MISJONSLØPET: En stor gruppe med barn og voksne deltok i årets misjonsløp under Liv & Vekst sommerfestival. Inntektene gikk til Colombia. (Foto: Trond Filberg)


Løp inn 230 000 til Colombia

Stort engasjement og giverglede for misjon på sommerens Liv & Vekst. Det bidrar til viktig lederutvikling i Colombia.

Tekst og alle foto av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Da startskuddet gikk for misjonsløpet lørdag ettermiddag under Liv & Vekst sommerfestival, fosset det fram barn, ungdom og voksne i kreative kostymer og morsomme opptog. En ble båret på et bord, tre jenter hadde bundet seg sammen, to gikk og leste Bibelen.

Midt i det hele kom gruppa med kirkelederen for søsterkirken i Colombia og våre misjonærer. De var ikledd colombianske landslagstrøyer i anledning at landet spilte i finalen i Copa America. I løpet av et kvarter hadde de fleste klart å komme seg rundt løypa minst en gang.

Kort tid etterpå stilte hurtigløperne til start. Da gjaldt det å springe flest mulig runder. For hver passering ga det flere inntekter fra sponsorene til inntekt for misjonsarbeidet i Colombia.

Stor giverglede ga flotte resultater

Til sammen har det til nå kommet inn godt over 230 000 kroner til formålet for årets misjonsløp og -marked. Godt over 200 000 kroner ble samlet inn i løpet av lørdagen på Liv & Vekst sommerfestival. I tillegg ble det samlet inn et større beløp fra misjonsmarkedet under Liv & Vekst i nord, samt fra et lokalt misjonsløp i en av misjonskirkene.

Film fra misjonsløpet og sommerfestivalen >>

Colombianerne og misjonærene som besøkte Liv & Vekst, deltok selv i misjonsløpet.

To bibelske personer i løpet ble kåret til beste kreative deltagere. Noen påstår dette egentlig var to pastorer fra Sørlandet?

Herlig kaos og god stemning 

– Det store engasjementet er alltid rørende å se, spesielt for våre internasjonale gjester og utsendinger til Colombia som besøkte oss. Det er fint å oppleve at storfellesskapet står sammen og gjør en innsats for felles misjonsarbeid, kommenterer Naomi Curwen. Hun er misjonskonsulent i Misjonskirken Norge og stod bak mye av det som skjedde på misjonsmarkedet og løpet på lørdagen under Liv & Vekst.

Nytt i år var at det ble delt inn i to puljer i misjonsløpet, en for kreative innslag og en pulje for dem som ville løpe så mange runder som mulig.

– Jeg tror det favnet flere og gjorde terskelen lav for å delta. For første gang på lenge hadde vi også misjonsmarked på Liv & Vekst i Stavern. Det ble en liten smak av colombiansk marked i Hagekroa, med musikk, aktiviteter og salg av diverse håndarbeid og colombianske arepas. Et herlig kaos og veldig god stemning, som et marked skal være, sier Naomi godt fornøyd med deltagelsen.

Naomi Curwen (til venstre i bildet) holdt øye med tiden mens årets speakere kommenterte og oppildnet passerende løpere.

Jon-Arne Hoppestad delte ut medaljer til alle barna som hadde fullført løpet.

Kaste våte svamper på pastor Torbjørn Glenna fra Gjerpen, ga inntekter på misjonsmarkedet.

Rebekka pynter ansiktet til ei jente under misjonsmarkedet.

Hva er egentlig misjonsskolene i Colombia?

– I januar i år ble det arrangert misjonsskole i Barranquilla, der tjue ungdomsledere deltok. Nylig hadde jeg en samtale med ei jente som var med, forteller Elisabeth Gonzalez Bjelland. Hun er utsendt misjonær fra Misjonskirken Norge til Colombia.

Jenta fortalte Elisabeth om hva misjonsskolen hadde betydd for henne, hvordan den hadde forandret henne, hjulpet henne til å forstå hvem hun er i Gud, hjulpet henne med å ta viktige valg i livet, kutte med uheldige relasjoner og tankemønstre som kuet henne.

– Hun hadde forstått at Gud ønsker en personlig relasjon med henne, hver dag, at livet ikke kan deles i åndelige og sekulære aktiviteter, men at Gud ønsker å være en del av hele henne. Nå brenner hun som aldri før for at alle skal oppleve hvem Gud er.  Hun  står nå i bresjen for en stor begivenhet, der medelever fra universitetet hennes skal ha en del av sin praksistjeneste i kirken. Der håper vi at studentene kan få et glimt av hvem Gud er, samtidig som de kan være til velsignelse for nabolaget når de som juss-studenter skal gi juridiske råd til de fremmøtte, forteller Elisabeth.

Pengene går til trening av unge ledere

Dette er en av historiene som er med å inspirere medarbeiderne til å ville organisere flere misjonsskoler med fokus på relasjon til Gud og karakterbygging.

– Vi ønsker at flest mulig vil kunne bli velsignet av pengegaven, og håper å kunne organisere flere misjonsskoler de kommende årene, sier hun.

– Vi håper dette blir begynnelsen på en ungdomsbevegelse i vår søsterkirke i Colombia, der vi ser flere ungdommer vil tjene Gud i misjon, sa misjonærekteparet Elisabeth og Roberto Gonzales Bjelland etter at den  første misjonsskolen ble gjennomført i januar i år.

Les reportasjen om hva som skjedde med ungdommene på misjonsskolen i Colombia. >>

Pengene fra misjonsløpet i Norge vil blant annet bli brukt til å dekke deler av utgiftene til kost og losji, samt reiseutgifter til misjonsturen i praksisuken. Misjonsskolene i Colombia er en del av en større satsing i vår søsterkirke, som heter «Ledertrening».

– Pengene vi samler inn nå skal brukes innenfor denne satsingen. Misjonsskolene er en viktig del av dette, men også andre tiltak for å trene unge ledere i Colombia, forklarer Jon-Arne Hoppestad som er internasjonal leder i Misjonskirken Norge.

– Misjonsskolene er ressurskrevende, så vi er åpne for at elementer herfra kan deles opp i mindre samlinger. Det vi samler inn nå kan gi muligheter til å ha om lag tre nye misjonsskoler tilsvarende misjonsskolen som ble gjennomført tidligere i år. Andre formål kan være oppfølging av de unge lederne som allerede har deltatt, forklarer Hoppestad. Han er både takknemlig og glad for all innsats og gaver som blir gitt til dette formålet.

– Takk for alle gavene til Colombia, sier misjonær Elisabeth Gonzalez Bjelland.

Noen lyngdøler mente at Superman hadde fløyet mer enn han løp underveis?

Angie Vasquez lagde colombianske arepas på misjonsmarkedet.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X