BIBELEN TIL ALLE: De er spente og gleder seg til bibelaksjonen i Trysil, fra venstre, Marit Lund, Elfrid Skjæraasen, Veronika Johnsen Lepperød, Jan Øystein Knedal, Trond Lohne og Kristine Aksøy. (Foto: Lokalavisa Trysil Engedal/Monika Søberg)


Bibelen til alle i Trysil

Første uka i september får alle i Trysil en bibel! Menighetene på stedet har gått sammen om «Bibelen til alle», og de inviterer til spennende samlinger med Bibelen i fokus.

– Jeg gleder meg stort over det samholdet vi har. Å gjennomføre dette sammen blir flott, sier Trond Lohne. Han er pastor i Østby misjonsmenighet som er den eneste misjonskirken i Innlandet fylke.

Skal dele ut mange hundre bibler

Sammen med Den norske kirke, pinsemenigheten Filadelfia og representanter fra Frelsesarmeen går misjonsmenigheten ut med et tilbud om en gratis bibel til alle husstander i Trysil kommune. Om lag 1 600 bibler planlegger de å kunne dele ut fra 4. til 10. september. I tillegg har de en rekke aktiviteter for å fortelle om Bibelen.

Om lag 1 600 bibler planlegger den felleskristelige aksjonen å dele ut. I samarbeid med organisasjonen «Bibelen til alle» har menighetene i Trysil fått noe startkapital. Resten av kostnadene dekker de med gaver fra privatpersoner og menighetene. I tillegg har de en gunstig avtale med Bibelselskapet for innkjøp av biblene som skal deles ut.

Trond Lohne har ansvar for bibelmaraton i Trysil. (Foto. Lokalavisa)

Byr på bibelhistorier og utstilling

– Jeg har ansvaret for en bibelmaraton. Da blir det døgnkontinuerlig opplesning av Bibelen, sier Trond som både er spent og forventningsfull.

Søndag 10. september på biblioteket vil tidligere ordfører, Ole Martin Norderhaug, by på en historietime med fokus på Bibelens betydning for Trysils historie. På biblioteket skal det være fokus på Bibelen med en egen utstilling. Tryslingene er utfordret til å finne fram særegne bibler i sine hjem, gjerne på flere språk. Lørdag 16. september er det «Bibelen for barn». Da skal sogneprest Kristine Aksøy fortelle bibelhistorier, blant annet med hjelp av flanellograf.

Menighetene vil følge opp bibelaksjonen ved å invitere til Alpha-kurs og samtalegrupper. Det legges også opp til teatertur til Hamar kulturhus for å se forestillingen «Gudspartikkelen» med Svein Tindberg og Kjetil Bang-Hansen.

«Guds barns enhet og menneskers frelse» er visjonen for Misjonskirken Norge.

Bibelaksjonen er, så langt en kjenner til, det største og mest omfattende felleskristne samarbeidsprosjektet i Trysil.

– Det viktigste med Bibelen for meg er at den presenterer meg for Jesus, min Frelser og den eneste veien til Gud. Det å kunne kjenne seg igjen i menneskers erfaringer med Gud og livet gjennom tusener av år, gir perspektiver for mitt eget liv og min egen vandring med Gud, sier Trond som også er pressekontakt for bibelaksjonen.

Av Trond Filberg

Ressursside om Bibelen  >>

  • Les Bibelen på nett
  • Bibelleseplaner
  • Lytt til hele Bibelen på podcast
  • Animasjonsfilm som forteller Bibelen
  • Ressursene bibelnerden.no og apenbibel.no

«Vi vil lede mennesker til tro på Jesus. Vi vil utruste hverandre ved å styrke bibelundervisningen og oppmuntrer til flere livsnære småfellesskap og å skape en inkluderende kultur.»

(Utdrag fra strategiplanen «Tro Sende Plante»)

trosendeplante.no >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X