GJENNOMFØRT: Det første kullet med deltagere på Bibelskolen i Calarasi fikk sine diplomer lørdag 1. desember. Foto: Øyvind Haraldseid.


Nystartet bibelskole i Romania

I september i år ble det startet bibelskole i Calarasi, sør i Romania. Lørdag første desember feiret de at første kull med rundt 30 elever har gjennomført undervisningen.

Generalsekretær Øyvind Haraldseid holdt lørdag første desember siste undervisningsdag med elevene på bibelskolen i Calarasi. Han var invitert til å undervise om innholdet i Johannes Åpenbaring, kristen etikk og til slutt lidelse i kristent perspektiv.

Disippelgjørende fellesskap
-Jeg lot meg imponere og gledet meg over måten dette var lagt opp på. Alle var motiverte og deltok aktivt i undervisningen. Jeg likte spesielt godt at deltagerne både var pastorer, ledere og unge personer som er i tjeneste eller på vei inn i lederoppgaver, forteller Øyvind etter besøket.

-Ungdommene lyttet og så til de eldre som var åpne og spørrende for å lære. Dette opplever jeg som sterkt disippelgjørende. Tenk å få sitte med sine ledere og lære sammen med dem, sier Øyvind som synes det var en flott og sterk opplevelse.

Undervisningen ble avsluttet med utdeling av diplomer til de rundt tretti deltagerne. De serverte nybakte kaker for å feire at de hadde gjennomført bibelskolen.

Camelia (t.h.) og Estera (t.v) kunne by på flotte kaker til feiringen av gjennomført bibelskole i Calarasi. Foto: Øyvind Haraldseid.

Utruste for tjeneste
-De ønsket å starte bibelskolen fordi de så behovet for både å utruste nåværende ledere og pastorer, men også en ny generasjon av ledere, forklarer Jens Kåre Lindal. Han er pastor i Vågsbygd misjonskirke og jobber som Misjonskirken Norges prosjektkonsulent for arbeidet i Calarasi.

Jens Kåre har besøkt menighetene i Calarasi flere ganger, både med team og sammen med andre norske ledere. Da bibelskolen startet i september i år, var han med på den første undervisningsdelen. Han gav en innføring i hvordan studere Bibelen, samt delte tekster fra Det nye testamentet.

-Det er gøy å se at ei av jentene som ble kristen for et par år siden, nå går bibelskole og er aktiv i søndagsskolearbeidet i en av menighetene, deler Jens Kåre.

I januar planlegger de en evaluering av den første gjennomføringen, slik at de kan justere og videreutvikle opplegget for bibelskolen. Denne gangen ble undervisningen gitt hver lørdag fra klokka ti til fire, over 12 uker.

Pastor Daniel Banu.

Gode relasjoner
-Vi ser at relasjonen vi har med vår søsterkirke i Romania har blitt styrket siden sist jeg besøkte arbeidet for tre år siden. Jeg tenker at dette ikke minst handler om den imponerende jobben som er gjort av våre representanter som følger opp arbeidet i Calarasi, sier en takknemlig generalsekretær.

Lokal hovedleder for arbeidet i Calarasi, pastor Daniel Banu, uttrykker at relasjonen gir trygghet og at han er svært tilfreds med måten samarbeidet foregår på.

-Dette året har vi opplevd mange gode ting. Bibelskolen ble gjennomført, og det er en ny tid for den unge generasjonen, forteller Daniel. Han takker på vegne av menighetene for fellesskapet og all støtte som de har fått fra Norge dette året.

Årets julekampanje går til arbeidet vår søsterkirke driver i Calarasi, Romania.

  • Gi med mobilen et valgfritt beløp med Vipps: #132769 (Julekampanjen).
  • Gi et gavebeløp med bankkort HER – mulighet for skattefrie gaver.
  • Gavekonto nummer 3000 15 10300, merk gaven «Julekampanjen 2018».

Vil din menighet samle inn til arbeidet i Calarasi? Se vår kampanjeside for info om filmer og andre ressurser til innsamling i menigheten: mknu.no/lysforfolket

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X