NY MUSIKK: Vi vil at barna skal høre på musikk med gode tekster, ikke russelåter, sier Marita Watne Venås (t.v.) og Christine Watne Kristiansen. Sammen med Herman «Hermy» Svendsen (midten) har de nylig gitt ut låta «Trippel EN».


Ny låt for barn og unge

Nylig slapp Marita og Christine låta «Trippel EN» på Spotify og Youtube. De to søstrene vil ha mer konkurranse med nye låter for barn og unge.

Marita Watne Venås (35) og Christine Watne Kristiansen (37) er søstre og mødre. Nå er det tredje gangen de lager og spiller inn kristne låter for barn og unge. De har savnet sanger som både er fengende, og som har et kristent budskap. Den nye låta heter «Trippel EN» og ligger ute på åpen Spotify og YouTube.

Hva handler den nye låten om?

– «Trippel EN» handler om treenigheten. Vi er så heldige at vi tror på en Gud som er allmektig og konge, men som også har erfart verden som den er, gjennom Jesus. I tillegg har vi den Hellig Ånd som alltid er mer oss. Gud er dermed ikke en fjern skapning. Han vil ha et personlig forhold med hver og en av oss, og dermed trenger vi heller ikke føle oss alene, forklarer Christine.

– På sosiale medier kan vi ofte få inntrykk av at alle andre har så mange venner, og at alle andre har så flott utseende og mange flotte ting. Budskapet i sangen er blant annet at Jesus vil være vår venn, og at vi er verdifulle akkurat som vi er.

I fjor ga de ut låta «Boomerang» – les artikkelen >>

Hvorfor lager dere denne typen partymusikk for barn og unge?

– Det finnes mange fine kristne barnesanger fra før, men mitt inntrykk er at det har skjedd en endring i hva barn og unge hører på, sier Christine.

Fra tidlig barneskolealder vil barna nå høre på det som ungdommen lytter til, og gjerne den typen musikk som har elementer av både elektronisk dansemusikk, techno og pop. Jeg har erfart at barn i 8-9 årsalderen vil høre på russemusikk, som ofte er preget av grove tekster. Jeg tror de fleste foreldre vil at barna sine skal høre på noe annet, legger hun til.

Uerfarne, men ivrige

Duoen forteller at de ikke har mye erfaring med musikkproduksjon. De har gått på musikklinja på Ansgar bibelskole og sunget i lovsangsteam i menigheten. Men ellers har de lite erfaring.

Christine (t.v.) og Marita har utgitt ny låt for kidsa.

– Vi brant virkelig for å lage musikk for barn og unge, og kom etter hvert i kontakt med Herman Svendsen (Hermy) som har laget instrumental på låtene, sier Christine. Så utviklet det seg etter hvert til et godt samarbeid hvor Marita synger vokal, og jeg skriver tekster, fortsetter hun.

Ønsker seg «konkurrenter»

Søstrene forteller at de i løpet av de ti siste årene har jobbet mye med barn og unge i menighetssammenheng.

– Jeg har ofte hatt ansvaret for å finne gode sanger som vi kan synge eller danse til, sier Marita. Jeg har brukt utrolig mye tid på å søke på Spotify for å finne fengende sanger! Nå har vi jo klart å lage tre låter de siste tre årene, men vi trenger virkelig flere av denne typer sanger, fortsetter hun.

Søstrene ønsker seg dermed «konkurrenter», slik at utvalget av kristne «partylåter» blir større. – Ja, sier Christine. Dette er virkelig noe vi ønsker og trenger for barna våre! Er det noen der ute som kan lage slike låter, så kjør på! Jeg må også få sagt at jeg tror vi trenger at den yngre garde tar et tak her. Vi begynner jo å føle oss litt gamle i dette gamet her, ler hun.

Søstrene Marita og Christine avslører at det kommer en dans til sangen etter hvert. Tanken er at alle kan søke den opp på YouTube og lære seg den helt gratis.

Utarbeidet av Trond Filberg fra presseutsending

Trippel EN – ny låt for kidsa!

Hør låta på Spotify >>

Hør låta på YouTube >>

AGCs nye album heter «Get Up!»

Get Up! er tittelen på nytt album fra Ansgar Gospel Choir. Det er nå publisert på Spotify, melder Ansgar bibelskole på Facebook. Albumet inneholder ti låter!

Lenke til albumet på Spotify >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X