Hvem gir du gaven videre til? (Illustrasjonsfoto Adobe Stock, lisens misjonsnytt.no)


Blogg av Isak O. Voie

Daglig leder i Misjonskirken UNG

Gi gaven videre

Da Jesus sendte ut apostlene i tjeneste i Matteus-evangeliet, sa han i vers 10, 8b: Gi som gave det dere fikk som gave. Dette har blitt en viktig setning for meg.

Jeg har fått den gaven apostlene delte ut, evangeliet om Jesus Kristus. Jeg fikk den ikke av apostlene selv, men i min troshistorie er det mange forskjellige personer som har gitt meg av det de selv har fått. Mamma og pappa tok med oss som familie på gudstjeneste hver søndag, speider på torsdager og vi sang for maten, og mye mer. Jeg har en fetter som har betydd mye for min tro. Bjørnar inviterte meg stadig inn i ungdomsarbeidet i Arendal misjonskirke og inkluderte meg i tjeneste, selv når jeg selv ikke følte at jeg var god nok for det.

Aleksander Gundersen, pastor i Hånes misjonskirke, var i 2013 leirprest på Stagedive i Stavern. Dette året tok jeg bestemmelsen om å gi livet mitt til Jesus. Da var Aleksander til stede. Han tok meg imot i forbønnen, lyttet til meg og ba for meg. Barndomsmenigheten min, Arendal misjonskirke, har også vært viktig for meg. Stein Erik Nyli var lenge frivillig hovedleder i ungdomsarbeidet i menigheten. På grunn av hans trofasthet hadde vi et ungdomsarbeid hver uke i mange år. Etter hvert fikk vi en ungdomspastor, Kristin Bakke Andersson, som så meg og vennene mine og ga oss plass til å utfolde oss og prøve oss i tjeneste. Flere av oss er i tjeneste i menighet i dag. Jeg vet også at jeg har vært gjenstand for forbønn hos flere i menigheten.

Hvem kan du gi verdens beste gave videre til?

En kristen leder som i mange år har vært mentor for andre ledere og sendt dem ut i tjeneste, fikk det fineste komplimentet jeg har hørt. En av dem han har trent opp, sa at denne lederen hadde «skitne skuldre». Han hadde skitne skuldre, for så mange har stått på dem, og han har løftet dem fram. Han hadde gitt videre det han hadde fått.

Det kunne vært nevnt enda flere navn som har vært viktige for min tro. Felles har de alle at de har gitt meg i gave det de fikk i gave. Hva var gaven som Jesu apostler og vi går ut med, som vi også feirer i jula? Som sagt, så er det evangeliet om Gud som kom til jorda som et menneske og døde på korset for vår skyld. Så, hvem kan du gi verdens beste gave videre til?

Hvem kan stå på dine skuldre?

Gi en julegave

Har du en ungdom i huset, som du ikke vet hva du skal gi i julegave? Hva med å sponse oppholdet på neste års Stagedive eller tweens-leir? Eller vil du hjelpe en familie du kjenner med å reise på Liv & Vekst sommerfestival? Da har vi julegaven til deg!

Info om å gi gavekort på leir på UNGs nettside >>

Misjonskirken UNG er en selvstendig, kristen barne- og ungdomsorganisasjon.

www.mkung.no

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X