Møte i teltet

STEMNING I TELTET: Det ble tettpakket i teltet da Velkommen hjem besøkte Åseral i september. Foto: Velkommen hjem


Ønsket Jesus velkommen i Åseral

– Jeg er så takknemlig til Gud for hele denne opplevelsen, og synes det er fantastisk å få være evangelist på denne måten! Viggo Klausen forteller begeistret fra uka med Velkommen hjem i Åseral i september.

Åseral ligger halvannen times kjøring nordvest for Kristiansand, og har rundt 900 innbyggere. For noen år siden drømte en dame fra Nærbø om at det kom teltmøter til Åseral og at hun og ei venninne var med som arrangører. Etter å ha drømt om et blått møtetelt to ganger tok hun kontakt med denne venninnen som også var med i drømmen. Venninnen hadde hørt om Velkommen Hjem og mente at det nok var dette hun hadde drømt om. De tok kontakt med Viggo Klausen og Velkommen Hjem og dermed var planene i gang.

Velsignet med sommervær

– Vi fikk en fantastisk lokalkontakt gjennom Ingvild Forgard, venninnen til hun som drømte. Hun gjorde et formidabelt forarbeide og satte kristenfolket i Åseral skikkelig i gang! Gud velsignet også hele uka med godt vær og særlig i helgen da det rett og slett ble sommervær med over 20 grader, forteller Viggo, som ved siden av å jobbe med Velkommen hjem, er ansatt som barne- og familieforkynner i Misjonskirken UNG.

Hoppeslott

Det som til vanlig foregår for barn og unge på det lokale bedehuset og DFEF Betania, ble denne uka lagt til teltet. Småbarnstreff, Junior, tema-samling for voksne og ungdomskveld, blant annet. Lørdagen var det åpent for hele bygda til Velkommen hjem-samling i det blå teltet.

Fullt hus

– Vi var utrolig spente på hvordan helgen ville bli. Da vi åpnet dørene på lørdag strømmet folk til og teltet virket fullt. Det ble telt 120 stykker og de aller fleste var kirkefremmede. Barna hadde fått med seg både foreldre, søsken og besteforeldre, forteller Viggo. De hadde en familieforestilling hvor en lokal barneteatergruppe var med og sang fra en musikal de skal fremføre i november. Viggo forkynte og intervjuet kristne bygdeværinger om tro i hjemmet og det var konkurranser. Samlingen varte rett i underkant av en time.

– Da var det så varmt i teltet at det ble plagsomt. Men folk var veldig med og det var rett og slett fantastisk! Etterpå var det mingling med mat og lek og prat.

Bruskasseklatring

Vekkelsesluft

Også søndagen var teltet åpent for bygda, og rundt 80 personer kom på familieforestillingen. De som ønsket fikk med seg en oppfølgingsbrosjyre med kontaktinformasjon til et lokalt ektepar og informasjon om Velkommen hjems nettside.

– Eldre kristne kom bort og takket og sa de kjente vekkelsesluft etter dette. Gutter i tolvårsalderen spurte om når vi kommer tilbake og det var mange tilbakemeldinger om at dette hadde truffet blink og folk i alle aldre var berørt og begeistret. Det blir veldig spennende å høre hva dette kan ha betydd for relasjonen mellom de kristne og de kirkefremmede i bygda og om de vil få folk med på det etterarbeidet som er planlagt med husfellesskap og alphakurs, sier Viggo Klausen.

Av Rachel Olsen 


Velkommen hjem er en frittstående organsisasjon med Viggo Klausen som primus motor. Misjonskirken UNG er med og støtter arbeidet på ulike måter. Les mer på velkommenhjem.as

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Innovativ Design

X