MISJONSLØPET

Løp for misjon!

Misjonsløpet arrangerer vi hvert år på våre sommerleirer på Evenskjer og i Stavern. Deltagere på sommerfestivalene er med som løpere, sponsorer og engasjerte tilskuere langs løypa.

Misjonskirkene eller lokale grupper rundt om i Norge kan også arrangere eget misjonsløp på en menighetshelg eller sommeravslutning. Sett opp en artig løype, få med løpere og sponsorer, og løp så mange runder som mulig for et godt formål! Eller lag en helt egen innsamling ved å bruke MinAksjon (se under).

Hva samler vi inn til?

Vi skal kjøpe menighetsbygg i Onesti

I sentrum av byen Onesti driver våre misjonærer Dorthe og Cornel Pascu en menighet. Det er et omsorgsfullt fellesskap som bringer håp til mennesker i Romania. Den lokale menigheten er engasjert i diakoni, evangelisering, menighetsplanting og barne- og ungdomsarbeid. Arbeidet utgjør en stor forskjell i menneskers liv i Onesti og i mange av de nærliggende landsbyene preget av fattigdom.

Menigheten holder til i leide lokaler, men nå vil vi kjøpe bygget som er et verktøy for det flotte misjonsarbeidet som drives.

Bli med på Misjonsløpet 2023!

Gi en gave her og nå på Vipps 117008 eller bruk denne gavesiden >>>

Vær kreative

Misjonsløpet er en innsamlingsaksjon, men det trenger ikke være et løp. Promoter MinAksjon i menigheten så enkeltpersoner, grupper og familier kan lage sin helt egen innsamling.

Kanskje noen skal på en sykkeltur i sommer og vil skaffe sponsorer per kilometer? Eller hva med et triatlon, en svømmetur, padletur eller klatretur til inntekt for et godt formål? Det kan arrangeres vaffelsalg, loppemarked eller basar. Eller kanskje noen har bursdag snart og vil at folk gir en gave til aksjonen?

Slik oppretter dere en aksjon og får sponsorer:

  1. Opprett en innsamlingsaksjon på MinAksjon. Dere kan si hvor mye dere håper å samle inn, legge inn et bilde, beskrive formålet og hva aksjonen går ut på og sette datofrist for innsamlingen.
  2. Dere får da en egen innsamlingsside som kan deles i en sms til sponsorer og/eller på sosiale medier.
  3. Når dere er ferdig med aksjonen sender dere en sms til sponsorene med beløp de skal betale og link til innsamlingssiden på MinAksjon. Husk å takke sponsorer for gaven!
  4. Det er enkelt å gi via MinAksjon, enten på Vipps eller med bankkort.

Praktisk info

Når og hvor?

Slik kan dere gjennomføre misjonsløp lokalt:

 • Lag ei løype etter eget ønske: for eksempel rundt bygget, på en grusvei eller rundt fotballbanen. Mål opp ca. 400 meter per runde om dere har plass og mulighet til det.
 • Lag en start- og målstrek. Rigg gjerne opp et musikkanlegg og ha en speaker for å lage stemning under løpet.
 • Løpere må gjerne stille i kostyme eller ha andre kreative innslag under misjonsløpet.
 • Skriv ut sponsorskjema så deltagere kan skaffe sponsorer som støtter med fast beløp eller rundebeløp.
 • Misjonsløpet varer i f.eks. 15 minutter.
 • Løpere spør foreldre, besteforeldre eller onkel og tante om de vil sponse. Det er sikkert noen rause deltagere på menighetsweekend eller sommeravslutning som også vil støtte. Registrer alle sponsorer med fullt navn, telefonnummer og om de vil gi fast beløp eller rundebeløp i eget skjema.  Her er en mal for sponsorskjema (pdf).
 • Ha gjerne premiering for mest kreative innsalg, størst innsamlet beløp, flest runder e.l.
 • Sørg for at løpere får sendt SMS til sine sponsorer rett etter løpet. De må skrive antall runder, hvor mye sponsor skal betale og hvordan de skal betale. Her kan menigheten oppgi et eget vippsnummer eller en felles innsamlingsaksjon på Min Aksjon (se info under). Husk å takke sponsor for støtten!
 • Ressurser som promofilm og sponsorskjema ligger samlet i ressursarkivet

Siste nytt fra Romania

SKAPER HÅP: Vårt mål er å dele de gode nyhetene om Jesus Kristus med mennesker…

UNGDOMSKONFERANSE: De siste fire årene har Misjonskirken Norge vært med å arrangere konferanse for ungdom…

JULEKAMPANJEN: I dag lanseres årets julekampanje som går til misjonsarbeidet i Calarasi, Romania! Del juleglede,…