Cornel med menn fra landsbyen som har fått bibler

FIKK BIBEL: Det betyr mye å få en egen bibel når man er ny i troen. Her er Cornel Pascu med en gruppe fra landsbyen Caiuti, hvor en ny menighet har blitt plantet blant romfolket.

Håp og alvor i Romania

Våre misjonærer i Onesti, Dorthe og Cornel Pascu, forteller om en forverret korona-situasjon i Romania. Tross flere store utfordringer, fortsetter ekteparet Pascu utrettelig arbeidet med å dele evangeliet og hjelpe fattige.

Smitten øker og det er særlig intensivplassene på sykehus som er presset, noe som gjør at svært mange alvorlig syke ikke får behandlingen de trenger og dør. Situasjonen er så alvorlig at Romania har bedt EU om hjelp. Cornel fikk selv kjenne dette på kroppen, da han ble alvorlig syk av Covid-19 i fjor.

– Den gamle evangelisk kirke i Onesti har vært lukket i flere uker på grunn av smitte. Nesten alle steder hører vi om mennesker som er smittet, er i isolasjon eller er innlagt på sykehus. Vi har hatt flere syke i menigheten vår, forteller Dorthe og Cornel.

Akutt sykdom

Samtidig har familien Pascu den siste tiden opplevd helsemessige prøvelser. Cornels kone, Dorthe, har i lengre tid hatt store ryggproblemer og Cornel ble nylig akutt rammet av voldsomme magesmerter. Etter nærmere undersøkelser viser det seg at han hadde fått nyrestein. Han fikk god helsehjelp og er nå frisk igjen.

Dorthe med barn fra Cont

Dorthe sammen med barn i Cont. Her startet de for noen år siden et kristent fellesskap, som i dag er en selvstendig og livskraftig menighet.

Oppi alt dette fortsetter Dorthe og Cornel og menigheten i Onesti, sitt gode arbeid med å dele evangeliet i landsbyene rundt. 

– Guds ord bærer frukt og et stort antall mennesker har kommet til tro. Gjennom årene har vi bygget opp en fantastisk evangeliseringsgruppe, som drar ut til landsbyene sammen med oss for å vitne om Jesus og for å hjelpe på ulike måter. Vi mener at evangelisering skal være en livsstil, derfor er dette noe vi gjør nesten hver uke, noen ganger flere ganger i uken, forteller ekteparet.

Nye fellesskap og store hjelpebehov

Menigheten som har blitt plantet blant romfolket i Caiuti vokser stadig. Nå har de startet evangeliseringsarbeid i en annen del av landsbyen, Berzuni, hvor det samles rundt 15-20 personer til fellesskap. I Marcesti har også mange valgt å følge Jesus, og det er her et stort ønske om å starte noe permanent.

– I Balaneasa kommer flere og flere for å høre Guds ord, og det er også andre landsbyer som ligger på våre hjerter. Vi hjelper også til i Cont, Poduri og andre steder hvor nye menigheter er blitt plantet. Vi besøker jevnlig fattige familier, som vi støtter med mat, tøy, medisiner med mer. Siden pandemien startet i mars 2020, har mange mistet jobben og det har vært veldig vanskelig for mange.

Matutdeling i Marcesti

Arbeidsløsheten er stor blant romfolket. Menigheten i Onesti hjelper fattige familier med mat, klær, medisiner m.m. Her fra landsbyen Marcesti.

Be for arbeidet

Tross utfordringer både privat og i arbeidet, forteller Dorthe og Cornel at familien på fire har det bra. De takker støttepartnere i Norge for forbønn og økonomisk støtte.

– Det betyr så mye at dere står bak og støtter oss, slik at vi ikke står alene i vår tjeneste. Vær med å be for alle dem som hører evangeliet og for alle de familiene i vanskelige situasjoner, som vi forsøker å hjelpe. Be for oss som familie, at Gud fortsatt må holde sin beskyttende hånd over oss.

LINK TIL GIVERSIDE

Menigheten i Onesti, nord i Romania, er i god vekst. Det er et omsorgsfullt menighetsfellesskap med et sterkt diakonalt engasjement, særlig rettet mot romfolket.

  • Vil du bidra? Vipps en gave til #117008 (merk Romania) eller gi via denne nettsiden

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Innovativ Design

X