LIV & VEKST: – Vi har plass til flere rundt bordene i Stavern, inviterer festivalsjef Cathrine Hortemo. (Foto: Misjonskirken Norge)  


Rundt campingbordene på Liv & Vekst

Det nærmer seg sommeren! Årets Liv & Vekst-samlinger har supert innhold for fellesskap og styrket tro på Jesus! Temaet både på Evenskjer og i Stavern er «Rundt bordet». Ungdommene har også flotte leirer som skjer parallelt.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Vi vil se nye mennesker komme til tro på Jesus. Disse må inviteres til arenaer der de kan høre om Ham, sier Isak Voie, daglig leder i Misjonskirken UNG. Han skal holde seminar og er en av hovedtalerne på Liv & Vekst sommerfestival i Stavern. Han skal også tale på Stagedive Nord som skjer i juni.

Isak Voie.

– Vi har tro på å gjøre denne invitasjonen personlig og nær, for eksempel ved å invitere til et bordfellesskap. Vi må også la oss utfordre på hvem vi inviterer. Hvem har vi plass til rundt bordet? Poenget her er ikke bordet eller måltidet i seg selv, men poenget er en personlig invitasjon til et fellesskap hvor man kan dele tro til ikke-troende eller dele troen med troende, sier Isak om årets tema «Rundt bordet».

Hva gjør Gud i vårt land?

To andre hovedtalere i Stavern er Ingrid Lindberg og Ellen Merete Drønen. De vil dele hva som skjer i Tromsø og Narvik.

– Det skjer veldig mye fint i våre misjonskirker. Derfor vil vi få fram disse sanne historiene. Vi tror det vil styrke vår Jesus-tro og styrke gleden om hva vi som felleskap er med på, sier Cathrine Hortemo, som er festivalsjef for Liv & Vekst sommerfestival.

– I år lager vi til egne «hengeplass» for store og små på festivalområdet. Det tror vi skaper mer hygge og flere som kan sette seg sammen for å bli kjent med nye. Vi byr på «dagens konkurranse» og musikk. I Hagekroa kommer det en veteranbil og et telt for at alle kan sette seg ned og gjøre noe sammen. Med sakkosekker, høytalere, lyslenker og dagens konkurranse ønsker vi at flere blir kjent med nye, forteller Cathrine.

Til sommerfestivalen er det nå passert 500 påmeldte barn, voksne og medarbeidere. I tillegg er det registrert 140 påmeldinger til ungdomsleirene Camp Stagedive, Jump Stagedive og Across. Men det er ennå tid til å melde seg på! Dessverre er rommene på internatene allerede fullbooket med venteliste, men fortsatt muligheter for både camping og tilreisende på dagsbesøk. Cathrine blir veldig glad hver gang noen melder at hun må endre booking fra rom til campingvogn eller telt.

Les om Barnas Liv & Vekst >>

Velkommen nordover!

– Dere er hjertelig velkommen nordover for å delta på vårens fineste møteplass i en praktfull natur, også om dere ikke bor i Nord-Norge. Kanskje noen familier eller ei gruppe fra en misjonskirke annet sted i landet kunne tenke seg å bidra med å hjelpe oss med noen praktiske oppgaver på Liv & Vekst i nord eller som voksne medarbeidere på ungdomsleiren Stagedive Nord, utfordrer Linn Årnes. Hun er prosjektleder for arrangementet på Evenskjer i St. Hanshelgen. Påmeldingsfristen er innen 1. juni.

Linn Årnes

Evangelist og menighetsplanter Rickard Lundgren og generalsekretær Siri Iversen er hovedtalere i nord. Pastor Ellen Merete Drønen taler på Alle sammen-møtene, og menighetsrådgiver Anne Margrethe Mandt-Anfindsen og pastor Astri Seljåsen Torp bidrer med seminarer og bibeltimer. Tim Basker med team leder lovsangen på møtene. Søndag ettermiddag er det felles St. Hans-feiring med StageDive. Det blir barne- og tweensmøter, misjonsmarked og mye hygge rundt bordene.

Stagedive Nord skjer på Skånland skole, noen få minutters kjøring fra Folkehøgskolen Nord-Norge der Liv & Vekst i nord foregår. Stagedive er for ungdom som slutter i 7. klasse eller som går på ungdomsskolen. Eldre ungdommer kan være med som hjelpeleder eller leder. Det blir Powerstation, fellesskap, aktiviteter og moro.  Leirsjef er Hans Fredrik Råmunddal, og påmeldingsfristen er 9. juni.

Rickard Lundgren kommer til Liv & Vekst i nord. (Foto: Equmeniakyrkan)

Ellen Merete, Astri og Anne Margrethe deltar.

Rundt bordet

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X