Foto av Tor Marius

FESTIVALSJEFEN: – Vi håper det skal bli ei uke der vi blir inspirert til å søke Gud i vår hverdag, sier Tor Marius Langås, festivalsjef for Liv & Vekst sommerfestival i Stavern (Foto: Trond Filberg).


Vil åpne Bibelen for alle!

I hele festivaluka blir Bibelen åpnet for tanker og tro i møter, bibeltimer og seminarer. På torsdag blir det egen bibelfest for litt større barn og deres foreldre. Årets sommerfestival 9.-14. juli, har mye godt for alle generasjoner!

– Vi vil skape ny begeistring for Guds ord. Tenk om hver av oss fikk en fornyet erfaring av den kilden Bibelen kan være i våre liv, skriver Øyvind Haraldseid, Svein Aksel Nakkestad og Ingunn Breistein i invitasjonen for årets sommerfestival i Stavern.

Foto av Breistein, Haraldseid og Nakkestad

– Velkommen til sommerfestivalen, ønsker rektor Ingunn Breistein, generalsekretær Øyvind Haraldseid og daglig leder i UNG, Svein Aksel Nakkestad (Foto: Trond Filberg).

Det grafiske uttrykket for årets festival er en rød «hjertebibel». Tanken med illustrasjonen er å understreke betydningen av å involvere hjertet for bibeltekstene og ha hjerte for å bruke Bibelen i hverdagen.

Overkommelig bibel 

En av talerne som både holder seminar og er hovedtaler på Storsamlingen fredag, er Knut Tveitereid. Han har skrevet bøkene «En helt overkommelig bibel», «En helt overkommelig disippel» og «Jesus: overkommelig og ubegripelig». Knut er til daglig stipendiat ved NLA-høgskolen og har vært ungdomsprest i Uranienborg menighet og ungdomspastor Storsalen menighet i Oslo.

Seminaret han holder fredag ettermiddag har nettopp fått overskriften som boka hans, «En helt overkommelig Bibel». Knut er opptatt av kirke, ungdom, forkynnelse, bibelbruk og trosopplæring. I tillegg forsker han på tema knyttet til disippelskap og ungdom.

Ettervirkninger i hverdagen

Åndelig påfyll, felleskap og barna har et godt opplegg, er gjennomgangstonen for det deltagerne skrev i evalueringen fra i fjor. Festivalsjef Tor Marius Langås tror årets festivalen også vil inspirere og skape begeistring for troen, både i festivaluka og etterpå for å nå andre med evangeliet, i ord og handling.

– Mine ønsker for deltagerne er at mange drar hjem med «påfyll» og har hatt ei god ferieuke! Vi håper det skal bli ei uke der vi blir inspirert til å søke Gud i vår hverdag, sier Tor Marius, og legger til at sommerfestivalen også er ei uke der vi får nye idéer for lokalmenigheten.

Øker kapasiteten for ungdom

I år er det tre ungdomsleirer, fordi veksten har vært så stor fra år til år. Da det er så mange på Camp Stagedive i fjor, vil alle som skal begynne i 8. klasse, være på Jump Stagedive. Camp Stagedive er for de eldste på ungdomsskolen, mens Across er for eldre ungdommer, som også er ledere i noen aktiviteter.

Foto av Helene

Helene M. Gundersen

Selv om leirene har egne aktiviteter og samlinger, er ungdommene også mye sammen. Fellesmøtene for ungdom heter «Powerstation», og de er hjertet i uka med lovsang, taler og innslag som rører ånd, sjel og kropp. Leder for alle leirene er Helen M. Gundersen. Hun er arrangementskonsulent i Misjonskirken UNG, og har med seg flinke leirsjefer og mange ledere. Ungdomsleirene skaper nye vennskap, og mange blir enda bedre kjent med dem de allerede kjenner.

– Jeg ønsker at ungdommene gjennom Powerstation, aktiviteter og samtaler med ledere og andre ungdommer, skal bli glad i Bibelen og ta den med seg inn i sin egen hverdag når leiren er slutt, sier Helene og kan love mye gøy og full trøkk.

Av Trond Filberg

Les brosjyren på internett for Liv & Vekst sommerfestival 2019

Foto av brosjyren

Liv & Vekst sommerfestival

9.-14. juli 2019, Stavern

www.livogvekst.no

Ungdomsleirene
Jump Stagedive,
Camp Stagedive,
Across

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X