Vårt arbeid i Polen

Misjonskirken Norge startet et samarbeid med Polen i 2012 og støtter menighetsbyggende arbeid med særlig fokus på evangelisering. Vår søsterkirke er den kristne, evangeliske kirken i Polen, som har rundt 2000 medlemmer og 40 misjonskirker.

Hovedkontakten vår er med misjonskirken i Lublin. Lublin er en universitetsby som ligger sørøst for hovedstaden Warszawa. Misjonskirken der er et lite fellesskap som preges av en stor kjærlighet for lokalsamfunnet. De driver mye utadrettet arbeid i form av gateevangelisering, husbesøk, fengselsbesøk og korvirksomhet. Samtidig løfter de blikket over grensa til Ukraina og oppmuntrer mennesker i en vanskelig situasjon der. I Polen støtter vi misjonsturene til Ukraina og familieleirstedet Kunow, i tillegg til en ny satsing på menighetsplanting.

I 25 år har Jacek Duda vært pastor i Lublin misjonskirke og har startet opp bibelgrupper i stadig flere nabobyer. I 2021 gikk han av som pastor for å frigjøre tid til evangelisering og menighetsplanting. Nå jobber han videre med noen av bibelgruppene som allerede er startet, med mål om å plante minst en ny misjonskirke. Misjonskirken Norge går inn som fast støttepartner for denne satsingen de kommende årene.

Nytt fra Polen

POLEN: Jacek Duda er pastor i byen Lublin som har rundt 340 000 innbyggere. Misjonskirken…

PASTORFAMILIEN: Jacek og Iza Duda er pastorpar i Misjonskirken i Lublin. Her sammen med sine fire barn…

ENGASJERT I ROMANIA: Pastor Jens Kåre Lindal i Vågsbygd misjonskirke, er engasjert sammen med mange…