UNG-PRISEN: Veldig overrasket var Tove Edvardsen da hun ble tildelt UNG-prisen under årets Liv & Vekst. Daglig leder i UNG, Isak Voie, overrakte prisen til jubel fra en fullsatt Stavernhall. (Foto: Trond Filberg)


Overrasket prisvinneren

Det skulle bare være en familietur for å være på et kveldsmøte på Liv & Vekst sommerfestival. Lite visste hun at hun skulle bli ropt opp på scenen for å motta UNG-prisen 2024.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Årets UNG-pris går til en som i mange år har bidratt i søndagsskolen i sin lokale kirke. Hun er en kreativ formidler, som hele menigheten nyter godt av. Når hun henter barna ut av gudstjenesten og til søndagsskole er det gjerne med en hatt eller parykk og en susende appell med Jesus i sentrum.

Slik innledet Isak Voie da han på scenen introduserte årets vinner, uten å nevne hennes navn. I salen sitter Tove Edvardsen intetanende sammen med familiemedlemmer. De visste hva som skulle skje, og Tove begynte etter hvert å forstå hva som var på gang ettersom Isak beskrev vinneren videre.

Foto av Tove Edvardsen.

– Det er et privilegium å bidra til at barn og unge kan bli kjent med verdens beste Jesus, sa Tove Edvardsen da hun fikk UNG-prisen 2024 i Stavern. (Foto: Trond Filberg)

Overveldende og takknemlig

– I tillegg til å drive søndagsskolearbeidet setter hun også i gang mange ledere og kjøkkenansvarlige. Hver søndag serveres det lunsjbuffet til barna i menigheten. To ganger i året skriver hun «Søndagsskolepost» til alle barna. Da får 70 barn et brev i posten fra søndagsskolen, som er skreddersydd for hvert barn. Årets UNG-pris går til en som legger ned mange timer for å skape de beste rammene for at barna i Porsgrunn misjonskirke skal møte Jesus. Årets UNG-pris går til Tove Edvardsen!

Full jubel i salen, og bak i salen må Tove reise seg og gå lett sjokkert til scenen mens folk klappet. Pastor Tore Mersland i Porsgrunn misjonskirke gliser og filmer fra salen. Det er han som har nominert henne. Isak overrekker henne et flott bilde. I tillegg overrekker han en sjekk på 10 000 kroner som kan brukes i gruppa hun representerer.

– Tusen takk, dette var helt overveldende, sa Tove når hun får mikrofonen. – Det å være i søndagsskolen er for meg en stor glede. Det er et privilegium å bidra til at barn og unge får en tro, en tro som varer – og bli kjent med verdens beste Jesus og få tryggheten i hjertet, sa Tove smilende. For 16 år siden hadde ikke Porsgrunn misjonskirke søndagsskole. Da begynte Tove å be om at det skulle bli en søndagsskole.

– Jeg ba: Jesus her er jeg send meg. Samtidig takket jeg for at det ikke var meg som skulle inn i søndagsskolen. Jeg hadde jo lovsangstjenesten, forteller Tove til misjonsnytt.no. Men en natt våknet hun og opplevde at Gud ga henne klare tanker, idéer og bilder om hvordan drive søndagsskolearbeid.

– Så var det meg Gud kalte til leder for søndagsskolen! Jeg sa ja, og siden har Gud utrustet meg, styrket meg og gitt meg alt jeg trenger for tjenesten, sier hun og er en av de frivillige og verdifulle medarbeiderne i Porsgrunn misjonskirke. Til daglig jobber hun ved Skauen kristelige skole i Skien.

Søndagsskolen i menigheten har disse årene vokst fra ingen aktivitet til at det nå er 90 barn registrert.

Se film med kreative Tove på søndagsskolen >>

– Jeg er overveldet, takknemlig og velsignet for å få UNG-prisen. Den vil jeg dele med alle de dyktige, fantastiske lederne og alle de skjønne barna på søndagsskolen vår. Vi er et team og sammen er vi krutt, sier Tove begeistret og takknemlig.

Hva er UNG-prisen?

UNG-prisen er en utmerkelse og oppmuntring for å hedre en person eller gruppe som driver et arbeid som har en spesiell betydning for barn og unge. Størrelsen på prisen er kr 10 000 som tildeles den gruppa som vinneren tilhører. UNG-prisen skal stimulere til nyskapende arbeid, kvalitet og kreativitet og arbeid som er modellerende for andre. Den nomineres og deles ut annet hvert år i forbindelse med landsmøtet. Tidligere vinnere er blant annet Vegårtun leirsted som fikk UNG-prisen i 2022, Anne Mari Lende (Bryne) i 2020, Kjersti Slåtta (Porsgrunn) i 2018 og i 2016 fikk Torjus Hvaale (Heddal) UNG-prisen.

KAMPANJE

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X