BYGGEDRØMMEN REALISERES: En gammel drøm for Barnekirken i Bogota, Colombia, er i ferd med å oppfylles. Planen er et tre-etasjers bygg med fotballbane på taket, som et trygt og godt sted for barn og unge. Nå har byggeprosessen endelig begynt. Fra høyre: pastor Alexis Jimenez, pastor Gloria Alzate og Ricardo Jimenez, far til Alexis.


Drømmen om Barnekirken

En gammel drøm for menigheten i Colombia, som i dag omtales som Barnekirken, er i ferd med å gå i oppfyllelse. På tomten hvor menigheten har holdt til i mange år, i et tidligere lagerlokale, pågår det nå byggearbeid.

Den 15. mars ble første spadetak endelig tatt, etter en lang periode med planlegging. I 2017 ble det børstet støv av de gamle planene om et mer funksjonelt kirkebygg for Barnekirken.

Da pastor Alexis Jimenez noen år tidligere var på besøk i Norge, så han hvordan mange menigheter i stor grad var tilrettelagt for å møte barn og unges behov. Særlig likte han tankegangen flere hadde om gymsal i kirken, og denne ble med hjem til Colombia.

Alexis fortalte hva han hadde sett, og ledergruppa i kirken utarbeidet en prosjektbeskrivelse. Menigheten ba og drømte, men det skulle gå flere år før de kunne gå videre med planene.

Barnekirken er ryddet ut av og byggearbeidet har endelig begynt. 15. mars 2022 ble første spadetak tatt. Når arbeidet er ferdig skal det stå et tre-etasjes bygg klart, med fotballbane på taket, til stor glede for barn og voksne i bydelen. 

Tidligere Colombiamisjonærer, Mona og Odd Bjørge Risanger, var på besøk i mars da arbeidet begynte. Her sammen med pastor Alexis. Odd Bjørge har en prosjektstilling for Colombia som bla. innebærer oppfølging av utbyggingen.

Endelig i gang

Nå er de imidlertid i gang! Til slutt skal det stå ferdig et tre-etasjes bygg med hovedsal i første etasje og barne- og ungdomslokaler i andre etasje. Ikke minst inkluderer byggeplanen den etterlengtede takterrassen, som gjør det mulig med sportslige aktiviteter. Bygget vil også ha et lite butikklokale ut mot en travel handlegate. Lokalet kan leies ut, og bli en inntektskilde for menigheten.

Kirkebygget reiser seg nå på tomten. I denne omgangen bygges det så langt som midlene rekker. Fundamentet og hovedstrukturen ferdigstilles, før man tar fatt på første etasje og fasade. I Misjonskirken Norge har vi hatt flere innsamlingsaksjoner for å støtte Barnekirken.

Slik ser fasaden til Barnekirken ut i dag. Vi gleder oss til å se det ferdige nybygget, med to ekstra etasjer.

Historisk bydel for misjonsarbeidet

Barnekirken ligger i bydelen San Fransisco, i hovedstaden Bogota. Nybygging av Barnekirken er spesielt interessant å se på i lys av Misjonskirken Norges historie i Colombia. Det var nemlig på dette stedet, i et tilstøtende hus, at norsk misjonsarbeid i Bogota ble startet i 1988.

I nabobygget til Barnekirken ble det først startet menighet og deretter barnehage, som har utviklet seg til å bli Esperanza skolefritidsordning. Vi kan trygt si at Misjonskirken Norge har en lang og god tradisjon på akkurat dette stedet.

Tekst og foto av Mona og Odd Bjørge Risanger.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X