PLANTER NYE FELLESSKAP : – Vi ønsker å dra til steder der det ikke finnes noe kristent fellesskap fra før og plante noe der, forteller misjonærparet Pascu i Romania. Her sammen med venner i landsbyen Berzunti, der en gruppe har begynt å samles fast til fellesskap og bønn. (Foto: Pascu)
Stadig nye kommer til tro
– Vi opplever at Guds rike vokser i Romania og tror Gud jobber med noe stort, forteller misjonærene Dorthe og Cornel Pascu engasjert.
Av Naomi Curwen, misjonskonsulent Misjonskirken Norge
Pascu er utsendt av vår søsterkirke, Evangelisk Frikirke Danmark, og støttes fast av Misjonskirken Norge. Sammen har de barna Jonathan (20) og Sara (17), og familien har vært i Onesti siden 2006.
– Gled dere over kraften som finnes i evangeliet, understreker Cornel, som begynte sin forkynnertjeneste for over 30 år siden. -De siste fem årene har omkring 60 personer blitt døpt i Onesti og landsbyen Poduri. Dette er mennesker som aldri hadde hørt om Jesus før, forteller Cornel. -Det er helt fantastisk å se hvordan evangeliet forvandler deres liv.
Fra husgruppe til etablert menighet
Det som begynte som en liten husgruppe i leiligheten til familien Pascu, er i dag en etablert menighet i sentrum av Onesti. Misjonærene og team fra menigheten besøker ofte nærliggende landsbyer for å dele Guds ord og av og til bidra med nødhjelp. Mellom ti og femten medarbeidere fra menigheten er med hver gang.
Landsbyer forvandles av evangeliet
-Vi besøkte Poduri for første gang for 15 år siden og har vært på besøk mange ganger etter det, deler Cornel. -Den gang var det ingen i landsbyen som kjente til Jesus. I dag er det etablert en teltmenighet der og rundt 70 % av landsbyen har kommet til tro!
-I landsbyen Berzunti startet Cornels bestefar å evangelisere for mange år siden og vi har overtatt stafettpinnen, forteller Dorthe. Det er en gruppe på rundt 15 mennesker som samles til fellesskap og bønn, så det blir spennende å se hva som vokser frem der etter hvert, deler Pascu.
-I Marcesti har team evangelisert i mange år og nå bærer det frukt. Vi har bedt til frelse med mange mennesker derfra det siste året og i desember 2022 innviet vi en teltmenighet også der, forteller misjonærparet engasjert.
Mange landsbyer uten menighet
– I Romania er det over 10 000 landsbyer uten en evangelisk menighet. Vi ønsker å dra til de stedene der det ikke finnes noe kristent fellesskap fra før og plante noe der, forteller Cornel om misjonsarbeidet.
Han løfter frem bibelverset Johannes 9,4 som et motto for tjenesten:
«Så lenge det er dag, må vi gjøre hans gjerninger som har sendt meg. Det kommer en natt da ingen kan arbeide».
– Romania har vært kommunistisk, men i dag er det fritt og vi kan forkynne. Vi gjør alt vi kan for å nå så mange mennesker som mulig med evangeliet, så lenge vi har mulighet til å dele.
– Det er fantastisk å få jobbe i fellesskap med søsterkirkene i Danmark og Norge for å utgjøre en forskjell i Romania, understreker Pascu og takker alle i Norge som støtter misjonsarbeidet økonomisk og gjennom bønn.
Vil kjøpe kirkebygget
Menigheten i Onesti, som misjonsarbeidet i regionen drives ut ifra, holder til i leide lokaler. Misjonskirken Norge dekker månedsleien.
-Vi er så takknemlige for støtten fra Norge, uten den hadde vi ikke hatt noe sted å være, forteller Dorthe. Lokalet er over 400 m2 og egner seg veldig godt til kirke. -Vi bruker det til gudstjenester, kvinnemøter, bønnemøter og barne- og ungdomsarbeid, forteller hun videre.
Les også: Stort engasjement for Romania
Utfordringen er at bygget leies ut til andre aktører, så menigheten har kun tilgang til det onsdag ettermiddag og søndag formiddag. -Det betyr at vi hver uke må rydde klart og pakke sammen etter bruk, forklarer Dorthe.
-På lørdager er det ofte arrangement, så vi har medarbeidere som står opp i 4-5 tiden søndag morgen for å gjøre lokalet klart for gudstjeneste.