GI JESUS VIDERE 2022: – Vi ser en bred oppvåkning i det store kirkelandskapet for å disippelgjøre barn og unge i menighetene, sier Svein Aksel Nakkestad .(Foto: Stein Gudvangen, KPK) 


En utrustningsarena for menighetene

Fra 221 menigheter på 148 steder kom 1005 deltagere på Gi Jesus Videre-konferansen i Kristiansand 27. og 28. oktober. Det ble to dager med mye erfaringsdeling, glede og nettverksbygging.

– Vi ser en bred oppvåkning i det store kirkelandskapet der stadig flere ser viktigheten av disippelgjøring av barn og unge i menighetene våre, og mange ser at vi ikke kan drive dette arbeidet på gamle måter, sier Svein Aksel Nakkestad til Kristelig pressekontor (KPK).

Linda A. Johannesen var prosjektleder for konferansen. (Foto: KPK)

– Barne- og ungdomsarbeid kan aldri outsources til barne- og ungdomspastorer. Både foreldre og andre i menigheten må eie dette arbeidet. Vi trenger at hele menigheten er med og oppdrar barna, sier han. Svein Aksel, daglig leder i Misjonskirken UNG, er styreleder for Frikirkelig Barne- og Ungdomsunion (FBU) som er arrangør for Gi Jesus Videre. Linda Andernach Johannesen i UNG er prosjektleder for årets Gi Jesus Videre og har vært sentral både i forberedelsene og gjennomføringen av konferansen.

En utrustningsarena for ledere

– Dette er en utrustningsarena, og vi ønsker at alle deltakerne skal dra hjem med et solid nøkleknippe de kan bruke i barne- og ungdomsarbeid. Vi vil at de skal kjenne seg begeistret, inspirert og motivert til å dra hjem og dele livet med Jesus med andre på en naturlig måte, sier Nakkestad og viser til sin medarbeider Linda Andernach Johannesens siste bok, Kirke uten vegger.

Konferansen hadde seks seminarøkter i løpet av to tette dager. Omkring 50 seminarer fordelt på nesten like mange seminarholdere har tatt opp alt fra tweens og konfirmasjonstid, omvendelse, familiegrupper og lederrekruttering til psykisk helse, gudstro og vitenskap, kropp og seksualitet og mye mer.

Gult pluss rødt er orange

Kristen Ivy holdt flere seminarer, blant annet om hvordan kan vi minske gapet mellom kirke og hjem. (Foto: Trond Filberg)

Konferansen har visuelt et oransje preg, og lederne gikk rundt i t-skjorter med den sterke signalfargen. Forklaringen er at mye av inspirasjonen til Gi Jesus Videre kommer fra USA og organisasjon Orange. De opererer med et fargesystem der rødt representerer hjemmet med omsorg, kjærlighet og trygghet, mens gult er evangeliets og menighetens farge. Når disse to blandes sammen, oppstår oransje som et symbol på hvor viktig samarbeidet mellom hjem og kirke er.

Reggie Joiner og Kristen Ivy fra Orange, holdt flere seminarer via skjerm til deltagerne, både i seminarer og i fellessamlingene. Flere norske barne- og ungdomsledere har i noen år fra tidlig på 2000-tallet, reist til USA for å bli inspirert av hans virksomhet. Joiner har fått stor innflytelse internasjonalt og bidrar i et nettverk bestående av over 8.000 menigheter i mange land. Orange har utviklet nye konsepter for trosopplæring og disippelgjøring for alt fra førskolebarn til unge voksne.

Gi Jesus Videre ble første gang avholdt i 2019, og neste konferanse er planlagt i 2024.

Av Stein Gudvangen, Kristelig Pressekontor (kpk.no) og Trond Filberg

Naomi Adele Lende sang fredag kveld på Gi Jesus Videre, med en fullsatt hovedsal i Q42. Sondre Storstadmoen (t.v.), Tiedemann Borge spiller keys sammen med resten av musikerne i Stagedive Live. De har bakgrunn fra musikermiljøene ved Ansgarskolen og i misjonskirkene. (Foto: Trond Filberg)

Stagedive Live som ledet lovsangen på Gi Jesus Videre, bestod av Tiedemann Borge (keys), Sondre Storstadmo (keys), Emil Byberg (trommer), Simon Myklebust (bass), Ola Torp (bass), Kristian Hessen (gitar), Kjell Tore Myre (gitar), Naomi Adele Lende (vokal), Rebecca Hamnes Johansen (vokal), Sunniva Hamnes Eid (vokal), Maria Vik (vokal). (Foto: Trond Filberg)

Lørdag ettermiddag kom alle som var på konferansen fra misjonskirkene, til en samling med Siri Iversen i kafeen i Betania. Omkring 180 deltagere var med fra en av våre misjonskirker i hele landet. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X