Styreleder Dag Andersen, varaordfører Elly T. Thoresen og generalsekretær Øyvind Haraldseid

IMPONERTE: Misjonskirken Norges generalsekretær Øyvind Haraldseid, og Nedre Eikers varaordfører Elly T. Thoresen var imponert over Misjonskirken Betel Mjøndalens nybygg, arbeidsinnsats og den storslåtte feiringen. Her sammen med styreleder og byggekomite-formann Dag Andersen (t.v). Foto: Anne Margrethe Mandt-Anfindsen.


Feiret utvidelse og oppgradering

Misjonskirken Betel Mjøndalen har de siste årene virkelig tatt sats for å utvikle menigheten videre. Ved årskiftet stod deres nye tilbygg klart, med en fordobling av arealer, et utadrettet kaféområde og god boltreplass til barn og unge. 

En takknemlig menighet og mange gjester, deriblant et titals av menighetens tidligere pastorer, markerte milepælen behørlig siste helgen i mars.

Engasjert varaordfører

I seks timer til endes feiret menigheten på søndagen, med møte for barna, middag og festgudstjeneste. Generalsekretær i Misjonskirken Norge, Øyvind Haraldseid synes det var hyggelig å se at så mange gjester var tilstede. Særlig merket han seg Nede Eikers varaordfører Elly T. Thoresens begeistring.

– Hun var tilstede fra start til slutt. Vi satt ved samme bord og pratet sammen, og man kunne merke at hun har et hjerte for folk, forteller Haraldseid.

Inngangspartiet til Misjonskirken Betel Mjøndalen.

Fasaden har fått en glassfasade ut mot gaten, som gir et mer åpent og tilgjengelig uttrykk enn tidligere.

Et kraftsenter

Misjonskirken har satt seg mål om å gjøre søndagen til et fantastisk sted for alle generasjoner, og har latt dette prege nybygget. Det er blitt gitt plass til en romslig kafe med glassfasade ut mot gaten, kjøkken, kontorfløy, gymsal og rom for søndagsskolen, samt en tredje etasje som skal leies ut.

Dan Kristoffersen startet som pastor i misjonskirken i Mjøndalen i fjor høst. Han merker godt at nybygget har gitt den etablerte menigheten et løft.

– Nybygget, og oppgraderingen av det gamle, er et tydelig signal om at kirka vil ta et nytt steg. Nye fasiliteter gir enda bedre muligheter for å være en toneangivende aktør i bygda vår. Et sted som kan være et selvsagt samlingspunkt for alle, og et kraftsenter for de gode nyhetene om Jesus, forteller han.
Dan legger vekt på at det er nettopp derfor menigheten har satset slik de har gjort.
– Det handler om å bygge Guds rike, innlemme mennesker inn i Guds familie, og skape et hjem for barn, ungdom, voksne og eldre.

Tekst: Rachel Elisabeth Olsen
Foto: Victoria Haugen Kristoffersen

Kafeen i misjonskirka full av folk

Den nye kafeen var fullt til randen av menighetsmedlemmer og gjester.

Ved å være Vekst 2020-giver er du med å bære vårt nasjonale arbeid. Dette innebærer støtte til videreutvikling av våre fem satsingsområder og arbeidet med konkrete menighetsplantinger, arrangementer og prosessverktøy.

Les mer om Vekst 2020, satsingsområder og prosessverktøy her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X