Foto av Erik Andreassen og Margot Amlie Dahl i Oslo misjonskirke. (Foto: OmB, 2024)

NRK RADIO: Søndag 8. september sendes NRKs radiogudstjeneste fra Oslo misjonskirke Betlehem. Pastorene Erik Andreassen og Margot Amlie Dahl ser fram til å invitere med flere på gudstjeneste. (Foto: OmB)


NRK-gudstjenester fra Oslo misjonskirke

Søndag 8. september er Oslo misjonskirke Betlehem vertskap for gudstjenesten i NRK som publiseres på NRK P1+, NRK 2 og i nettversjonene. De er nå en av seks faste menigheter som NRK skal sende sine gudstjenester fra.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

I det hundrede året NRK overfører gudstjenester fra en lokale kirke, er Oslo misjonskirke Betlehem invitert til å formidle sine gudstjenester til det norske folk.

– Vi kommer til å ha de vanlige elementene i gudstjenesten, som vi alltid har. Det inkluderer nattverd og familiestund hvor barna inviteres fram på plattformen, sier pastor Erik Andreassen på menighetens nettside. Han deltar sammen med barne- og familiepastor Margot Amlie Dahl, og Jo-Martin Grosås Nordbø er musikalsk leder. De er opptatt av at gudstjenesten skal være gjenkjennelig for dem som vanligvis deltar i menighetens gudstjenester.

Les mer på nettsiden til Oslo misjonskirke >>

Foruten gudstjenesten kommende søndag, blir det ny sending fra Oslo misjonskirke søndag 27. oktober som både er bots- og bededag og Misjonskirkens dag. Deretter er de vertskap for gudstjenesten søndag 22. desember som er fjerde søndag i advent.

Over hundre tusen vil trolig følge gudstjenesten

Foruten Oslo misjonskirke sendes NRK-gudstjenester fra Gjøvik kirke, Bodø domkirke, Søm kirke, Ulstein kirke og Arna kirke. Disse seks er NRKs faste kirker i høst. Oslo misjonskirke har dermed overtatt plassen etter pinsemenigheten Filadelfiakirken Drammen. Søm kirke var ny fra mars i år og Gjøvik kirke fra juni. Oslo misjonskirke Betlehem er den eneste som debuterer nå.

Gudbjørn Bondhus. NRK Livssyn (Foto: Morten Waagø/NRK)

– Vi skifter kirkene når det er behov, og det vil bli noe endring neste år. Vi har nå brukt et år på å skifte ut, så det varierer litt hvor lenge hver enkelt er med, sier Gudbjørn Bondhus til misjonsnytt.no. Han er prosjektleder visuelle gudstjenester i NRK Livssyn som holder til på Tyholt i Trondheim.

Kan se gudstjenesten på NRK 2

– Vi startet høsten 2022 med å sende radiogudstjenesten med bilder på TV. Vi kaller det fortsatt radiogudstjenesten, fordi dette produseres på en enklere måte enn en ren TV-produksjon, forklarer Bondhus.

I kirkelokalene til Oslo misjonskirke er det rigget opp fire kameraer som filmer gudstjenesten. Utenfor bygget står NRKs lydbuss som mikser direktelyden, og i Mediehuset NRK Trøndelag på Tyholt i Trondheim fjernstyres hele produksjonen direkte for radio og TV.

Gudstjenesten sendes direkte klokken 11.00 i radio NRK P1+ og TV-kanalen NRK 2. Men gudstjenesten er også tilgjengelig senere på NRKs nettside. På P1+ ligger lyttertallet gjennomsnittlig på litt under 90 000, opplyser Bondhus. Totalt vil trolig over 100 000 personer i Norge få med seg gudstjenesten kommende søndag fra Oslo misjonskirke.

Den aller første radiogudstjenesten ble sendt for hundre år siden, 28. desember 1924 fra Vår Frelsers kirke i Oslo. NRK opplyser til misjonsnytt.no at jubiléet blir markert i et program søndag 29. desember, samt i den første gudstjenesten neste år, 5. januar 2025. [misjonsnytt.no]

Søndag 8. september kl. 11:00 – gudstjeneste i NRK

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X