Ungdom i tautrekkingskonkurranse

FELLESSKAP: Misjonskirken UNGs leirer samler barn og unge fra hele landet til fellesskap, lek, ledertrening og trosbygging. Bilde fra årets Camp Stagedive i Stavern. Foto: Stein Gudvangen, KPK


Hvorfor drar vi på leir?

– Leirene er spesielt viktig for meg, fordi det ikke er så mange kristne der jeg bor, forteller Odd Jarle Vangstad fra Bodø. Han var en av rundt 350 ungdommer på Misjonskirken UNGs sommerleir i Stavern.

– På leir møter jeg andre ungdommer med lignende holdninger som meg og får nye kristne venner. Dessuten er leirene fylt av god undervisning, fin lovsang og morsomme aktiviteter, sier Odd Jarle.

Viktig leir i nord

Odd Jarle deltok også på Stagedive Nord i Evenskjer, et arrangment som betyr mye for de unge kristne i Nord-Norge. På denne leiren var Regine Trondsdatter Feidal administrativ motor.

Odd Jarle Vangstad

Odd Jarle Vangstad Foto: Andreas Jakobsen

– Jeg elsker å møte gamle venner på leir, de som ikke bor i samme by som meg. Det var, og er, så moro at uansett hvordan året var eller hvor mye vi hadde vokst, møttes vi alltid på sommerleir, forteller Regine, som er barne- og ungdomsarbeider i Frimisjonen i Tromsø. Hun forteller videre at hun har sterke leirminner fra da hun selv var ung leirdeltakere, og at hun også i år dro hjem med minneverdige opplevelser.

– Vi hadde Markus Kvavik som taler, og han snakket om å bevare hjertet. Det var en utrolig bra helg hvor mange dro undringsfulle hjem. I tillegg var det ekstra fin at to deltakere tok i mot Jesus og ble døpt samme dag, forteller Regine.

– Det er mange ting som bygger troen vår på leirene, sier Markus Kvavik, som talte både på Stagedive i nord og i Stavern.

– Ungdommene får ofte med seg noen erfaringer som de tar med seg til skoledagene. Eller de tenker mange år senere på noe de opplevde på leir. Det de erfarte bygger troen videre.

To ungdommer døpes av Viggo Klausen, ute på Liv og vekst i nord

Viggo Klausen var leirprest i Evenskjer og fikk døpe de to ungdommene i friskt nordnorsk klima. Foto: Trond Filberg

Knagger for hverdagen

Markus beskriver disse erfaringene som «knagger» og «merkesteiner» for troslivet, og sammenligner leir med et festmåltid med både feiring og høytidsstemning i troen.

– Vi drar på leir kanskje med en annen åpenhet til Gud enn ellers. Så vi blir veldig mottakelige. På leir er det en atmosfære for å ta et standpunkt for Jesus eller vi ser en helbredelse. Det er veldig trosstyrkende. Det kan også være en samtale med en leder som forandrer mye for livet videre, forteller Markus.

Han har selv vært deltaker på mange leirer og deler en spesiell opplevelse fra hans første leir som ungdom

– Da var det taler som skapte en trang inni meg til å begynne å lese Bibelen. Da jeg kom hjem bestemte jeg meg for å lese ett kapittel hver kveld, forklarer Markus.

Han startet i Matteus evangelium og leste hver kveld i nærmere tre år, til han var kommet gjennom hele Bibelen.

– Det tror jeg var ett av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv. Jeg forstod ikke alt jeg leste, men jeg lærte mye om Gud og hans vilje for meg. Og det fikk store konsekvenser for mitt liv og skapte et solid fundament for troen min.

Av Trond Filberg

Lovsangsbandet Stagedive Live på scenen under Liv og vekst 2019

Stagedive Live sørget for lovsang, dans og fullt trøkk på ungdommenes møter under årets sommerfestival. Foto: Rachel E. Olsen

Barn, tweens og ungdom får livsforvandlende opplevelser og øyeblikk på våre leirer!

Din gave gir mulighet for at flere barn og unge får leirminner som varer livet ut. Takk for din støtte i bønn og gaver til UNGs voksende leirarbeid!

  • Les mer om UNG-kampanjen 2019 Leir for livet!mknu.no/leirforlivet.
  • Du kan også gi via VIPPS til #93828 eller via kontonummer 3000 15 09000. Merk gaven «Ungleir».

LInk til kampanjesiden Leir for livet

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X