Muligheten vi ikke ønsket

I denne situasjonen så blir det uendelig klart hva som blir den viktigste arenaen fremover: Hjemmet.

Konsekvensene av Covid-19 sprer om seg med full kraft. For menigheter innebærer dette at mer eller mindre alle sammenkomster må avlyses på ubestemt tid. Dette kan føre til en nærmest lammende tanke: «Hva nå?!».

En ting er sikkert: Verden trenger Jesus mer enn noen gang. I møte med frykt er det bare Guds fullkomne kjærlighet som driver frykten ut. I møte med håpløshet og uvisse tider, så er Jesus Kristus et urokkelig håp for både denne verden og for evigheten. Det utfordrer oss som kirke når vi ikke lenger kan benytte søndagens gudstjenester og sosiale sammenkomster til å vitne om Jesus og til å vise omsorg. Da må vi være kreative.

I denne situasjonen så blir det uendelig klart hva som blir den viktigste arenaen fremover: Hjemmet. I 15 år har Misjonskirken UNG hamret inn behovet for å utruste til en levende tro i hjemmet. Nå er det «game on» mer enn noen gang! Dette er en mulighet vi ikke ønsket, til å sette nye vaner i hjemmet. Det blir nå tydelig at det er foreldre som er åndelige ledere i sine hjem. Hver enkelt av oss må fremover ta ansvar for selv å spise av Guds Ord. Fylle oss med det som gir håp og fred, når mye annet vakler. Kirkene må utruste og inspirere foreldrene til å lykkes på hjemmebane. La oss være så kreative vi kan nå!

Misjonskirken UNG gjør nå barne-TV programmet Åpent hus og Viggo for Tweens gratis som en hjelp til kirkene til å styrke hjemmene. Se tilgjengelige ressurser her. Flere ressurser vil komme!

Bli med på en dugnad i solidaritet, men bli også med på en dugnad i det å utruste og inspirere hjem i alle aldre til en levende tro! Ta kontakt om du har gode ressurser/idéer.

Hør, Israel! Herren er vår Gud, Herren er én. Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt. Disse ordene som jeg pålegger deg i dag, skal du bevare i ditt hjerte. Du skal gjenta dem for dine barn og snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp. Du skal binde dem om hånden som et tegn og ha dem på pannen som et merke. Du skal skrive dem på dørstolpene i huset ditt og på portene dine.  5. Mosebok 6, 4-9

Blogginnlegg av Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder Misjonskirken UNG

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X