GENERALFORSAMLINGEN: Forhandlingene foregår på dagtid på Ansgarskolen, mens åpne gudstjenester holdes i Kristiansand Misjonskirke Salem på kveldene.  (Foto: Trond Filberg) 


Historiske gudstjenester i Kristiansand

To åpne gudstjenester vil bli holdt i Kristiansand i forbindelse med Generalforsamlingen i Misjonskirken Norge. Dette skjer på kveldstid 27. og 28. mai i Kristiansand Misjonskirke Salem. I tillegg holdes gospelkonserten «Today» lørdag kveld.

Gudstjenestene som er åpne for alle, vil på flere måter være historiske. Fredag kveld skal femten pastorer ordineres og avtroppende generalsekretær, Øyvind Haraldseid, er hovedtaler. Lørdag kveld er det innsettelseshandling av ny generalsekretær i Misjonskirken Norge og pastor Siri Iversen er hovedtaler. Hun er innstilt som ny generalsekretær og delegatene vil foreta det formelle valget tidligere samme dag under forhandlingene. Lovsangen i gudstjenestene ledes av Rebekka Hamnes Johansen, mens møteledere er Hannah Træen og Ingeborg Joswig.

Ordinerer femten pastorer

Hele femten pastorer i Misjonskirken Norge, fem kvinner og ti menn, vil bli ordinert i kirkesamfunnet under gudstjenesten fredag kveld. Ordinasjon innebærer at vi i fellesskap markerer Guds kall over pastorenes liv og tjeneste. De som ordineres søker om dette. Predikant- og menighetsrådet behandler søknadene og innstiller til Hovedstyret som godkjenner hver enkelt kandidat som ordineres. Dette er en særlig annerkjennelse av den tjeneste Gud har betrodd den som ordineres. I gudstjenesten vil ordinantene sammen med ledere i Misjonskirken Norge, komme inn i møtesalen i en prosesjon. Det vil være skriftlesning og hilsen av generalsekretæren, før ordinantene i fellesskap avgir ordinasjonsløftet. Deretter er det bønn og forbønn, før ordinantene får utdelt diplom og gave.

Herlig gospel

Sent lørdag kveld er det gratis gospelkonsert med Ansgar Gospel Choir (AGC) med 50 sangere og band, ledet av John Yngvar «Syver» Syversen, høyskolelærer musikk ved skolen.

– Koret består av årets skolekull. Vi var på en tidagers turne tidligere i år, og vi gleder oss veldig til denne konserten, forteller Syver. Han lover både tradisjonell gospel og moderne uttrykk i sangene som er samlet under tittelen «Today».

Ansgar Gospel Choir holder gratis konsert lørdag 28. mai (Foto: Hans Fredrik Råmunddal)

Forhandlingene

Det er rekordoppslutning av delegater ved årets generalforsamling. Med 175 stemmeberettigede delegater fra over 50 menigheter, er det lenge siden så mange har deltatt. Flere historiske beslutninger skal tas av delegatene, blant den nye strategiplanen «Tro Sende Plante», valg av nye styrer og rådsmedlemmer, samt valg av ny generalsekretær.

Saksdokumentene for i år er ikke sendt ut i brevpost, men er tilgjengelig for alle på nettsiden for Generalforsamlingen. Dokumentene kan leses på nett eller lastes ned av den enkelte. Men ved registreringen ved ankomst på Ansgarskolen, får alle delegatene utdelt trykte versjoner av saksdokumentene.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X