GENERALFORSAMLINGEN: Fra 24. til 26. mai var deltagere fra hele landet samlet i Stavanger. Fredag kveld var det ordinasjon av pastorer i Misjonskirken Norge. (Foto: Reidun Hagir Bilstad)


Gledet seg over fellesskapet

I slutten av mai var det over to hundre personer fra hele landet som deltok på generalforsamlingen i Misjonskirken Norge.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Fra 24. til 26. mai var deltagere fra hele landet samlet i Stavanger for generalforsamling i Misjonskirken Norge. Hovedstyrets leder, Dag Andersen, holdt åpningstalen.

– Vi er samlet til generalforsamling i Misjonskirken Norge sitt hundreogførtiende år. Vi takker Gud for de beslutninger og de valg som ble gjennomført ved stiftelsen av Det Norske Misjonsforbund i 1884. Vår visjon, «Guds barns enhet og menneskers frelse», har fulgt oss siden 1884. Kanskje er denne visjonen mer aktuell inn i vår tid enn noen gang, innledet Dag Andersen.

– Vi gleder oss over at flere av våre menigheter på ulike kanter av landet opplever vekst og økt engasjement. Men vi ser også at noen har det tungt. Her ønsker vi å være en hjelpende hånd. Nye ressursgrupper med spesifikk kompetanse er på gang for henholdsvis konflikthåndtering og eiendoms- og kapitalforvaltning. Disse er i oppstartfase, og vi håper de skal være til hjelp og gi gode bidrag inn i vårt arbeid, sa styrelederen.

Han uttrykte glede over alle arrangementene som samlet oss – og innsats og engasjement hos både ansatte og frivillige medarbeidere i råd og utvalg. I de vanskelige sakene mente han dessuten at vårt fellesskap med Guds hjelp er sterkt nok til å tåle samtalene, og oppfordret til vi møtte hverandre med respekt, forståelse og kjærlighet overfor hverandre.

La oss holde fokus på Jesus

– Jeg tror Gud har en fantastisk plan for sin kirke. Vår fremtid er vår mulighet! La oss ikke komme i den situasjonen hvor det er de vanskelige sakene som preger oss og vår tid. De skal vi også løse, men la vårt fokus om å dele Jesus med nye mennesker, prege vårt engasjement fremover, avsluttet Dag Andersen sin tale.

Kveldsgudstjenesten fredag samlet nærmere 300 personer. Sangen ble ledet av lovsangere og musikere fra Misjonskirken Bryne. Gudstjenesten ledet av misjonskonsulent Naomi Curwen og nasjonal leder Torben M. Joswig. Generalsekretær Siri Iversen holdt hovedtalen og utfordret oss alle til å overgi oss enda en gang til Jesus, og ha tillit til Ham i hele vårt liv.

Generalsekretær Siri Iversen ønsket velkommen til generalforsamlingen i Stavanger. (Foto: Trond Filberg)

Forbønn rektor på Ansgarskolen

Gudstjenesten ble høytidelig med både ordinasjon av pastorer og forbønnshandling for ny rektor på Ansgarskolen, Øyvind Skjegstad. Han startet i stillingen ved årsskiftet, og i begynnelsen av året var det en innsettelse på skolen.

Nå i fellesskap med alle delegatene fra menighetene fikk vi en introduksjon og et intervju om hvem han er. Skriftlesning og forbønn skjedde ved hovedstyrets leder og daglig leder i Misjonskirken UNG, Isak O. Voie, sammen med generalsekretær Siri Iversen. Skjegstad fikk en bibel i gave med sitt navn påskrevet – før Siri Iversen lyste velsignelsen over ham.

Avga ordinasjonsløftene

Ved ordinasjonen lesete menighetsrådgiverne Stein Bjørkholt, Anne Margrethe Mandt-Anfindsen og Kjell Birkeland, skriftord til den enkelte ordinant og presenterte dem kort for generalforsamlingen.

– Det er mulig for dere å avgi løftene i dag fordi Jesus har gitt dere sine løfter – og har lovet å være med dere alle dager til verdens ende, sa generalsekretær Siri Iversen i sin hilsen til ordinantene.

Deretter avga de åtte sine ordinasjonsløfter overfor forsamlingen ved å svare ja på fem spørsmål om overgivelse til tjenesten. Flere ledere var med i forbønnen for pastorene sammen med forsamlingen. Deretter fikk de overrakt hvert sitt ordinasjonsbevis og en bibel med navneinnskrift.

De åtte ordinantene var Daniel Aas Brændeland (hovedpastor Flekkerøy misjonskirke), Antonio Cassese (ungdomspastor i Søgne misjonskirke), Erlend Mørk Drønen (ungdomspastor i Flekkerøy misjonskirke), Rose E. Høiland (pastor i Tønsberg misjonskirke

Malin Malmgren-Johannesen (pastor i Skien misjonskirke), Maarten Lindtjørn (hovedpastor i Haugesund nordre misjonskirke), Vidar Røed (hovedpastor i Froland misjonskirke) og Rebecca Aanonsen (ungdomspastor i Justnes misjonskirke).

Hva betyr ordinasjon?

Ordinasjon i Misjonskirken Norge er ikke for at pastorene skal starte i en tjeneste, men gjennom en prosess får de en bekreftelse og anerkjennelse av deres kall og tjeneste i hele kirkesamfunnet. Dette er ikke et krav for å tjene, men en god ordning for pastoren og for fellesskapet. For å bli ordinert settes det krav til pastortjenesten, de skal ha en grundig ordinasjonssamtale og anbefalinger fra menigheten sin og Pastor- og menighetsrådet – for deretter godkjennes av Hovedstyret i Misjonskirken Norge. Dette skjer før ordinasjonshandlingen.

I Misjonskirken Norge har det helt siden starten i 1884 vært åpent å være pastor og forstander i menighetene, for både kvinner og menn. Første kvinne i pastortjenesten var Gerda Karijord som i 1915 var ansatt forstander i Narvik misjonskirke.

Isak Voie leser skriftord ved forbønnshandlingen for rektor Øyvind Skjegstad, Ansgarskolen. (Foto: Trond Filberg)

– Jeg tror Gud har en fantastisk plan for sin kirke, sa Dag Andersen i sin tale ved på GF. (Foto: Reidun Hagir Bilstad)

Ungdomspastor i Stavanger, Bjørnar Thorbjørnsen, ledet lovsang på GF.(Foto: Reidun Hagir Bilstad)

Varhaug misjonskirke ble ønsket velkommen som ny menighet. Morten Mersland og Oddmund Vagle. (Foto: Trond Filberg)

ORDINANTENE: Fredag 24. mai ble åtte pastorer ordinert i Misjonskirken Norge. På bildet sitter de på de to fremste radene. Foran fra venstre: Erlend Mørk Drønen,  Antonio Cassese, Vidar Røed og Maarten Lindtjørn. Andre rekke fra venstre: Rebecca Aanonsen, Malin Malmgren-Johannesen, Daniel Aas Brændeland og Rose E. Høiland. I tredje rekke fra venstre: Stein Bjørkholt, Anne Margrethe Mandt-Anfindsen, Kjell Birkeland og Isak O. Voie. Bakerst rekke fra venstre: Jon-Arne Hoppestad, Siri Iversen og Torben M. Joswig. (Foto: Reidun Hagir Bilstad)

Filmklipp og fotoglimt fra generalforsamlingen i Stavanger, mai 2024.

Se filmen i Vimeo-kanalen >>


Les nettartikkelen om forhandlingene ved generalforsamlingen:

Hele Hovedstyret ble gjenvalgt >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X