FRED: Korean Christian Federation (KCF) fra Nord-Korea, og National Council of Churches in Korea (NCCK) fra Sør-Korea, har samarbeidet om den globale bønnedagen for fred. FOTO: WCC


Verdens kirker i bønn for Koreahalvøya

Førstkommende søndag 13. august er det global bønnedag for fred på Koreahalvøya. Vi oppfordrer våre misjonskirker til å delta i forbønn for den spente situasjonen på halvøya. 

Verdens kirker er invitert til å vise solidaritet med koreanske menigheter ved å delta i forbønn for fred. Det er World Christian Council (WCC), World Communion of Reformed Churches og nå også World Evangelical Alliance (WEA), som inviterer kirkesamfunn og enkeltmennesker til å delta. WEA er et forum Misjonskirken Norge står nært og har vært en aktiv del av.

WCC går sammen med mange andre organisasjoner om å fremme behovet for dialog fremfor trusler og sanksjoner, i en tid hvor den militære spenningen på halvøya øker.

-På denne globale bønnedagen løfter vi opp vår bønn om en fredelig løsning og gjenforening av den koreanske halvøya. Må Gud endre hjerter og sinn, og bringe enhet og fred til dette området for Hans navns ære, sier generalsekretær i WEA biskop Efraim Tendero.

«Så la oss strebe etter det som tjener til fred og til å bygge opp fellesskapet» (Rom. 14:19).

→ Les invitasjonen fra WCC her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X