Menighetsplanting i Groruddalen

Menighetsplantingen i Groruddalen har vært en del av Misjonskirken Norges plantenettverk siden 2016. De har valgt å kalle seg Oslo misjonskirke Groruddalen, som de passende har forkortet til OMG-kirken.

– Da vi valgte å plante menighet i Groruddalen var en av grunnene at stedet er befolket av mange mennesker med flerkulturell bakgrunn. Det er en verdi for oss å være et fellesskap med folk fra forskjellige kulturer, forklarer prosjektlederne Bård Løkken og Ruth Burch Skree. De har med seg sine respektive ektefeller Karen Rebbestad Løkken og Ryan Burch.

Historisk sett er Groruddalen preget av store drabantbyblokker befolket av arbeiderklassen. I dag bor det omtrent 130 000 mennesker her og stedet er kjent for å ha en høy andel av folk med bakgrunn fra andre kulturer.

– Vi legger vekt på å bygge en lokal menighet som betyr noe inn i nærmiljøet, blant annet gjennom de relasjonene vi har der. Drømmen vår er å være et fellesskap som er preget av at Guds rike er nær og som lever ut en disippel-livsstil i relasjonene rundt oss, slik at folk får et møte med Jesus, forklarer Bård og Ruth.

Les artikkel i Misjonsbladet om menighetsplantingen i Groruddalen >>

Starter bofellesskap

Mennesker samlet i hjemmet i OMG kirkenFra vinteren 2022 kan du være med i et kollektiv på Ammerud i Groruddalen, som en del av Oslo misjonskirke Groruddalen. Her kan du bo sammen med andre kristne, med felles rytmer i disippellivet.

Les mer på mknuno/OMGkollektiv.

Støtt menighetsplanting!