Hvis du er relativt ny i tjenesten i vår sammenheng, eller føler deg fersk og lurer på veien videre, så er Basecamp skreddersydd for deg.

Basecamp – et veiledningsprogram

Basecamp er Misjonskirken Norges yrkesveiledningsprogram for nye menighetsarbeidere og pastorer.

Målet er å skape et miljø for refleksjon og personlig utvikling, slik at nyansatte kan få en god start i tjenesten. For unge eller nyansatte pastorer og medarbeidere er Basecamp derfor en god investering. Programmet gjennomføres over fire emnekurs, med temaene åndelig fordypning, kirkens oppdrag, menighetsledelse og samfunnsforståelse.

Deltagerne møtes en gang i halvåret til fagdager eller studieturer, bestående av undervisning, egenarbeid, gruppesamtaler og mye sosialt som skaper et godt miljø. Menighetsrådgiver Kjell Birkeland og nasjonal leder Torben Joswig, er faglig ansvarlige og står for undervisningen sammen med flere dyktige ledere og pastorer.

Aleksander Gundersen

«Jeg var ganske ny som pastor og ønsket å få god praktisk veiledning til hvordan å stå i den tjenesten. Det viktigste har nok vært å oppleve at jeg ikke står alene i tjenesten. Jeg er en del av et større fellesskap med mange jeg kan vende meg til når jeg trenger hjelp, veiledning og forbønn.»

– Aleksander Gundersen (30), pastor i Hånes misjonskirke og tidligere Basecamp-deltaker

Praktisk informasjon

Opptakskriterier

Deltagere må ha minst 50 prosent stilling i en misjonskirke og ha en relevant bachelor eller være over 23 år. Basecamp har kapasitet til 12 deltakere. Om det blir flere søkere enn dette, vektlegges en spredning i kjønn og geografi i godkjenningen av deltagerne.

Søknad

Det er planlagt en ny runde med Basecamp høsten 2020. Vi kommer tilbake med mer informasjon og mulighet for påmelding når vi vet mer om situasjonen rundt Koronaviruset.

Det er arbeidsgiver som søker på vegne av sine ansatte. Link til søknadsskjema vil legges ut her.

Spørsmål om Basecamp kan rettes til Torben Joswig på e-post: torben@mknu.no              

Pris

Emnekursene koster 4 900 kroner per deltaker og skal betales av arbeidsgiver. Dette inkluderer reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), overnatting og all undervisning. Reise inn til OSL og kosthold er i utgangspunktet ikke inkludert i prisen.

Tid og sted

Oppmøtested vil primært være Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Kursstedene vil være i både inn- og utland, og dette blir avklart med gruppen i god tid før emnekursene gjennomføres. Ikke alle overnattinger vil ha like høy komfort, så det kreves en sporty innstilling av deltagerne.

  • Åndelig fordypning, september 2020
  • Kirkens lære, mars 2021
  • Menighetsledelse, september 2021
  • Kirke og samfunn, mars 2022