BØNN OG FASTE: Flere steder i landet inviterer lokale menigheter til felles bønnesamlinger denne helgen som er satt av til bønn og faste i Misjonskirken Norge. (Illustrasjonsfoto misjonsnytt.no)


Lokalt engasjement for bønnehelgen

Flere steder i landet har misjonskirkene engasjert seg i bønne- og fasthelgen som starter i dag. Noen steder har de felles opplegg.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

I dag starter bønne- og fastehelgen i Misjonskirken Norge. Flere steder har misjonskirker gått sammen og inviterer til bønnesamlinger ut over det vanlige.

I Haugesund har de to misjonskirkene i byen gått sammen om flere bønnesamlinger denne helgen. Fredag kveld og lørdag formiddag vil det bli skiftevis tilbedelse, bønn og bibel. Det blir tid til å salve og be for syke for dem som ønsker det. Lørdag deler de nattverd på formiddagen i Haugesund nordre misjonskirke i sentrum, mens det lørdag kveld vil være åpent og stille kapell i Haugesund misjonskirke i Skåredalen.

Misjonskirken Nesodden inviterer til et åpent kirkerom på lørdag fra kl.10.00 og ut på ettermiddagen. I lovsangsgudstjenesten søndag formiddag deltar også Misjonskirken Kråkstad, som ikke har egen gudstjeneste denne dagen. Sangen og tilbedelsen blir gitt god plass i dette fellessamværet.

– I fjor fikk vi så mange fine vitnesbyrd om hva Gud hadde gjort under bønnehelga. Vi blir med i år også, forteller Barbro Dragsjø, pastor i Stjørdal misjonskirke.

Se Barbros videohilsen >>

Foto av Siri Iversen

– Vi ber ikke for å få gjennom vår egen vilje, men for å høre hva Gud vil, sier Siri Iversen i sin videohilsen for bønne- og fastehelgen. Hun inviterer alle til å be for våre liv, våre menigheter, misjonsarbeidet og kirkesamfunnet.

Se Siris videohilsen >>

Skien misjonskirke har hele uka hatt fokus på bønn. Tirsdag møttes de på formiddagen og gikk rundt i byen der de velsignet og bad for byen, og deretter var det bønnemøte. Onsdag kveld var det tidebønn og delekveld, og i kveld er det planlagt bønnevandring sammen med ungdommene. Lørdag formiddag er det tverrkirkelig bønnefrokost i Pinsekirken Tabernaklet, og i gudstjenesten søndag har bønn en sentral plass.

Porsgrunn misjonskirke har på lørdag åpen kirke fra klokka 10 til 18. Kirkesalen vil være åpen for bønn og stillhet, med mange bønnestasjoner. Klokka 12 og 17.30 skal de ha fellesbønn i salen, og klokka 15 det rolig lovsang. I aktivitetsrommet kan man sitte ned å lytte til lovsang. De har også bønnestasjoner tilrettelagt for barn. I et grupperom kan man lytte til Johannes evangeliet som blir lest opp kontinuerlig gjennom hele lørdagen. På søndagsgudstjenesten vil de i fellesskap bryte fasten med å feire nattverd sammen.

Grimstad misjonskirke har tilrettelagt for 24 timers bønnekjede i menighetens kapell eller hjemmefra. Dette skjer fra lørdag formiddag og fram til gudstjenesten søndag formiddag. I gudstjenesten er bønn og faste temaet, og de deler nattverd sammen.

Pastor Knut Moholt i Grimstad misjonskirke har invitert til «bønnevakter» non-stop fra lørdag til søndag. (Foto: Skjermdump fra film på Facebook)

Misjonskirken Bryne har temaet «Hverandre» i hele januar, med emnene «Tilgi hverandre», «Tjen hverandre», «Elsk hverandre», «Be for hverandre». Sistnevnte emne deler de denne uka. I kveld har de bønnevandring i byen. Lørdag har de åpen kirke for bønn, og søndag er det bønn før gudstjenesten. I tillegg inviterer de til bønnekjede gjennom helgen.

Stjørdal misjonskirke inviterer til bønn- og fastehelg med bønnesamling lørdag fra klokka 11 til 15, og på søndag er det lovsangskveld. Søndag formiddag deltar de på økumenisk gudstjeneste i Stjørdal kirke der biskop Erik Varden taler.

Trondheim misjonskirke slutter vi opp om bønne- og fasteaksjon, og oppmuntrer alle i menigheten til å sette av ekstra tid i bønn. Lørdag ettermiddag inviterer de til bønnesamling med fokus på helbredelse.

I Bodø inviterer misjonskirka til felles konferanse for bønn for byen sammen med Sentrumskirken Bodø, Betania (NLM). Bjørn Henrik Slotten leder et felles lovsangsteam, og Rickard Lundgren fra Sverige taler. Det blir bønn for byen og regionen i alle møter og samlinger som starter fredag kveld fram til og med søndag.

Frimisjonen Tromsø setter av denne helgen til å be, og de starter med bønnesamling i kirken fredag kveld.

I Haugesund har Haugesund misjonskirke og Haugesund nordre misjonskirke felles bønnesamlinger gjennom helgen.

Felleskirkelig bønnekonferansen i Bodø, der Rickard Lundgren (bildet) deltar.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X