SOMMERFESTIVALEN: Stor stemning rundt bordene i Hagekroa på kveldene, for liten og stor. (Foto fra Liv & Vekst i 2023: Trond Filberg)


Hvem får plass ved ditt bord?

Programmet for Liv & Vekst sommerfestival er nå offentliggjort. Det blir mange flotte samlinger og inkluderende fellesskap for alle generasjoner, lover festivalsjef Cathrine Hortemo.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Med temaet «Rundt bordet» ønsker vi å løfte fram Jesu invitasjon til oss alle, og hvordan dette utfordrer oss til å dele tro og liv. Vi håper også at temaet kan inspirere våre menigheter, sier Cathrine på vegne av festivalkomiteen. I beskrivelsen om hva dette handler om, utfordrer de til å ha mer fokus på å dele troen på Jesus med flere mennesker som ikke kjenner ham.

Cathrine Hortemo er festivalsjef.

Festivalkomiteen har i år i stor grad valgt å slippe til talere og seminarholdere fra egne rekker, fra lokale misjonskirker og sentralt ansatte. På talelisten er lokalpastorene Ingrid Lindberg og Ellen Merete Drønen som vil dele av sine erfaringer med bordfelleskap. Generalsekretær Siri Iversen taler også en av kveldene.

På Alle sammen-møtene på formiddagen, er det Misjonskirken Lyngdal som trår til med sine medarbeidere. I spissen møter vi blant annet Benedicte Stuestøl, Eirik Vikse og Maria Kvavik.

Se hovedprogrammet og talere >>

Liv & Vekst er i høy grad fem dager med innhold hvor mye skjer parallelt og med stor spredning av tilrettelagte tilbud for barn, ungdom og voksne. Når godt over tusen mennesker samles i juli, vil det være opptil fem aldersinndelte samlinger som skjer nesten samtidig på kveldene. For barna er det SuperDuper, 24/7 og Tweens.

Klovnen Hagbart Frisk besøker festivalen.

For ungdommene vil det være tre parallelle leirer siden Across også er tilbake i Stavern sammen med Jump Stagedive og Camp Stagedive. Ungdommenes felles møte kalles Powerstation. I fjor var en av kollektene innsamling til innkjøp av nye lavvoer der ungdommene sover. Nå er 24 nye lavvoer kjøpt inn for den kollekten, og sikrer derfor best mulig best mulig leirovernatting for ungdommene som har sitt leirområde ved Nesjarheim, på andre siden av Helgeroveien.

Underveis på festivalen er det også mye sosialt fellesskap, ikke minst rundt bordene i Hagekroa på kveldene der de byr på konsert og basar, humor og overraskelser.

Påmelding til ungdomsleirene Stagedive og Across >>

Utvider med flere samlinger

– I år tilbyr vi flere seminarer og samlinger på forskjellige tidspunkter. Blant annet blir det seminarer både før og etter lunsj flere av dagene, samt to nattbibeltimer og tre bibeltimer på formiddagen. Dermed håper vi flere deltagere får med seg mer av alt det flotte som presenteres, forteller Cathrine.

Peder Tellefsdal (Foto : Mona Hauglid)

Et av seminarene er med Peder Tellefsdal som har temaet «Kirken trenger en rebranding for å dele evangeliet i vår tid». Tre hovedpunkter han vil snakke om er: hva er årsakene til at kirken sliter med å gjøre evangeliet relevant for et moderne publikum, og hvilke to kommunikasjonsgrøfter må vi ut av for å komme videre. Dessuten vil han gi praktiske løsninger for å gjøre evangeliet om Jesus relevant igjen.

I programmet er det ellers temaer som «Bønnen, ordet, bordet» med Anne Margrethe Mandt-Anfindsen, «Plass til en til» med Linda Andernach Johannesen, «Hvordan kan menigheten gi Jesus videre?» med Isak Voie og «Rytme for barna» med Torunn Fidje Liane. Dessuten blir det «Hva er greia med Menighetsskolen» med Kjell Birkeland, «Hva er greia med «Smaken av retreat?» med Siri Iversen. Bibeltimeholdere på morgene er Torben M. Joswig, Anne Margrethe Mandt-Anfindsen og Stein Bjørkholt. I misjonsseminaret er det besøk av Colombia-misjonærene Roberto og Elisabeth Gonzales Bjelland sammen med Jon-Arne Hoppestad.

– Velkommen til Stavern i juli, sier festivalsjef Cathrine og ser fram til å ta imot alle påmeldingene. For at deltagerne ikke skal sitte i arbeidstiden med påmeldingene, har de i år flyttet starttidspunktet for å melde seg på, til ettermiddagen mandag 4. mars.

Informasjon om program, talere, priser og praktiske opplysninger, finner du på nettsiden livogvekst.no.

Påmeldingen i Checkin åpner mandag 4. mars kl. 17.00.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X