Bibelpraksis – høsten 2023

– et digitalt kurs for deg som vil invitere menigheten / gruppa til bibellesning og praksis.

Sted: Zoom (digitalt rom)

Tid: Fem tirsdager i perioden
24. oktober til 28. november 2023, kl. 12.30-14.30.

Pris: kr 850

Påmelding med e-post til Tor Marius Langås: tor.marius@mknu.no 

Påmeldingsfrist: 10. oktober 2023

Å møte Bibelen er noe mer enn å lese en bok der vi forholder oss til innholdet med vurderende distanse. Hva skjer når vi i fellesskap leser Bibelen og så trår inn i den med fantasi og grubbel? Og hva skjer når vi etter å ha levd oss inn i bibelteksten begynner å leve med den ved å leve den ut den neste måneden?

Målet med samlingene er å utruste ledere til selv å kunne lede slike operatio divina-samlinger i sine respektive menigheter eller i husgrupper.

Tirsdag 24. oktober starter vi opp et introduksjonskurs til bibellesemetoden operatio divina, eller bibelpraksis, som noen også har kalt metoden.

Vi vil bruke boka Gjøre. Høre. – Plastisk bibelbruk (skaff deg den med en gang) og møtes til undervisning, samtale og invitasjon til/ refleksjon over egen praksis. Underveis snakker vi om hvordan du kan starte og drive egne operatio-samlinger i din sammenheng.

Du finner boka Gjøre. Høre. Plastisk bibelbruk, for salg blant annet hos Bibelselskapet >>  

Kurset vil gå over fem tirsdags-samlinger på dagtid over Zoom, kl. 12.30–14.30. Vi møtes 24. oktober, 31. oktober, har deretter pause første uka i november, før vi møtes 14., 21. og 28. november.

Kurset vil bli ledet av Stian Kilde Aarebrot og menighetsrådgiver Anne Margrethe Mandt-Anfindsen.

Stian Kilde Aarebrot.

Stian Kilde Aarebrot er prest, forfatter og ansvarlig for trospraksis i Areopagos. I 2009 startet han opp trospraksisnettverket Etter Kristus, som i 2016 ble en del av Areopagos. Operatio divina har blitt utviklet og praktisert i Etter Kristus i snart fem år nå.

I 2022 ga Aarebrot ut boken Gjøre. Høre. Plastisk bibelbruk som er en innføring i bibellesemetoden.

Vi vil utruste hverandre til å dele troen videre – ved å styrke bibelundervisningen og tilby verktøy for trossamtaler.

(Utdrag fra Strategiplanen «Tro Sende Plante») >>