FIKK EN PAUSE: Adriana og Sofia har opplevd mye vondt, men fikk koblet av og bare vært ungdom, da de ble invitert på sommerleir med menigheten i Onesti. Foto: Privat (Illustrasjonsfoto fra leiren, barna på bildet er ikke omtalt i saken.)
Trøst og oppmuntring, når livet er vanskelig
– Noen ganger er livet så utrolig sårt og krevende, og det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen mennesker opplever så mye vondt, forteller Cornel Pascu. Da er det flott å kunne gi barn og unge noen positive opplevelser og et avbrekk fra en utfordrende hverdag.
Sammen med sin kone Dorthe har de jobbet som misjonærer i og rundt byen Onesti, Romania, siden 2006. Misjonærparet er veldig engasjert i sosialt arbeid, og gjennom sin tjeneste møter de mange mennesker i svært vanskelige situasjoner. To av dem er søstrene Sofia* og hennes lillesøster Adriana*, fra landsbyen Albele der Cornel vokste opp.
Hjerteskjærende
– Sofia er 16 år og går i samme klasse som vår sønn Jonathan, forklarer Dorthe. – Deres situasjon er hjerteskjærende. For tolv år siden mistet de faren sin til selvmord. I løpet av mai i år opplevde de å miste moren til kreft, og bare to uker etterpå døde mormoren. Morfaren lever, men sliter med alkohol, så i praksis er jentene ganske alene, forteller Dorthe og Cornel fortvilet. De har sin tante og onkel som naboer, men de har sitt eget å kjempe med. Den yngste av deres to sønner har et handicap og er helt avhengig av mye hjelp og oppfølging.
Les også: Møter Jesus på sommerleir.
– I håp om at det ville gjøre søstrene godt å komme bort litt, inviterte vi dem med på sommerleir. Det var så godt å se at de koste seg og fikk koblet av. Ekstra gledelig var det at søstrene var blant dem som valgte å ta imot Jesus på leir, smiler Cornel. – I Ham kan de finne trøst og håp i sorgen og det som er vanskelig. De ble begge med på gudstjeneste etter leiren og fortalte menigheten hva de hadde opplevd sammen med de andre barna.
Skolestøtte
– Vi har og tatt Sofia inn i skoleprosjektet vårt, forteller Cornel. – Hun stod med tårer i øynene første gang hun fikk nye skoleklær kjøpt til henne. Det er nettopp for barn som Sofia at skoleprosjektet utgjør en stor forskjell, avslutter han.
I teorien er skole gratis i Romania, men det koster med klær, skolemateriell og transport. Disse utgiftene blir for store for mange familier som sliter med å få hverdagsutgiftene til å gå opp. Skoleprosjektet i Onesti støtter rundt 70 skoleelever, med mål om at de skal fullføre grunnskolen.
Av Naomi Curwen
*Ikke deres egentlige navn.
Vil du være med å gi en julegave til barna i Onesti?
-
Vipps din gave til #132769
-
Les mer på mknu.no/julekampanje