Foto av Siri Iversen og Dag Andersen som ønsker velkommen til generalforsamling 2024. Foto: Trond Filberg

GENERALFORSAMLINGEN: Velkommen til generalforsamlingen i Misjonskirken Norge, ønsker generalsekretær Siri Iversen og styreleder Dag Andersen. (Foto: Trond Filberg)


Velkommen til generalforsamlingen

I dag åpnet påmeldingen til generalforsamlingen til Misjonskirken Norge. Helt nye kirkelokaler i Stavanger er stedet der delegater fra hele landet møter hverandre i slutten av mai.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Kommende helg åpner Misjonskirken Stavanger for første gang sine helt nye kirkelokaler på sin gamle adresse midt i Stavanger sentrum. I tre år har menigheten ventet på å flytte «hjem» i Knud Holms gate 8. Nå står lokalene ferdig, og kommende søndag klippes snora som et synlig bevis på at kirkelokalene er innviet.

Dette blir også stedet der årets generalforsamling skal gjennomføres. I det fjorten etasje nye høyhuset, som kalles K8, er det blitt en stor kirkesal i underetasjen. Misjonskirken har dessuten flere hundre kvadratmeter til eget bruk i tredje etasje. I tillegg er det både kafé og restaurant i bygget.

Både høytidelig og viktig

I programmet for generalforsamlingen er det både inspirasjonsbolker og forhandlinger med viktige og ordinære saker. I tillegg vil det være gudstjeneste fredag kveld der Siri Iversen taler, samt ordinasjon av pastorer og innsettelseshandling av Ansgarskolens nye rektor, Øyvind Skjegstad. Søndag formiddag er det også gudstjeneste, og begge gudstjenestene er åpne for alle uten påmelding.

Forhandlingssakene er enda ikke gjort tilgjengelig, men vil bli publisert på nettsiden for GF. Foruten ordinære GF-saker som årsrapporter, økonomi og valg, blir det lagt fram en handlingsplan tilknyttet strategien «Tro Sende Plante». Øvrige saker vil kunngjøres og sendes delegatene innen de vedtektsbestemte fristene.

Stavanger sentrum: Midt i bildet, er høyhuset K8, som blir stedet for generalforsamlingen. Bygget ligger i gangavstand fra konferansehotellet, jernbanestasjonen og rutebilstasjonen. (Foto: Trond Filberg)

Lurt å melde seg på uansett

I dag, onsdag 24. januar, åpnet påmeldingen til generalforsamlingen. I påmeldingen booker man konferansehotellet, som vil gi gunstige overnattingspriser i en egen avtale som er gjort med hotellet. Fristen for å melde seg på er 15. mars. Etter det går prisen opp. All påmelding skjer i Checkin, også for personer som ikke trenger overnatting.

Yngve Brosstad

Yngve Brosstad.

– Hvis det ikke er avklart hvem som skal representere menigheten, så kan det likevel være lurt å være tidlig ute med å melde på det antall personer som skal delta, spesielt med hensyn til overnatting. I ettertid kan man eventuelt endre navn på delegatene om det blir aktuelt, forklarer administrasjonsleder Yngve Brosstad. Han er dessuten den som mottar fullmaktsskjemaene fra menighetene.

Hvem kommer til generalforsamlingen?

Generalforsamlingen (GF) er Misjonskirken Norges øverste organ, og holdes hvert annet år. Som en del av GF avvikles også eiermøtet for Ansgarskolen AS, med samme konstituering. Sist gang var på Ansgarskolen i 2022. Da ble det bestemt at årets GF arrangeres i Stavanger etter invitasjon fra menigheten. Innkallingen til årets generalforsamling ble sendt ut i november til alle menighetene og aktuelle personer og verv som ifølge vedtektene skal ha denne.

Delegater med ordinær stemmerett er representanter fra menighetene. Antall representanter bestemmes av medlemstallet i menigheten, fra to til seks personer. I tillegg har Hovedstyrets medlemmer stemmerett, samt daglig leder i Misjonskirken UNG, Ansgarskolens rektor, ordinerte pastorer som i de siste tre år har vært og fremdeles er ansatt i en menighet eller ansatt i MKN og UNG, og misjonærer som i de siste tre år har vært og fremdeles er ansatt i en menighet eller i fellesarbeidet.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X