MISJONSLØPET

Misjonsløpet arrangerer vi hvert år på Liv og Vekst i nord og i Stavern. Deltagere på sommerfestivalene er med som løpere, sponsorer og engasjerte tilskuere langs løypa.

Misjonskirkene eller lokale grupper rundt om i Norge kan også arrangere eget misjonsløp på en menighetshelg eller sommeravslutning.

Sett opp en artig løype, få med løpere og sponsorer, og løp for misjon! Eller lag en helt egen innsamling ved å bruke MinAksjon (se under).

Hva samler vi inn til?

Misjonsskoler i Colombia

«Jeg gleder meg til å komme tilbake til menigheten min, gjøre mer gateevangelisering, dele tro og delta i misjon lokalt».

Tilbakemeldingene fra studenter som deltok på den første misjonsskolen i januar 2024 har vært veldig bra. Flere beskriver et kall til misjon som de ikke hadde før misjonsskolen.

Misjonsskole er en nysatsing for lederutvikling. Vi vil engasjere ungdom i misjon! En skole består av tre uker undervisning og en uke på misjonsreise, der de praktiserer det de har lært.

-Vi håper dette blir begynnelsen på en ungdomsbevegelse i vår søsterkirke her i Colombia, der vi ser ungdom som tjener Gud i misjon, forteller misjonærene Elisabeth og Roberto Gonzalez Bjelland.

De gode ryktene går og det er allerede andre som ønsker å få arrangert misjonsskole i sin region. Dette er noe Misjonskirken Norge heier på og Misjonsløpet 2024 går til arbeidet med misjonsskoler i Colombia.

Bli med på Misjonsløpet 2024!

Gi en gave på Vipps 117008 eller bruk denne gavesiden

MinAksjon

Misjonsløpet er en innsamlingsaksjon, men det trenger ikke være et løp. Promoter MinAksjon i menigheten så enkeltpersoner, grupper og familier kan lage sin helt egen innsamling.

Kanskje noen skal på en sykkeltur i sommer og vil skaffe sponsorer per kilometer? Eller hva med et triatlon, en svømmetur, padletur eller klatretur til inntekt for et godt formål? Det kan arrangeres vaffelsalg, loppemarked eller basar. Eller kanskje noen har bursdag snart og vil at folk gir en gave til aksjonen?

Slik oppretter dere en aksjon og får sponsorer:

  1. Opprett en innsamlingsaksjon på MinAksjon. Dere kan si hvor mye dere håper å samle inn, legge inn et bilde, beskrive formålet og hva aksjonen går ut på og sette avslutning for innsamlingen.
  2. Dere får da en egen innsamlingsside som kan deles i en sms til sponsorer og/eller på sosiale medier.
  3. Når dere er ferdig med aksjonen sender dere en sms til sponsorene med beløp de skal betale og link til innsamlingssiden på MinAksjon. Husk å takke for gaven!
  4. Det er enkelt å gi via MinAksjon, enten på Vipps eller med bankkort.

Praktisk info

Når og hvor?

Slik kan dere gjennomføre misjonsløp lokalt:

 • Lag ei løype etter eget ønske: for eksempel rundt bygget, på en grusvei eller rundt fotballbanen. Mål opp ca. 400 meter per runde om dere har plass og mulighet til det.
 • Lag en start- og målstrek. Rigg gjerne opp et musikkanlegg og ha en speaker for å lage stemning under løpet.
 • Løpere må gjerne stille i kostyme eller ha andre kreative innslag under misjonsløpet.
 • Skriv ut sponsorskjema så deltagere kan skaffe sponsorer som støtter med fast beløp eller rundebeløp.
 • Misjonsløpet varer i f.eks. 15 minutter.
 • Løpere spør foreldre, besteforeldre eller onkel og tante om de vil sponse. Det er sikkert noen rause deltagere på menighetsweekend eller sommeravslutning som også vil støtte. Registrer alle sponsorer med fullt navn, telefonnummer og om de vil gi fast beløp eller rundebeløp i eget skjema.  Her er en mal for sponsorskjema (pdf).
 • Ha gjerne premiering for mest kreative innsalg, størst innsamlet beløp, flest runder e.l. Barn synes også det er stor stas med medaljer!
 • Sørg for at løpere får sendt SMS til sine sponsorer rett etter løpet. De må skrive antall runder, hvor mye sponsor skal betale og hvordan de skal betale. Her kan menigheten oppgi et eget vippsnummer eller en felles innsamlingsaksjon på Min Aksjon (se info over). Husk å takke sponsor for støtten!
 • Ressurser som promofilm og sponsorskjema ligger samlet i ressursarkivet

Siste nytt fra Colombia

MISJONSSKOLE: Diplom til 20 ungdommer som gjennomførte den aller første misjonsskolen i Colombia i januar…

UTSENDT: -Vår oppgave i Colombia er å jobbe tett sammen med vår søsterkirke og arbeidet…

BARNEFEST I ROMANIA: Rundt 100 barn og ledere var i juni samlet til fest i…