JULAFTEN: Siri Iversen er gjest og snakker om julens budskap på Julaften i programmet «Hovedkontoret» (Foto: TVL.no)


Jesus kom og kommer igjen

Juleevangeliet både berører og utfordrer meg, sier Siri Iversen. Hun er også en av gjestene i programmet «Hovedkontoret» som sendes på julaften hos TVL.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Vi nærmer oss julehøytiden, og det er en krevende tid å feire Jesu fødsel, når vi samtidig opplever kriger og stor uro i verden. Det er dyrtid, og mange personer og familier som har det tungt på ulik vis. Generalsekretær i Misjonskirken Norge, Siri Iversen, tenker det er viktig å holde fast på håpet.

– Jesus som kom, skal også komme tilbake. Samtidig er Jesus nær hos alle som ønsker det. Og vi kan alle være med å utgjøre en forskjell for noen rundt oss, sier Siri og oppfordrer oss til å ta en ekstra telefon og et ekstra besøk til noen vi tror kan sette pris på akkurat det.

– Er det noe i juleevangeliet du særlig tar til deg i disse tider?

– Ja, jeg tenker på at Jesus kom til oss i kummerlige forhold, i et land som var okkupert. Det både berører og utfordrer meg. Jeg kan kjenne på at jeg slites mellom takknemligheten over å få glede meg over julen, både dets innhold og rammer, og samtidig som jeg sørger med så mange som sliter, både i vårt land og i verden, svarer Siri.

– Hva betyr julehøytiden for deg? 

– Julen betyr at vi får feire tidenes største mysterium, at Gud valgte å bli menneske! Det skaper i meg hvert år en blanding av undring og beundring over Jesus. I tillegg er jeg så heldig at jeg får feire med mine kjære, og at jeg får ta en pause fra arbeid, sier hun og ser fram til å kunne både sove, hvile og nyte en og annen julefilm.

Siri Iversen, generalsekretær i Misjonskirken Norge, er gjest i programmet «Hovedkontoret» som vises på julaften i TVL.no. Programledere er Anette Jahr og Rune Bratseth. (Foto: TVL)

Alle må få høre de gode nyhetene

Siri er en av gjestene på julaften i TV-programmet «Hovedkontoret» til TVL. Hun har også blitt med som en av formidlerne i Plussord som vises på Instagram. I TSP-podden er hun en av programlederne i podkasten som har gjester og snakker om «Tro Sende Plante». I en tid med mye vold i skjermseriene og fokus på kjendiseri, kan det være fint å kople seg på noe oppbyggelig i juletiden når vi har mange fridager.

– Vi synger i Julen «Go, tell it on the mountains, over the hills, and everywhere». Det har vært kirkens holdning siden starten, at de gode nyhetene om Jesus Kristus må ut til alle, over alt. At vi har mulighet til å bruke media på å få dette til, er en glitrende anledning, sier Siri.

– På julaften tenker vi på alle som sitter alene. De skal ha jul, de også. Derfor sender vi en spesialutgave av «Hovedkontoret» klokken 20.30 med en særdeles god gjesteliste, forteller Alf Gjøsund som er ansvarlig redaktør i TVL.no.

Foruten Siri som snakker om julens budskap, kommer skuespiller Bjarte Tjøstheim. Han forteller om sitt behov for tilgivelse, og om sin barndoms jul som prestesønn i Rogaland. VGs politiske redaktør, Hanne Skartveit, snakker om hvordan sykdommen til Gerhard Helskog preger livet, og om hvordan hun finner håp i alt det mørke som har preget jobben hennes det siste året.

Tenorsang og personlige intervjuer

Alf forteller at de byr på mange gode programmer på julaften. Etter Hovedkontoret vil tenorgruppen Nordic Tenors synge seg inn hjertene våre, og ikke minst få oss til å le – det er jo deres varemerke. Dessuten sender vi et nydelig juleprogram fra Norea Mediemisjon som heter «Lyset i mørket», og spesialutgaver av programmet «Reisen hjem» med Egil Svartdahl, et program som aldri før har vært vist på TVL.

Foto av Alf Gjøsund

Alf Gjøsund (KPK-foto)

Tidligere i advent, søndag 3. desember, var Linda Andernach Johannesen fra Misjonskirken UNG og psykolog Peder Kjøs gjester i «Hovedkontoret», og de samtalte om «Hva er det med Jesus-barnet?».

På nyttårsaften vil to gamle skolekamerater, Egil Svartdahl og Ingar Helge Gimle, være gjester i relativt fri dressur, der de også snakker sårbart og rørende om livet. Og så henter psykolog Hedvig Montgomery det hele inn med gode råd og hjelp til å parkere nyttårsløfter som vi uansett ikke vil greie å holde, forteller Alf.

TVL når nå ut til om lag 130.000 husstander hver måned, der «Hovedkontoret» er ett av de mest populære programmene. Andre serier og programmer som vises, er blant annet gudstjenester fra Filadelfiakirken, Plussprat med Egil Svartdahl, The Chosen, The Promise, barneprogrammet «Tale Bustehale», Reisen hjem, Smaken av Israel og Synspunkt.

Artikkelens innhold og lenker til TVL er gjort ut fra eget initiativ fra misjonsnytt.no og er et redaksjonelt arbeid uten noen form for økonomiske vederlag til Misjonskirken. TF

Vi ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere en velsignet Julehøytid! 

Vi oppfordrer alle til å Dele Juleglede – og gi en gave til årets julekampanje til Romania!

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X