ROMANIA: Ved åpningen av senteret Calarasi United, var det forbønn for familiene Jortveit og Stensland som kom til stedet i august. (Foto: Markus T. Kleppe)


Merkedag for misjon i Calarasi

I september var ei stor gruppe fra flere menigheter i Norge, til stede i Romania ved åpningen av det nye senteret.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Det var to begivenheter som dannet utgangspunkt for reisen. Det var både åpningen av det nye senteret Calarasi United, og så medarbeidersamlingen med alle som er engasjert i Calarasi, forteller Jens Kåre Lindal. Han er deltidsansatt i Misjonskirken Norge som prosjektkonsulent for Romania, ved siden av pastortjenesten i Vågsbygd misjonskirke.

Lørdag 14. september ble den offisielle åpningen av senteret Calarasi United gjennomført til stor glede for alle som var tilstede. I gudstjenesten dagen etter var det internasjonal leder i Misjonskirken Norge, Jon-Arne Hoppestad, som talte.

– I medarbeidersamlingen var fokus på fellesskap, betjene hverandre, lytte til bibeltekster om Jesus, bønn samt høre innlegg om rumensk kultur og menighetsplanting ved Neletu Lubas fra M4 Romania/Europa. I tillegg fikk vi sett hvordan utsendingene våre, familiene Jortveit og Stensland, bodde, og vi hadde den første fysiske teamsamlingen med menighetsplantingsteamet utfra Calarasi United, forteller Lindal.

Ved åpningen av senteret Calarasi United, holdt Jens Kåre Lindal en hilsen på vegne av norske menigheter. (Foto: MTK)

Senteret Calarasi United i Romania ble offisielt åpnet lørdag 14. september i år. (Foto: Markus Terje Kleppe)

Et stort øyeblikk

– Jeg opplevde dette som en utrolig fin samling, og ett viktig samlingspunkt for den videre satsningen både i Romania som helhet og Calarasi spesielt, sier Lindal. Han trekker særlig fram øyeblikket der Terence og Nelia åpnet det nye senteret etter seks år med mye arbeid og til dels stor motgang i perioder. Han gledet seg over at de to nye familiene, Jortveit og Stensland, er på plass. Det var sterkt å høre vitnesbyrdet til Nelly Langelandsvik og oppleve alle medarbeidere i Romania være omsluttet i forbønn og omsorg fra både nordmenn og rumenere.

Enhet for felles arbeid

– Det var fint at vi var så mange med fra forskjellige menigheter i Norge sammen med alle som er i Calarasí, forteller Markus T. Kleppe. Han er pastor i Farsund misjonskirke, og det er andre turen hans til Calarasi United. Nå fikk han være med å se resultatene av gaver og se utholdenheten til dem som har stått i spissen for arbeidet. Markus synes det var sterkt å være med i den samme sangen som samtidig ble sunget på både rumensk, engelsk og norsk. Det understreket vår felles enhet for utbredelse av Guds rike med nasjonale, utsendte medarbeidere og engasjementet fra menigheter i Norge.

Gruppa fra Norge bestod av fjorten personer. Det var Jon-Arne Hoppestad og Jens Kåre Lindal fra Misjonskirken Norge, Magnar Totland fra Vågsbygd misjonskirke, Ole Martin Guldbrandsen, Jan Dag Rolseth og Barbro Dragsjø fra Stjørdal misjonskirke, Ragnhild Stensrud fra Trondheim misjonskirke, Sissel og Tore Mersland fra Porsgrunn misjonskirke, Markus T. Kleppe fra Farsund misjonskirke, Ellen Merete Drønen og Karoline Tunold Unstad fra Frimisjonen Tromsø, Kåre Stensrud fra Oppdal Kristne Senter og Nelly Langelandsvik fra Filadelfia Kristiansand. I tillegg var pastorparet Elin og Geir Myra fra Familiekirka Lindesnes til stede sammen med ei gruppe fra menigheten. Til sammen var det dermed nærmere tretti personer fra Norge som var med på åpningen.

Våre to nye utsendte familier til Calarasi, Jortveit og Stensland, som kom til Romania i august, var også med på åpningen. Vår misjonær i byen Onesti, Cornel Pascu, og hans bror, Neletsu Pascu, deltok også. Misjonærparet Terence og Nelia Boucher-Van Niekerk, som har arbeidet i regionen de siste tjue årene, leder Calarasi United. Dessuten er det canadiske misjonærparet Darcey og Reinhard Neufeldt til stede i dette fellesskapet. De er utsendt av stiftelsen Gateway to Hope og driver et familiesenter i landbyen Rasa.

Andre som var med på medarbeidersamlingen var blant annet pastorparet Marinela og Vasilica Vasile fra Slobozia som planter menighet i landsbyen Trianu. Cristina Costea som jobber i FREE i Spantov, var med. Organisasjonen hjelper unge kvinner ut av prostitusjon. I tillegg deltok lokale medarbeidere fra Rasa og Calarasi.

Plante nye menigheter

Studenter og unge mennesker i etableringsfasen er målgruppene i arbeidet ved det nye senteret. Målet er å starte nye menigheter og kristne fellesskap. Familiene Stensland og Jortveit vil ha dette som hovedoppgave sammen med Boucher-Van Niekerk. Samarbeidspartnere i Calarasi United starter opp nye fellesskap og bibelgrupper blant rom-folk i slumområdene. Calarasi er både et fylke og en by. Området ligger sør-øst i Romania, om lag 90 minutters biltur fra Bucuresti.

Cornel Pascu (stående) fra Onesti, deltok på medarbeidersamlingen som ble holdt i Rasa. (Foto: MTK)

Godt fellesskap rundt bordet på samlingen i Calarasi, med mange besøkende fra Norge. (Foto: MTK)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X