JULETID: Allerede kommende søndag, Lucia-dagen 13. desember, kan du være med på julesang, gudstjeneste og samtaler i adventstiden. Vi har laget en oversikt på digitale arrangementer og direkte sendinger som alle kan være med på. (Foto: Illustrasjon Stock, copyright misjonsnytt.no)


Du er invitert til julesendinger på nett

Har du ikke anledning til å komme til en kirke i jula eller du ønsker å få oppleve mer av julens kristne innhold, kan du følge med på et rikholdig program på internett.

Erhard Hermansen (Foto: Gjermund Øystese, NKR)

Sammen med lokale initiativ og Norges Kristne Råd byr vi på sangprogrammer og samlinger med spennende gjester, lystenning og gudstjenester.

– Våre medlemskirker lokalt og nasjonalt vil gjennom digitale arrangement være med å spre tro og håp i en krevende tid. Vi håper også våre felles møteplasser på nett kan være med å skape gode juleopplevelser, sier generalsekretær Erhard Hermansen (bilde) i Norges Kristne Råd.

I hele landet gjennomføres adventstiden og julen med et mangfold av arrangementer, på tross av begrensinger. Kreativitet har ført til at flere steder flyttes arrangementene utendørs med julevandringer og gudstjenester i friluft eller har mindre samlinger. Flere deler ut gaver på dørene. Samtidig avlyses eller reduseres mange julekonserter og arrangementer i førjulstiden. Derfor har Norges Kristne Råd tatt initiativ til en «dugnad for hele landet» i sosiale medier.

Julearrangementer på nett

Fredag 18. desember kl. 19.00 Julekort fra hele Norge

Et program med musikalske og kunstneriske bidrag fra svært mange lokale menigheter og kirker fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør. I løpet av sendingen får du glimt fra hva som skjer lokalt, og vi synger kjente og kjære julesanger. Sendingen skjer fra et studio der du også møter spennende gjester for å snakke om jul, juletradisjoner og om den vanskelige tiden vi er inne i. Alle kan delta med å sende inn bilde av sin fineste julekrybbe. Programmet sendes fra Fjellhamar kirke, og varer fra kl.19.00 til kl. 22.00. TV-Inter står for produksjonen, som vises direkte både på Facebook (klikk på bildet over), på Vårt Land TV og på YouTube-kanal til Norges Kristne Råd – klikk her.

Søndag 20. desember – Adventsstund med Viggo Klausen

Fjerde søndag i advent inviterer Viggo til lystenning, film og opplegg for en samling i hjemmet. Se programmet – klikk her.

Søndag 20. desember kl. 19.00 Vi synger julen inn

Vær med i et julesangprogram med sangere og musikere som leder oss i de kjente og kjære julesangene. Tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad, bedre kjent som Garness, gjør en stopp midt i juleturnéen for å være med. Programmet produseres fra Sunnmøre. Vises direkte på YouTube-kanal til Norges Kristne Råd – klikk her.

Mandag 21. desember kl. 20.00-21.00 Hele Norge tenner lys

På årets mørkeste dag før dagene blir lengre, kan du delta i et Facebook-arrangement der vi tenner lys sammen! Vi oppfordrer alle i hele Norge til å tenne lys for håpet vi har i Jesus og håpet om lysere tider – og poste bilder og filmsnutter på FB-arrangementet «Hele Norge tenner lys». Se lenke på Facebook-siden til Misjonskirken Norge – klikk her.

Torsdag 24. desember kl. 15.30 Julaften gudstjeneste online

Randesund misjonskirke i Kristiansand sender gudstjeneste på julaften. Bjørn Øyvind Fjeld leser juleevangeliet, barne- og familiepastor Hannah Træen (bildet) holder julepreken, og ungdomspastor Marius Hodne med team leder an i sangen. Det blir også en julespillfilm med barn og voksne. Før gudstjenesten har misjonskirken et lokalt fakkeltog der de synger Deilig er jorden og hører juleevangeliet. Gudstjenesten vil være tilgjengelig på YouTube fra morgenen av – eller du kan se den på Facebook – klikk her.


Lørdag 26. desember kl. 11.00 Økumenisk julegudstjeneste 2. juledag

Du er velkommen 2. juledag til økumenisk julegudstjeneste hvor Farmen-presten Thor Haavik taler. Her deltar en rekke kirkeledere, og Inge Andreas Jacobsen med band leder det musikalske. En helt ny julelåt skal framføres, og kollekten går til Kirkens Nødhjelp. Programmet sendes fra Fjellhamar kirke, og TV-Inter står for produksjonen, som vises direkte både på Facebook og på YouTube-kanal til Norges Kristne Råd – klikk her.

Eric’s videoblogg – Christmas Edition

Et kult og annerledes adventsprogram som passer for tweens i alle aldre. Episodene følger Eric Tryland gjennom de fire adventsukene. Serien produseres av FriBU (Frikirken). Alle videobloggene vises på NKRs YouTube-kanal – klikk her.

I første episode er Eric i Bergen og møter Eivind Galdal. Se YouTube – klikk her.


Foto fra YouTube-episoden 1. adventssøndag.

Søndag 13. desember

Flere av programmene som ble vist direkte 13. desember er fortsatt tilgjengelig. 

Kl. 11.15 Jul i Betlehem

«Svart senker natten seg i stall og stue», synger vi på Lucia-dagen, men hva når den senker seg inni oss? Hva kan vi gjøre for å hjelpe andre som opplever det litt mørkt om dagen? Forfatter og tidligere biskop, Per Arne Dahl, deltar i samtale sammen med generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse. Dahl holder søndagens preken, og det er Lucia-tog, samt nydelig sang og musikk av Jens Andreas Kleiven og Amer Ghanotous. Sendingen finner på Facebook – klikk her.

Kl. 16.00 Syng Jula inn – fra Grimstad misjonskirke

Med et flott sangkor i spissen sender misjonskirken et flott program, «Syng Jula inn», som overføres direkte kl.16.00 på Facebook – klikk her.

Kl. 19.00 Adventskveld fra Betlehem

Tredje søndag i advent sender vi direkte fra Oslo misjonskirke Betlehem der du møter mange spennende gjester. Lisa Børud Gustavsen forteller om overgangen fra barnestjerne til voksen artist – og om å dele troen i offentligheten, Tesmesgen Kahsay har ikke hørt fra familien i Etiopia på flere måneder, mens Tania Michelet deler om hvordan det var å vokse opp i en ateistisk familie, men nå ha med seg troen på Jesus. Dessuten deltar pater Josef Ottesen og forfatter og journalist Alt Kjetil Walgermo. Musikalske godbiter får vi av Kristin Minde Kråkenes og band. Pastor Erik Andreassen leder programmet. Se sendingen – klikk her.

Adventsstund med Viggo

Hver adventssøndag inviterer Viggo Klausen til en samling der han deler noe fra juleevangeliet og om julen, inviterer til ettertanke og samtale. Søndag 13. desember har han med seg Chris Duwe som kommer det mange overraskende opplysninger om våre juletradisjoner. Filmen legges ut på YouTube lørdag 12. desember – og du kan også se programmene for 1. og 2. advent om du har gått glipp av det. Se alle adventssendingene på YouTube – klikk her.

Om ikke alle lenkene er aktivert enda – eller filmene er ikke tilgjengelig på eksterne kanaler. Det er fordi de ikke er publisert enda. Følg med og sjekk når sendetiden nærmer seg.

Les også nettsaken: Adventsglede i ventetiden

Av Trond Filberg og informasjon fra Norges Kristne Råd.  Nettsaken er oppdatert siste gang 14.12.20.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X