LIV & VEKST 2021: – Velkommen til Liv & Vekst sommercamp’21 i Stavern! Dette blir fantastisk, sier festivalsjef Tor Marius Langås. (Foto: Trond Filberg) 


Det nærmer seg Liv & Vekst i Stavern 

Om lag 350 deltagere og ledere gleder seg til endelig å møte hverandre på Liv & Vekst i Stavern. Selv om arrangementet er kraftig nedskalert, er programmet tilrettelagt for en fantastisk familieleir.

Det nærmer seg raskt Liv & Vekst sommercamp, som starter torsdag 15. juli. Nå skjer de siste forberedelsene, og festivalsjef Tor Marius Langås har denne uka besøkt Stavern for å koordinere riggingen av telt og lokaler. Han har også, sammen med staben, startet pakking av materiell og utstyr på hovedkontoret i Oslo.

Mange programposter utendørs

Programmet for Liv & Vekst sommercamp er nå offentliggjort på arrangementets nettside. Det tas forbehold om endringer, men mye spennende er planlagt. Radiosendingen «God morgen Liv & Vekst» går på lufta etter frokost. Programmet varierer noe fra dag til dag, og deltagerne får være med på vandregudstjeneste med kreative poster og kveldssamlinger i Hagekroa med sang og tale.

Se programmet for Liv & Vekst sommercamp ’21 >>

Årets Liv & Vekst vil i hovedsak benytte egne krefter til sang og tale. På talelista står Torben M. Joswig som er leder for Nasjonal avdeling, Levende tro-konsulent Linda A. Johannesen og Jens Kåre Lindal, pastor i Vågsbygd misjonskirke og prosjektkonsulent for Romania. Sunniva Hamnes Eid og Jens Andreas Kleiven, sammen med flere sangere og musikere, leder sang og musikk. Ellers vil frivillige fra forskjellige menigheter bidra.

Tor Marius har startet å pakke materiell og utstyr. (Foto: Trond Filberg)

Denne uka rigges det til sommerens arrangementer på Stavern folkehøyskole. (Foto: Tor Marius Langås)

Tweens-leir i campen

Komitéen for Liv & Vekst har laget en egen leir i campen for tweens, med eget program. De vil holde til i nærheten av Nesjarheim, bygget på sørsiden av veien.

– Jeg håper årets tweens-leir vil gi tweensa mange gode minner og en forståelse av at Jesus er sendt til meg og jeg er sendt til de rundt meg, sier Sondre R. Kristiansen som skal lede opplegget for tweens. Han har jobbet som ungdomsarbeider i Fevik misjonskirke.

Ikke mulig med dagsbesøk i år

Det er påmeldt om lag 350 deltagere og medarbeidere i år. Av disse er om lag 50 tweens og 70 barn.

– Vi har redusert antall samlinger betydelig, og legger mye av programmet utendørs, sier Tor Marius som har bestilt godt vær. Siden antall deltagere er redusert til en fjerdedel på grunn av smittevernhensyn, vil aktivitetene bare skje på folkehøyskolens område. Stavernhallen skal ikke benyttes, og ungdomsleiren Stagedive er flyttet til Vegårtun leirsted.

Alle deltagerne er dessuten delt inn i to hovedgrupper, som vil ha ulike tider for felles måltider og formiddagssamlinger.

Festivalsjefen gjør oppmerksom på at årets sommercamp kun er for dem som allerede er påmeldt, og at det ikke er anledning med dagsbesøk, verken til enkelte samlinger eller inn på området for campen! Besøkende som ikke er blant de påmeldte blir derfor dessverre avvist av smittevernhensyn.

Løper for Romania

Misjonsløpet er planlagt på lørdagen. Årets innsamling går til arbeid for barn og unge i Romania. Familie og venner som ikke kommer til Stavern kan gjerne bidra som sponsorer til løperne på Liv & Vekst.

Naomi Curwen og Øyvind Slåtta organiserer misjonsløpet. (Foto: Trond Filberg)

I spissen for årets misjonsløp i Stavern, er misjonskonsulentene Naomi Curwen og Øyvind Slåtta. De organiserer opplegget i Stavern. Innsamlingsleder Rachel E. Olsen står for tilrettelegging av innsamlingen og tekniske løsninger.

Flere misjonskirker, f.eks. Østby, Bryne, Gjerpen og Vågsbygd, har allerede denne våren hatt sine lokale misjonsløp for Romania. Stagedive-leirene på Vegårtun skal også ha misjonsløp til dette formålet.

Se bilder fra løpene på nettsiden for misjonsløpet. 

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X