SOMMERFESTIVALEN: Hele scenen i Stavernhallen var fylt av helter og kjente figurer, men ingen av dem kunne frelse? Ungdomspastoren fra Misjonskirken Lyngdal hadde svaret. (Foto: Trond Filberg)


Rundt oss bor det flere som ikke tror!

Med et tettpakket program ble sommerens Liv & Vekst en festival i ordet rette forstand. For det var umulig å få med seg alt.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Hovedfokus gjennom hele sommerfestivalen handlet om å kunne se lengre enn sitt eget bord. Hvilke bord setter vi oss rundt, og hvem inviterer vi til våre bord? Et utfordrende budskap med overskriften «Rundt bordet» ble belyst gjennom taler og samtaler, undervisning og innsamlinger. Misjonskirkefolket viste raushet ved kollektene, til nasjonale satsinger og internasjonal misjon. Av rundt 1150 deltagere og medarbeidere på årets sommerfestival, utgjorde barn og ungdom om lag 48 prosent av disse. I alt seks underleirer og aldersinndelte samlinger skjedde samtidig for barna og ungdommene.

Bibeltimene med temaene «Bønnen», «Ordet» og «Bordet» ble holdt av Stein Bjørkholt og Anne Margrethe Mandt-Anfindsen. Hele åtte seminarer ble gjennomført både på dag- og nattestid. Alt var veldig godt besøkt. Nytt i år var flere mulige aktiviteter på dagtid på festivalområdet, ikke minst for barna.

Peder Tellefsdal holdt seminar om hvordan kirken kan være mer relevant og kommunisere bedre med folk i dagens samfunn. En fullsatt peisestue fikk med seg utfordringene. (Foto: Trond Filberg)

Enda en superhelt?

Alle sammen-møtene på formiddagen samlet alle generasjonene. Medarbeiderne fra Misjonskirken Lyngdal hadde forberedt seg godt, og tok på alvor årets tema «Rundt bordet». Høydepunktet var trolig på lørdag formiddag. Kristian kommer susende inn i salen på en sparkesykkel på leit etter helten som kunne frelse. Da dukket det opp superhelter og kjente barnehelter fra alle kanter i Stavernhallen. Verken Supermann, Spiderman, Super Mario, Barbie, Klatremus eller Kaptein Sabeltann ante hvordan de kunne frelse mennesker. Men da Kristian og hele gjengen med helter, banket på kontordøra til ungdomspastoren Eirik, fikk de endelig svaret: Jesus er den eneste som kan frelse mennesker!

Det hele ble avsluttet med sangen «Jesus, you’re my superhero». Hele forsamlingen står begeistret i sangen, og hele samlingen blir en snakkis utover dagen.

«Rundt bordet med andre kristne» var overskriften på fredagens Alle Sammen-møte. Ansatte og frivillige fra Misjonskirken Lyngdal hadde ansvaret for møtene på formiddagen. (Foto: Trond Filberg)

Ikke så lett å få stilletid til å lese Bibelen ved bordet, når familien ellers stadig forstyrrer og spør om å få is! Benedicte Stuestøl var en av talerne på Alle Sammen møtene. (Foto: Trond Filberg)

En løs streng gir dårlig lyd, men setter du den fast i en ukulele og stemmer den med de andre strengene, får strengen sin rette mening. Eirik Vikse talte på Alle Sammen møtet. (Foto: Trond Filberg)

Delte historier styrker vår tro

– Det rører meg langt inni hjerte å være her. Tårene renner når lovsangen spilles, mens barn, ungdom og voksene synger av full hals. Jeg har lyst til å stå i lovsangen lenge, var festivalsjef Cathrine Hortemo avsluttende ord da sommerfestivalen sluttet søndag. Hun hyllet alle de titalls medarbeiderne som på ulikt vis hadde jobbet for at Liv & Vekst skulle bli mulig.

Festivalsjef Cathrine Hortemo.

– Vi hadde to mål med denne uka. Det ene var at du som deltager skal reise hjem med styrket tro. Denne uka har vi hørt mange historier fra hverdagslivet, hvor Jesus er med i hverdagen, midt i det alminnelige. Delt glede er dobbel glede! Delte historier om Jesus i hverdagen, styrker troen vår. La oss tørre å være åpne om hva vi opplever med Jesus. La oss dele med hverandre, sånn at troen vår får vokse, oppfordret Cathrine.

– Det andre målet er fellesskapsfølelse, med venner, menigheten og stormenigheten. Vi har et ønsket at dere skulle høre hva som skjer rundt i de forskjellige misjonskirkene, fordi vi alle er med på det! Det er så gøy å få et ansikt på menneskene som vi sender ut, sa hun og tenkte på forbønnshandlingen for utsendte medarbeidere til både Colombia, Romania og Nord-Norge.

Våge å snakke om tro!

Hun synes det har vært et stort privilegium å være med på å bestemme og legge til rette for årets tema, «Rundt bordet».

– Jeg tror den neste vekkelsen skjer rundt bordet. Ikke nødvendigvis et fysisk bord, men på løpeturen, rundt bålet eller på kjøreturen. Kanskje ikke mange samme dag, men en etter en. Mennesker trenger relasjoner som aldri før, og mennesker er åpne for Jesus. La oss manne oss opp til å ta samtalene, og tørre å spørre: Hva er du opptatt av for tiden? Hva er dine tanker om tro?

Cathrine håper alle kan ta med disse utfordringene med seg hjem til sine  menigheter og bruke noe av det som er gitt på Liv & Vekst videre.

Siri Iversen tok fram hele gjengen av medarbeidere og ledere på årets ungdomsleirer, for å utfordre alle til å gi en raus gave som kunne være med å gjøre det økonomisk lettere å være ledere neste sommer og bidra så deltagere med dårlig økonomi kan komme. (Foto: Trond Filberg)

Siri Iversen, generalsekretær i Misjonskirken Norge, talte onsdag kveld (Foto: Trond Filberg).

Hør talen her >>

Isak O. Voie, daglig leder i Misjonskirken UNG, talte torsdag kveld (Foto: Trond Filberg).

Hør talen her >>

Lista misjonskirke stod for basar i Hagekroa. (Foto: Trond Filberg)

Åresalget i basaren var populært! (Foto: Trond Filberg)

Mye hygge i Hagekroa både på dagtid og på kveldene. Grillmat og nybakte kanelboller, slush og kaffe smakte! (Foto: Trond Filberg)

Mye hygge i Hagekroa både på dagtid og på kveldene. Grillmat og nybakte kanelboller, slush og kaffe smakte! (Foto: Trond Filberg)

Foto av speiderne

Speiderne hadde satt opp egen minileir der barna fikk prøve seg på å støpe tinnfigurer og spikke blyanter. #misjonskirkenspeiderkorps (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X