SENDE: Under Liv & Vekst sommerfestival i Stavern, ble Angie Vasquez og David Skogen intervjuet live i TSP-podden av Siri Iversen og Torben M. Joswig. Begge er sendt av Misjonskirken Norge, Angie reiser til Colombia og David til Harstad. (Foto: Trond Filberg)


David flytter til Harstad med et kall

– Allerede opplever jeg at noe skjer med folk i Harstad, forteller David Skogen. Nå flytter han nordover for å være med å starte et kristent fellesskap i byen.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Jeg er underveis i flyttingen nå, sier David Skogen (24) som denne uka har pakket bilen og har reist fra Kvinesdal til Harstad. Første etappe gikk fra Kvinesdal til Oslo, så til Helgeland folkehøyskole der han overnattet hos en god venn. Deretter siste etappe til Harstad.

– Den største utfordringen jeg hadde var å feste surfebrettet på takrailene ved siden av takboksen, smiler han og er fornøyd med pakkingen ellers.

Høre historier og utfordringer

– Den første tiden vil gå med på å bli kjent med byen og mennesker i byen. Jeg er interessert i å bli kjent med kulturen i Nord-Norge og høre menneskers historier og utfordringer. Derfor vil jeg være bruke tid med å være med folk her oppe på ulike måter, sier han uten å ha helt konkrete planer om hvordan. David ønsker å oppsøke og stå sammen med de andre kristne menneskene som er der og arbeidene i byen både for å lære av tidligere erfaringer, og delta på det Gud allerede gjør.

– I tillegg vil det også bli mange fine naturopplevelser i det fantastiske naturlandskapet, sier den naturglade sørlendingen.

– Jeg tror Harstad er en by som passer meg veldig godt, uttalte David til nettavisen iHarstad.no som hadde fått nyss i flytteplanene allerede i juni. Til nettavisen forteller han at han har studert i storbyer, både i Oslo og Florida, men at han nå er klar for mindre forhold.

Harstad er både en by og kommune. Kommunen teller i 2024 litt over 25 000 personer og har vekst i folketallet ifølge SSB. Den største aldersgruppa er mellom 30 og 34 år. Rundt 73 prosent av befolkningen er medlemmer i Den norske kirke. Harstad by har om lag 20 000 innbyggere og er med det den tredje største i Nord-Norge etter folketall. Fra byen som ligger på Hinnøya, er det daglig avgang med hurtigbåt til Finnsnes og Tromsø. Det om lag fire mil til flyplassen og litt over ti mil til Narvik.

Turer for å sjekke mulighetene

David har allerede vært to ganger i Harstad for å se på mulighetene og kjenne på eget kall til byen. Bønn og god veiledning fra Markus Kvavik og Anne Hansli gjør at han nå tar steget. Allerede opplever han at noe er på gang.

– Jeg fikk nylig en melding om noen som akkurat har flyttet til Harstad og som ønsker å være med på nye samlinger for et kristent fellesskap. Jeg har også kontakt med mennesker som bor i byen og ønsker å være med. I tillegg ble jeg oppringt av en kamerat i sommer som fortalte at han ønsket forbønn. Han bor i Harstad, og derfor flytter jeg ikke bare for ett nytt prosjekt, men også for den ene, forklarer David.

Bilen pakket for avreise nordover. (Foto: David)

David Skogen i Harstad. (Selfie)

Trosreise og forberedelser

– Vendepunkt for mitt trosliv var da jeg fikk dele troen med andre. Da jeg kom hjem den første gangen etter å ha vitnet begynte jeg å grine av glede fordi jeg fikk dele evangeliet med noen på kiosken. Det gjorde noe i meg som jeg har tatt vare på, forteller David i podkasten TSP-podden. Han vokste opp med veldig få kristne på samme alder, er fra en kristen familie og gikk på møter i Kirken i Dalen.

David begynte som elev ved KVS, den videregående skolen i Lyngdal. Der ble han med i misjonskirken og møtte mange nye kristne venner. En av dem var Markus Kvavik som nå leder satsingen «Fem byer». Sist vinter dro de to til Harstad for å se på mulighetene om å starte noe nytt for kristne. Reisen var veldig positiv, og sammen med personer som David har tillit til, ble han trygg på å flytte dit nå. David har tidligere studert ved Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) og var samtidig ungdomsarbeider i Misjonskirken Kråkstad. Deretter reiste han til Florida for å studere, før han nå flytter til Nord-Norge.

David fikk forbønn av Anne Hansli og Siri Iversen i kveldsmøtet under Liv & Vekst, lørdag 13. juli. (Foto: Trond Filberg)

Våken for Guds ledelse

I slutten av august skal David ta del i arbeidet i Narvik misjonskirke med tweens og i gudstjenesten, samt delta på en ungdomsleir i Harstad.

– I oppstartsfasen kan jeg ha mange tanker, idéer og strategier, men det er Gud som bygger sin kirke ved sin Ånd. Derfor er jeg opptatt av å være åpen for Guds ledelse der jeg er så jeg gjør det Han vil. Bønn, et kristent felleskap og bibelstudier vil fortsatt være viktig for meg for jeg trenger Gud hver dag, sier David. Han er nå ansatt i en deltidsstilling som prosjektleder for å kunne starte et kristent fellesskap. Kanskje det på sikt kan etableres som en ny misjonskirke. I tillegg vil han finne seg en annen deltidsjobb i lokalsamfunnet. Da vil det også være lettere å møte mennesker i Harstad.

– Gjennom kjennskap til byen, forstand og ved å leve tett til Gud, håper jeg å etablere et startteam med en tydelig retning på hvordan vi kan delta på det Gud gjør i Harstad, og forkynne evangeliet gjennom ord og handling i byen, sier David til misjonsnytt.no.

Be for oss i Harstad

Satstingen i Harstad er en del av strategien «Tro Sende Plante» hvor Misjonskirken Norge søker å starte nye kristne fellesskap og misjonskirker i Norge.

– Vær med å støtte satsingen først og fremst i bønn. Be gjerne om åpne dører, gode trossamtaler og at Gud skal gi visdom og at Han møter mennesker med Den hellige ånd. Dessuten vet vi at ting ikke kommer av seg selv, sier David og oppfordrer personer og menigheter til å bidra økonomisk som givere til menighetsplanting i Misjonskirken Norge.

Forteller om kallet i TSP-podden

David Skogen og Angie Vasquez var gjester i TSP-podden og forteller om sin troshistorie og bakgrunnen for at de reiser for å være i tjeneste i Harstad og Barranquilla i Colombia. Denne episoden av TSP-podden ble tatt opp live foran deltagere på Liv & Vekst sommerfestival og publisert 23. august.

David Skogen intervjuet av Torben M. Joswig i TSP podden. (Foto: Trond Filberg)

Hvor skal vi dra?

Hva innebærer det å flytte? Hvor er det behov? I prosjektet «Fem byer» undersøker vi hvilke muligheter det er for å starte nye kristne fellesskap – og lytter til erfaringer fra personer som allerede har flyttet for å være med å starte noe nytt. I podkasten «Fem byer» er nå 19 episoder til inspirasjon og læring.

Lenke til alle podkastene med «Fem byer» >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X