VIKTIG ARRANGEMENT AVLYSES: Moment2020 skulle vært avholdt i slutten av april, men avlyses på grunn av Covid-19 utbruddet.


Flere av våre arrangementer er avlyst

Korpstinget, Stagedive Påske og Moment2020 blir dessverre avlyst på grunn av pandemien. Det ble besluttet av ledelsen i UNG og Hovedstyrets arbeidsutvalg kvelden onsdag 11. mars.

Alle menighetene har nå fått tilsendt e-post med mer utfyllende anbefalinger. Kontakt din menighets ledelse for spørsmål knyttet til lokale samlinger.

Er du allerede påmeldt et av de avlyste arrangementene, ber vi deg avvente informasjon knyttet til dette som vil sendes ut så fort som mulig.

Følger myndighetenes råd

Folkehelseinstituttet anbefaler å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltaker. Samtidig sier de at dette kan bli strammet inn ettersom situasjonen utvikler seg. Noen kommuner har allerede gitt kraftigere restriksjoner. Mange velger derfor å avlyse også mindre samlinger for å være føre var og skape forutsigbarhet.

Misjonskirken Norge og Misjonskirken UNG ser også behovet for en mer avklart situasjon, og har derfor besluttet å avlyse arrangementene som ligger nærest i tid: Korpstinget i Misjonskirken Speiderkorps 13.-15. mars, Stagedive Påske 4.-7. april og Moment 2020 den 24.-26. april.

Når det gjelder Liv & Vekst i Stavern og Liv & Vekst i Nord, så vil det vurderes ukene fremover hvorvidt man skal avlyse dette også. Påmeldingen til Liv & Vekst i Stavern vil derfor ikke åpnes som planlagt 17.mars. Mer informasjon om dette vil bli gitt når situasjonen er mer avklart.

Vil påvirke menighetene

Øyvind Gryting holdt onsdag 11. mars et fremlegg om virusutbruddet og risikovurdering på Pastor- og medarbeiderforeningens vintermøte som nå foregår på Vegårshei. Han advarte om at menighetene må være forberedt på å ta drastiske grep med tanke på aktiviteten fremover.

– Vi må være forberedt på at all aktivitet må stenges i en periode, mener Gryting. Samtidig anbefaler han at hver lokalmenighet gjør egne vurderinger, ut fra størrelsene på samlingene, risikogrupper og lokalmyndighetenes råd.

– Situasjonen er ikke nødvnedligvis lik i Kristiansand sentrum og i Tovdal. Det er lokale situasjoner og vurderinger i hver enkelt kommune.

Menighetene bør forberede seg på unormal situasjon i mange måneder fremover. Det vil påvirke gudstjenester og vanlige aktiviteter, ansatte som må være hjemme fra jobb, risikogrupper som kan rammes av sykdom.

– Smittesituasjonen kommer til å vare lenge. Det som er vanskelig å si noe om hvor lenge samfunnet vil gå på sparebluss og å leve med disse restriksjonene, sier Gryting.

Informerte om situasjonen: Øyvind Gryting oppdaterte pastorer og menighetsarbeiderne på PMFs vintermøte godt om virusutbruddet. Han kom og med gode råd om hvordan forholde seg til myndighetenes råd om arrangementer og samlinger.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X