Velkommen til Kombikurs på Hovden!

Fredag 21. – søndag 23. september 2018

Misjonskirken Speiderkorps har gleden av å invitere deg til Kombikurs på Hovden! Kombi består av mange kurs der våre speiderledere og patruljeførere kan få utvikle sine speiderkunnskaper og erfaringer. Dette er en viktig møteplass der vi er sammen med nye og gamle speidervenner. I år har vi spennende seminarer og felles gudstjenester i fantastisk natur. Kombikurset er et felles arrangement for speidere fra 7. klasse og til og med godt voksne ledere. Alle kursene har tilpassede opplegg tilrettelagt for alder og verv.

Praktisk

Påmelding
Påmelding skjer til gruppeleder som melder på via min.speiding.no. Husk å melde dere på fellestransport lokalt. Faktura sendes til gruppene etter kurset.

Priser
Kursene Assistent, Peff 1, Peff 2, Peff 3: kr 500.
Øvrige kurs: kr 650.

NB! Ved påmelding etter kl. 23.59 den 10. september øker prisen med kr 250. Etter dette er påmeldingen bindende og ved avmelding beregnes det full betaling.

Program
De enkelte kursene har egne program, med noen felles programposter:
Fredag er det kveldsmat og kursåpning kl. 19.00 ved Hovden Høyfjellsenter. Det blir midnattsgudstjeneste lørdag kveld. Søndag vasker vi oss og bader på Hovden Badeland, så husk badetøy. Til slutt har vi gudstjeneste og misjonsauksjon, før avreise kl. 14.00.

Informasjon
Alle deltakerne på Kombikurs er forsikret gjennom sitt medlemskap i NSF. Informasjon om pakkeliste og kjørebeskrivelse kan lastes ned fra i «Speider MSK»-mappen i ressursbanken.

Ved spørsmål eller særlig info om allergier/sykdom eller lignende hos deltaker, send epost til anita@mknu.no.

Kursoversikt

Går du i 7. klasse eller oppover og vil lære mer om grunnleggende speiderferdigheter og samarbeid i patruljen er dette kurset for deg. Her er det mye praksis, blandet med litt teori. Vi sover inne hele helgen.

Kursleder: Helene Bjørsvik, e-post: helene.bjorsvik@gmail.com, tlf: 473 70 918

Kurset for deg som går i 8. klasse og oppover. Vi skal gjøre mye gøy, lære om hvordan du kan være en god patruljefører og lære generell speiderkunnskap. Det blir en gøy og lærerik helg det vi skal sove ute en natt, grille bål og skape nye vennskap.

Kursleder: Christoffer Flåten, e-post: chrisaf@online.no tlf: 482 90 540

Ledertrening og for deg som går i 9. klasse og oppover. Opplegget vil inneholde øvelser i samarbeid, konkurranser og en fantastisk naturopplevelse! Vi skal sove ute hele helgen, grille bål, gjøre dere til verdens beste ledere og skape nye vennskap. Vi gleder oss til å se akkurat deg på Peff 2 til høsten!

Kursleder: Magnus Nuntun Flatnes, e-post: magnus_nuntun@hotmail.com – tlf: 468 92 382

Er en populær samling for tøffe speidere som har deltatt på Peff 1 og 2. For å være med på dette awesome kurset må du gå i 10. klasse eller på videregående. Her vil du lære mye nytt gjennom spennende aktiviteter. Du treffer gutter og jenter på din egen alder i tillegg til verdens tøffeste ledere. Vi sover ute hele helgen.

Kursleder: Emil N. Berg, e-post: emilnberg@gmail.com – tlf: 913 35 528

Dette kurset er for deg som har deltatt på peff treff og har lyst på nye utfordringer. Kurset er ikke for deg som har lyst til å bare sitte foran bålet og grille marsmallowes hele dagen. Kurset vil kanskje være psykisk og fysisk krevende for noen. Opplegget vil inneholde konkurranse, fart og spenning. Høres dette kjekt ut så bli med.

Kursleder: Erling Ellingsen, e-post: erlingell@hotmail.com, tlf: 993 21 240

Programkurset krever ingen spesielle forkunnskaper og gir grunnleggende ledertrening for speiderledere. Er du en ny leder er dette et kurs som vil gjøre deg til en tryggere leder. Tema som inngår i kurset er hvordan fungerer de ulike delene av gruppa sammen, patruljesystemet, mening og helhet i treningsprogrammet, halv- og helårsplanlegging og kristen trening.

Kursleder: Kirsten Bondevik, e-post:  kirsten.bondevik@dahlske.vgs.no – tlf: 980 56 858

«Sosialen» er kurset for ledere som har deltatt på programkurs og andre lederkurs tidligere. Her blir det lagt vekt på utveksling av erfaringer, tanker og ideer fra speiderhverdagen fra den enkelte deltaker i en «løs» atmosfære.
Kursleder: Roy Slettne, e-post: royslett@online.no – tlf: 991 53 312

Borettslaget er et kurs, eller en samling, for småbarnsfamilier hvor «veien blir til underveis», og hvor det blir lagt opp til turer og aktiviteter etter barnas ønske og behov. Det er lagt opp til godt fellesskap med familien på dagen og for sosiale samlinger på hyttene for foreldrene på kvelden. Ta gjerne med deg andre kjente med barn og gjør det til en felles opplevelse i det fine høstfjellet på Hovden.

Kursleder: Joakim Haugnes, e-post: joakim.haugnes@gmail.com, tlf: 950 70 613.

Tema: I kursene Assistenten og Peff 1 og 2 inngår følgende temaer: Levende tro i patruljen, patruljeføreren og assistenten, fordeling av oppgaver i patruljen, på møter, på leir, patruljemøtet i praksis, turplanlegging og overnattingsteknikk, leirbålet som samlingspunkt og overnatting ute.

Seminarer: Nytt av året er at vi skal arrangere forskjellige seminarer, samtidig som de andre kursene ruller og går som vanlig. Seminarene er bare for dem som deltar på Sosialen, Borettslaget eller om du ikke deltar på kurs, men bare vil komme til seminarene. Noen av temaene vil være kristen trening, er speideren for alle og håndverkerseminar. Det vil komme mer informasjon om seminarene. Følg med på nettsiden og i tilsendt informasjon.

MISJONSKIRKEN SPEIDERKORPS – HOVEDSIDE