LIV & VEKST: Sangen «Navnet Jesus blekner aldri» fikk nytt liv hos alle generasjoner på sommerfestivalen i Stavern. (Foto: Trond Filberg)


Navnet Jesus til nye generasjoner

Ett av de sterkeste avtrykkene etter Liv & Vekst sommerfestival i år, er sangen «Navnet Jesus», som fikk nytt liv! Festivalsjefen oppsummerer sine inntrykk fra uka i Stavern.

Av Trond Filberg, publisert 06.10.2023 misjonsnytt.no

Godt over 1000 deltagere i alle aldre, var på årets sommerfestival i juli. Det ble et fantastisk samlingspunkt for familier og besøkende fra hele landet. Årets arrangement bekreftet nok en gang at dagene i Stavern styrket Jesus-troen til både barn, ungdom og voksne. Programmet inneholdt alt fra byggende bibeltimer, endog sent mot midnatt, aktuelle seminarer og samlinger som inspirerte og fornyet deltagerne til framtidstro på Jesus!

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive, melder festivalsjef Cathrine Hortemo, som har mottatt over hundre evalueringsskjemaer i etterkant. Vi har spurt henne hvordan hun opplevde festivalen.

Søkte forbønn og priste navnet Jesus

– Alle som ønsket forbønn på kveldene gjorde et sterkt inntrykk på meg, sier Cathrine. Unge og voksne var både forbedere og søkte forbønn. Et eget bønnerom med god plass og erfarne forbedere gav forlenget mulighet til å ha rom og trygghet for forbønn, når kveldsmøtene gikk mot avslutning. Bønnerommet var også åpent hver ettermiddag, og mange søkte hit.

Sina Saltbones med bønneteam la til rette for nettopp dette på en trygg og nådefull måte. Sina hadde selv vært i forbønn for arrangementet i mange måneder, og med seg i bønneteamet var Siren Godø som hadde gjort et  valg om å komme for å betjene deltagerne, både barn og voksne.

Dette gav et nytt løft for arrangementet som på mange måter opplevde hvordan Den hellige ånd var nær. Personlige tilbakemeldinger om frelse, fornyelse og legedom bevitner dette.

Sangen «Navnet Jesus» fikk en ny dybde da Anne May H. Abrahamsen fortalte om bakgrunnen for hvordan hennes morfar, David Welander, hadde skrevet sangen. Spontant tok Siren tak i denne sangteksten og lagde helt nye bevegelser som hun lærte barna. Det gav kjemperespons, og sangen ble tatt med til fellesmøtene der alle generasjoner priste navnet Jesus.

Godt over 1000 små og store deltok på Liv & Vekst i Stavern. (Foto: Trond Filberg)

«Grenseløs misjon» var overskriften på seminaret som handlet om misjon. Sist i seminaret var det forbønn for misjonærene fra Romania og Colombia. (Foto: Trond Filberg)

God stemning på kveldene

På kveldene etter møtene samlet folk seg i Hagekroa der folk satt ute i sommerkvelden. Stemningen og oppmøtet var større enn på flere år. Folk hygget seg med nybakst, is, kaffe og grillmat. Venner og kjente satt sammen, foran ved scenen satt barna. Stor trivsel og hygge, smil og latter i et inkluderende fellesskap.

Hva var ditt morsomste øyeblikk på festivalen?

– Det var nok da jeg skulle kle opp Rickard Lundgren med det kjempestore hodet for Maskorama og få ham inn i bilen, uten å avsløre eller at noen oppdaget det, ler Cathrine. Hun synes det var gøy å bidra i programmet med underholdningen i Hagekroa gjennom uka.

Tre personer var hemmelige sangere med i konkurransen, med imponerende sangprestasjoner inni de store hodemaskene. Lørdag kveld ble det avslørt, og Markus Kvavik, Linda A. Johannesen og Rickard, fornøyelig ledet med høy underholdningsfaktor av Thomas Toft.

Godt samarbeid i festivalledelsen

Cathrine som var ny festivalsjef i år, har virkelig gjort en superduper jobb.

Cathrine (t.h) og Siri Iversen skapte god stemning i Hagekroa (Foto: Trond Filberg)

– Det flotte samarbeidet med Tor Marius Langås har vært veldig viktig. Han har vært min høyre hånd gjennom forberedelsene og underveis, forklarer Cathrine.

Som tidligere festivalsjef, er medlem i festivalkomiteen og jobber på fulltid i Misjonskirken Norge, har Tor Marius god kjennskap til alle detaljer i arrangementet.

– Nå har jeg gjort mine egne erfaringer og notert meg mange saker som vil være med å forberede neste sommerfestival.

Veldig takknemlig for frivillige

Det var mer enn 135 ledere og medarbeidere i sving på festivalen, inkludert ungdomsleiren Stagedive. Festivalsjefen er veldig takknemlig til alle som har stilt opp, både enkeltpersoner ansatte og misjonskirker som har tatt et spesielt ansvar.

– En stor takk er altfor lite, men jeg vil understreke hvor viktige de frivillige lederne er for et arrangement av denne størrelsen. Det er utrolig flott at så mange stiller opp og gjør små og store oppgaver, sier festivalsjefen som allerede ser framover til neste sommerfestival. Datoene er allerede fastsatt til 10.-14. juli 2024 som er i uke 28.

www.livogvekst.no

Filmer fra Liv & Vekst 2023

Anne May H. Abrahamsen forteller om hvordan sangen «Navnet Jesus blekner aldri» ble til, skrevet av hennes morfar, David Welander.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X