Løp for Romania!

Enten du skal bli med på Liv & Vekst sommerleir eller ikke, vil vi invitere deg med på å løpe for barna i Romania i sommer!

Vi håper du vil ta i bruk hagen, grusveien på hytta eller tredemølla for den saks skyld, og delta på Misjonsløpet 2021. Deltakere på sommerleiren i Stavern er selvsagt med, enten det er som misjonsløpere eller engasjerte tilskuere langs løypa.

Hva samler vi inn til?

Misjonskirken Norge støtter diakonalt arbeid og flere prosjekter for barn og unge i Romania. I et stadig mer sekularisert Europa ønsker vi å bidra til å gjøre en forskjell i menneskers liv.

I samarbeid med vår søsterkirke i Danmark og våre misjonærer,  Dorthe og Cornel Pascu, når vi ut til fattige områder, preget av arbeidsløshet, vanskelige boforhold og diskriminering.

Praktisk info

Når og hvor?

 • Når og hvor du vil i løpet av sommeren!
 • Gjerne ha et misjonsløp som aktivitet på menighetens sommeravslutning eller på menighetsweekend.
  .

Slik kan du gjennomføre løpet på hjemmebane:

 • Lag en løype etter eget ønske. Mål opp 400 meter per runde om du har plass og mulighet til det. Gjør gjerne et lite testløp!
 • Løpet varer i 15 minutter. Det er fint å formidle til de som vil sponse per runde, omtrent hvor langt du tror du kommer til å løpe.
 • Løp alene, med venner, med lokalmenigheten, i nabolaget eller med storfamilien. Hva med å rigge opp musikkanlegg og ha en egen «speaker»?
 • NB! Forhold deg til myndighetenes fortløpende retningslinjer rundt avstand, samlinger av folk o.l. → se fhi.no

Slik kan du få sponsorer:

  1. Opprett en bruker og en innsamlingsaksjon på MinAksjon (link). Her kan du legge inn hvor mye du håper å samle inn, legge inn et bilde og egen beskrivelse, og sette datofrist for innsamlingen. Du får da din helt egne innsamlingsside som du kan dele i en sms til dine sponsorer og/eller på sosiale medier.
  2. Spør mamma og pappa, ring farmor eller send melding til ”onkel Geir”, om de vil være med å gi! Registrer sponsorer med fullt navn, telefonnummer og om de vil sponse per runde eller et fastbeløp, i eget skjema. Her er en mal for sponsorskjema (pdf).
  3. Når du er ferdig med løpet sender du en sms til sponsorene dine, med antall runder du løp, beløp de skal betale og link til din innsamlingsside på MinAksjon. Og husk å takke sponsoren for gaven!

Vinn premier!

 • Vi trekker ut noen heldige blant alle våre deltakere som får premier!
 • Det er lov å løpe i noe annet enn treningstøy! Vi kårer en vinner av mest kreative innslag, både hos de som løper på leiren i Stavern, og dere som løper andre steder i landet.
 • Løpere utenfor leiren må dele bilde eller en filmsnutt av seg selv på arrangementssiden på Facebook for å være med i trekningen. Er du ikke på Facebook, kan du sende bildet til rachel@mknu.no.

Glimt fra årets misjonsløp

Siste nytt fra Romania

LIV & VEKST ’21: I verdens minste coronavennlige kommentatorboks kommenterte og koordinerte misjonskonsulentene Øyvind Slåtta…

LANGE KØER: Mange av sykehusene i Romania sliter med mangel på personell, smittevernutstyr og medisiner….

VANSKELIG UTGANGSPUNKT: For mange i verden gjør tiltakene mot virusspredning hverdag enda verre. Mange mister…