BARNEFEST I ROMANIA: Rundt 100 barn og ledere var i juni samlet til fest i Onesti, for å feire den store innsatsen som gjøres for barn og unge gjennom barneklubber i Romania (Foto: Pascu). Neste uke kommer misjonærene fra både Romania og Colombia til Liv og Vekst sommerfestival!


Misjonærene deltar på Liv og Vekst!

For første gang på over 20 år vil misjonærer fra to land være til stede på Liv og Vekst sommerfestival i Stavern.

Dorthe og Cornel Pascu, utsendt til Romania, og Elisabeth og Roberto Gonzalez Bjelland, utsendt til Colombia, kommer for å dele fra misjonstjenesten og arbeidet de står i.

Grensesprengende misjon

Fredag kl. 11 i Undervisningsbygget holder Internasjonal avdeling seminar under navnet «Grensesprengende misjon». Der får vi høre hva som rører seg i misjonsarbeidet i Romania og Colombia og mulighet til å bli bedre kjent med våre utsendte.

Velkommen til seminar, dette gleder vi oss veldig til!

Nye kommer til tro i Romania

Fra et solfylt og sommervarmt Romania skriver vi denne hilsenen til dere, våre trofaste venner, som har støttet oss i tjeneste i så mange år. Vi er dypt takknemlige for forbønn og støtten vi får, det betyr alt, det bidrar til å gi oss styrke hver eneste dag.

Slik innleder Dorthe og Cornel Pascu siste nyhetsbrev fra misjonsarbeidet i Onesti, Romania, som kom i juni.

Menigheten i sentrum av Onesti har de siste ukene i juni opplevd at seks mennesker har kommet til tro på Jesus under søndagsgudstjenestene. To voksne kvinner og fire jenter.

-De seks trenger all mulig støtte og oppmuntring, for det er ikke uten konsekvenser at de har sagt ja til Jesus. En av jentene, Maria, kommer fra en tradisjonell ortodoks familie, som er veldig imot valget hun har tatt, deler Dorthe og Cornel.

Misjonærene og team fra menigheten i Onesti besøker ofte nærliggende landsbyer, der de deler Guds ord og av og til bidrar med nødhjelp.

-For en uke siden tok rundt 15 andre imot Jesus i landsbyene Caiuti og i Marcesti, hvor vi har holdt evangeliemøter. Det er helt fantastisk å se hvordan evangeliet forvandler deres liv, deler misjonærparet.

Alle de nye troende i Marcesti, Caiuti, Berzunti og Onesti har fått hver sin Bibel og misjonærparet oppmuntrer til forbønn om at de nye må vokse i troen på tross av utfordringer.

Utdeling av Bibler i landsbyen Caiuti. Foto: Pascu.

Fest for barna i landsbyen Marcesti. Foto: Pascu

Barneklubber

Misjonsarbeidet i Romania investerer mye tid i barn og unge med flere barneklubber, sommerleir og en skolestøtteordning som hjelper barn å fullføre grunnskolen.

-Hvert år i juni har vi en stor barnefest for alle barneklubbene, forteller Dorthe og Cornel i nyhetsbrevet. -I år samlet vi rundt 100 barn og ledere fra Onesti, Albele og Poduri i vår menighet. Alle disse stedene gjør en fantastisk innsats for barna. Det er barneklubb i Albele hver søndag ettermiddag, i Onesti hver onsdag ettermiddag og i Poduri hver lørdag.

-Lederne var veldig kreative og vi hadde et flott program. Til slutt fikk alle en gave og diplom for sin trofasthet og innsats i barneklubbene. Noen dager senere samlet vi alle barna i Marcesti i det nye møteteltet som ble innviet i desember 2022.

Livet er et sirkus

På bloggen «Familien Gonzalez Bjelland i Colombia» kan vi følge misjonærfamilien i Barranquilla og hverdagen i misjonstjeneste. Familien har vært utsendt i snart 1,5 år og den første tiden har vært fylt med menighetsbesøk, pastorsamlinger, helsebrigader, ledertrening, ulike leirer, oppfølging av volontører, norske team på besøk, diakonalt arbeid, nye satsinger og mye, mye mer!

Nasjonal samling for pastorer og ungdommer i Misjonskirken Colombia (FIPEC) med fokus på enhet. Foto: Gonzalez Bjelland.

Ungdomssamling i stua til misjonærene Elisabeth og Roberto. Foto: Gonzalez Bjelland.

I slutten av februar var det nasjonal samling for pastorer og ungdommer i vår søsterkirke i Colombia. -Temaet for samlingen var enhet, noe som også jeg og Roberto har hatt fokus på denne første tiden i Colombia i vårt arbeid. Fantastisk atmosfære og en optimisme for kirkens fremtid beskriver dagene, deler Elisabeth og Roberto på bloggen.

-Vi hadde denne våren også besøk av en familie som reiser Sør-Amerika rundt med sitt lille sirkus, der de i tillegg til fremvisning, lærte oss akrobatikk og triks. «Livet er et sirkus» stod det på bussen deres, og det slagordet føler jeg virkelig vi kan kjenne oss igjen i med alt av oppgaver og aktiviteter som daglig skal sjongleres! deler Elisabeth i nyeste blogginnlegg.

Følg også bloggen til volontørene Angie og Emilie her.

Av Naomi Curwen

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X