Løp for Colombia!

Misjonsløpet 2020

Selv om vi ikke får møtes til sommerfestival i år, vil vi likevel invitere menigheter, familier og enkeltpersoner over hele Norge, til å være med å løpe «Liv & Vekst-misjonsløp». Vi håper at så mange som mulig vil ta i bruk hagen, grusveien på hytta eller tredemølla for den saks skyld, og være med å løpe til inntekt for vårt internasjonale arbeid !

Årets formål

I år løper vi til inntekt for skolene i Bogotá, Barranquilla og Medellín. Skolene vi støtter her sørger for et trygt læremiljø, i et utrygt nabolag. Utdanning er et av Misjonskirken Norges viktigste satsingsområder.

Dersom du vil gi en gave, men verken skal løpe selv eller har noen å sponse, så kan du gi en gave til skolene i Colombia på denne aksjonsiden (link).

Gjennom å støtte utdanning kan du være med å løfte mennesker ut av fattigdom, spre informasjon om rettigheter og bekjempe fordommer og urettferdighet. 

Les mer om skolene i Colombia:

Praktisk info

Når og hvor?

 • Når og hvor du vil, innen 12. juni. Vi kommer til å fokusere på «Liv & Vekst-uka» den 8.-12. juli som felles arrangement, blant annet på Facebook. Det er selvsagt mulig å løpe når det skulle passe utenom disse datoene. Kanskje det passer bedre for din ungdomsgruppe eller lokalmenighet å gjøre dette til et eget arrangement en annen dag?  .
  .

Slik kan du gjennomføre løpet:

 • Lag en løype etter etter eget ønske. Mål opp 400 meter per runde om du har plass og mulighet til det. Gjør gjerne et lite testløp!
 • Løpet varer i 15 minutter. Det er fint å formidle til de som vil sponse per runde, omtrent hvor langt du tror du kommer til å løpe.
 • Løp alene, med venner, i lokalmenigheten, i nabolaget eller med storfamilien. Hva med å rigge opp musikkanlegg og ha en egen «speaker»?
 • NB! Forhold deg til myndighetenes fortløpende retningslinjer rundt avstand, samlinger av folk o.l. → se fhi.no

Vinn premier!

 • Vi deler ut to gavekort til sportsbutikk, og to premier fra klesmerket Chosen!
 • Det er lov å løpe i noe annet enn treningstøy! Vi kårer en vinner av mest kreative innslag.
 • For å få sjanse til å vinne, må du dele bilde eller en filmsnutt av seg selv på arrangementssiden på Facebook. Er du ikke på Facebook, kan du sende bildet til rachel@mknu.no.

Slik kan du samle sponsorer:

  1. Opprett en bruker og en innsamlingsaksjon på MinAksjon (link). Her kan legge inn hvor mye du håper å samle inn, legge inn et bilde og egen beskrivelse, og sette datofrist for innsamlingen. Du får da din helt egne innsamlingsside som du kan dele i en sms til dine sponsorer og/eller på sosiale medier.
  2. Spør mamma og pappa, ring farmor eller send melding til ”onkel Geir”, om de vil være med å gi! Registrer sponsorer med fullt navn, telefonnummer og om de vil sponse per runde eller et fastbeløp, i eget skjema. Her er en mal for sponsorskjema (pdf).
  3. Når du er ferdig med løpet sender du en sms til sponsorene dine, med antall runder du løp, beløp de skal betale og link til din innswmlingsside på MinAksjon. Og husk å takke sponsoren for gaven!

Siste nytt fra Colombia

. av Gordon Valen Høyskolelektor ved Ansgar Høyskole Evangeliets muligheter Jeg sender dere, sa Jesus til…

IGNORERT AV MYNDIGHETENE: Mange colombianske flyktninger bosetter seg i bydelen Granizal utenfor Medellín. Området er…

LOKAL HELTINNE: Yurany Pérez (til høyre i bildet) er fotballtrener og et tydelig forbilde for jentene i bydelen….