i den nye delen er alle samlingene for barna.

Liv & Vekst sommerfestival foregår fra 10.-15. juli 2018 i Stavern.

Over 1 400 deltagere er med, der mer enn halvparten er barn og ungdom.

Program for festivaldagene.

Oversikt på talere på Storsamlingene.

Samlingene for barna.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X