Rektor Øyvind Skjegstad

ANSGARSKOLEN: Øyvind Skjegstad startet 1. januar i rektorstillingen. (Foto: Lasse Eid)


Ny rektor på Ansgarskolen

– Jeg trives aller best og syns det er veldig gøy når jeg kan være med å dytte på noen slik at de utvikler seg og bidra til å sette andre i stand til tjeneste, uttalte Øyvind Skjegstad da det ble klart at han ble Ansgarskolens nye rektor.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

Allerede i juni i fjor ble det kunngjort hvem som skulle overta rektorstillingen etter Ingunn Folkestad Breistein.

– Dette er ikke en jobb jeg har drømt om hele livet, men det er en jobb, en utfordring og en mulighet som jeg tar fatt på med glede, uttalte Øyvind Skjegstad (57) til høyskolens nettside da skolen markerte at skolen har fått ny rektor. Fredag 26. januar foregikk markeringen først i Ansgarkapellet der det ble holdt tale av generalsekretær Siri Iversen. Ansatte ved skolen leste bibeltekster, og det var en forbønnshandling for Øyvind. Deretter var det en samling i skolens kantine med servering og flere hilsninger, av blant annet styreleder i Misjonskirken Norge, Dag Andersen.

Les mer om markeringen på høyskolens nettside >>

Øyvind er gift med Marianne, og de har tre voksne barn. Han bor ganske nær Randesund misjonsmenighet, og snaut sju kilometer sør for Ansgarskolen. Den nye rektoren er både en ivrig syklist og klatrer, glad i å trene og være på tur i naturen.

Ga rom for å plante ny misjonskirke

Øyvind, Torben og Siri snakker om «Tro Sende Plante» i TSP Podden. (Foto: Thomas Vårlid)

I siste utgave av podkasten «TSP Podden» er Øyvind gjest og blir intervjuet av Torben M. Joswig og Siri Iversen (bildet). Han forteller om sin trosreise i ungdomsårene i Bærum, om påskeleiren der Kjell Holmquist og Ingulf Diesen talte og han vitnet om sitt standpunkt i troen. Videre forteller Øyvind om at han sammen med sin kone, Marianne, dro på Disippeltreningsskolen til Ungdom i Oppdrag, og om sitt menighetsengasjement.

I 2012 var det ei gruppe i Randesund misjonsmenighet som kjente på å plante en ny menighet i dette området. Øyvind var da styreleder i misjonsmenigheten. De gav plantegruppa rom og plass til å starte det som i dag heter Ytre Randesund misjonskirke.

– Vi hadde aldri greid å nå eller ha plass til, alle dem som den nye misjonskirken når. Til sammen når vi jo mange flere og nye mennesker, enn om vi kun hadde vært en menighet, forteller Øyvind i den ferske podkasten.

Forbønn for Ansgarskolens nye rektor ved (fra venstre) tidligere rektor Bjørn Øyvind Fjeld, styremedlem ved skolestyret, Tina Sødal, koordinator på teologi, Gordon Valen, og generalsekretær i Misjonskirken Norge, Siri Iversen. (Foto: Lasse Eid)

Lang fartstid ved skolen

Øyvind Skjegstad er godt kjent med Ansgarskolen og har vært ansatt siden januar 2009. Før dette hadde han hatt mindre stillinger ved skolen siden 2001. Så det startet med undervisningsstillinger og har de siste årene blitt mer administrasjon og ledelsesoppgaver. I 2018 ble han studieadministrasjonsleder for høyskolen.

Øyvind startet i 1994 som student ved Ansgar høyskole. Ved Gordon Conwell Theological Seminary, Boston i USA, har han sin mastergrad i Det nye testamentet. Hovedfagsoppgaven i kristendom leverte han ved Universitet i Oslo, og fra Høgskolen i Agder har han mellomfag i historie og praktisk pedagogisk utdanning. Arbeidserfaring har han fra utdanningssektoren, menighets- og næringsliv.

Les mer om rektorskiftet på høyskolens nettside >>

Tidligere rektor, Ingunn Folkestad Breistein, sluttet ved årsskiftet ved Ansgarskolen etter nærmere tretti års ansettelse, der hun de siste åtte årene var rektor. Fra 1. januar startet Ingunn som dekan ved Fakultetet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder. Hun vil fortsatt være tilknyttet Ansgar høyskole som professor II i teologi.

Harald Nygaard, tidligere rektor og førstelektor, er fra årsskiftet ansatt som Ansgarskolens administrasjonsleder, og Terje Simonstad er daglig leder for Ansgar Drift og Eiendom AS.

Ingunn Folkestad Breistein sluttet som rektor ved årsskiftet, og Øyvind Skjegstad startet 1. januar i stillingen. (Foto: Lasse Eid)

Fem rektorer samlet foran Ansgarskolen, fra venstre: Lars Råmunddal, Ingunn Folkestad Breistein, Bjørn Øyvind Fjeld, Øyvind Skjegstad og Harald Nygaard. (Foto: Lasse Eid)

TSP-podden

Hør hele intervjuet med Øyvind Skjegstad i podkasten «TSP Podden», som ble publisert 4. februar (Spotify) >>

Ansgar høyskole og Ansgar bibelskole ligger på Hånes i Kristiansand kommune. Misjonskirken Norge er eier. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X