MISJONSKIRKENS DAG: Søndag 27. oktober markeres dagen. Generalsekretær Siri Iversen har utgitt en hilsen i anledning dagen og publiserer en egen tale som kan vises lokalt og på nett. (Foto: Trond Filberg) 

Hva betyr fellesskapet for oss?

Søndag 27. oktober markerer vi Misjonskirkens dag.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Vi har tro på framtiden og det som ligger foran. Vi vil fortsette å lene oss til ordene «Guds barns enhet og menneskers frelse», sier generalsekretær Siri Iversen i sin hilsen for Misjonskirkens dag. Markeringen viser at fellesskapet samler bredt, med menigheter og grupper, barnekirker og speiderkorpset, Ansgarskolen og Misjonskirken UNG.

Misjonskirken Norge som i år runder 140 år siden stiftelsen, satser stort framover på å dele evangeliet om Jesus til enda flere, både i Norge og i landene vi er engasjert i. Nye menigheter og fellesskap blir startet, og medlemstallet i trossamfunnet har de siste ti årene hatt en nettovekst som nå har passert 11 691 medlemmer i 81 menigheter. Strategien «Tro Sende Plante» har mål om å starte ti nye menigheter innen år 2030.

Stort internasjonalt engasjement

Betydningen av fellesskapet med våre internasjonale søsterkirker og kirkebevegelser har kanskje blitt viktigere enn noen gang. Misjonskirken Norge har i dag internasjonalt engasjement og misjonsarbeid hovedsakelig i seks land.

Nå i oktober var hele vårt internasjonale nettverk av søsterkirker, IFFEC, arrangerte verdenskonferanse i storbyen Medellín med tittelen «Historier om håp». Den norske delegasjonen som var til stede var internasjonal leder Jon-Arne Hoppestad, generalsekretær Siri Iversen, misjonærene Angie Vasquez, Elisabeth og Roberto Gonzalez Bjelland, misjonsrådgiver Øyvind Slåtta og Jørgen Haug fra Internasjonalt råd i Misjonskirken Norge.

Viktig med erfaringsutveksling

– Det å tilhøre noe større og ikke stå alene som menighet, er viktig for oss i Narvik. For eksempel når det er å håndtere vanskelige spørsmål og konflikthåndtering, så har vi en felles ordning med en menighetsrådgiver som vi kan henvende oss til. Det har vært gull verdt for oss, sier Daniel Lindberg. Han er frivillig medarbeider i Narvik misjonskirke.

Daniel Lindberg.

Daniel mener det er superviktig å kunne stå sammen med andre troende som har de samme verdiene.

– Den siste tiden har vi i Narvik opplevd vekst med flere medlemmer og besøkende. Det er noe vi alle lengter etter, men det gir også utfordringer. Vi opplever nå litt voksesmerter, og da er det fint å henvende seg til andre menigheter som har vært gjennom lignende faser før, sier Daniel som er glad for mulighetene med erfaringsutbytte som fins i vårt kirkesamfunn.

Betyr mye for oss lokalt

– Som ansatt i en liten lokal menighet betyr kontakten med UNG sentralt mye. Det å møtes til regionalsamlinger har vist seg å være skikkelig oppmuntrende, matnyttig i form av enkel undervisning og mye samtaler, sier Natalie S. Vindenes. Hun er ansatt i en 20 prosents stilling som barnekirkearbeider i Askøy misjonskirke.

Natalie S. Vindenes.

– Kontakten har også bidratt til nettverksbygging, og en arena hvor vi kan utveksle oppturer og nedturer, utfordringer og løsninger. De konkrete ressursene som UNG lager har også vært nyttig for oss, spesielt Levende tro og fasekortene har vi dratt nytte av, forteller Natalie.

Misjonskirken UNG satser mye på å utruste de lokale medarbeiderne i misjonskirkene. Hvert år utvikler de nye ressurser som engasjerer arbeidet blant barn, ungdommer og ung voksne.

Hvorfor Misjonskirkens dag?

Misjonskirkens dag markerer vi for å sette søkelys på felles tilhørighet. Det vi gjør i hvert enkelt ledd, påvirker og inspirerer, støtter og beskytter det store fellesskapet vi tilhører. Dagen stadfester vår felles identitet gjennom våre historiske røtter og visjonene som vi arbeider etter.

Innsamlingsleder Tor Marius Langås oppfordrer menigheter, grupper og enkeltpersoner til å gi en gave som støtter det fellesskapet nå gjør sammen for å plante nye menigheter og oppfølging av det som skjer i Norge.

Direkte NRK-gudstjeneste fra misjonskirken

Ekstra flott er det at akkurat denne søndagen er NRK-gudstjenesten som sendes kl. 11.00 i radio P1+ og NRK TV, direkte overført fra Oslo misjonskirke Betlehem. På søndag ettermiddag vises på Facebook en femten minutters tale av generalsekretær Siri Iversen. Bibeltekstene hennes er hentet fra Ruths bok, Salme 13 og Romerbrevet 5, 1-5.

Det kan også være greit å huske på å stille klokka tilbake en time natt til søndag da sommertiden avsluttes. En time lenger å sove, og det gjør kanskje ikke noe å komme for tidlig til gudstjeneste?

Lenke til NRK-gudstjenesten på TV fra Oslo misjonskirke >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X