Kjærlighet i Colombia

Elevene fra Ansgar Bibelskole viste stort engasjement da de sammen med frivillige fra en av våre lokale søsterkirker, El Pacto 63-menigheten, gikk ut på gatene i Bogotá for å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

Aksjonen har navnet «kjærlighetsbrigaden», og i løpet av en dag i mars møtte de om lag 230 personer som er bostedsløse og sliter med rus. Under aksjonen var det satt opp provisoriske vaskestasjoner i et telt, og de som kom fikk utdelt nye klær, såpe, tannbørster og barbersaker. En av personene fikk ny rullestol, da hans egen var blitt stjålet en tid tilbake. Dagen før aksjonen var de frivillige ute på gatene for å fortelle om tilbudet som de gir.

Kjærlighetsbrigaden i Bogotá. Mars 2017, foto: BEA.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON.

Elever fra Ansgar Bibelskole deltok i «kjærlighetsbrigaden» for å hjelpe mennesker på gatene i Bogotá. Foto: BEA.

– Enkelte elever gruet seg før de skal ut, men de fikk sterke minne og blir takknemlige etterpå for at de var med. Vi forberedte dem også godt, og mange av de frivillige fra menigheten har lang erfaring. Noen av dem har selv fått hjelp til rehabilitering, forteller Jon-Arne Hoppestad. Han var reiseleder sammen med Odd Inge Elemy, som er linjeleder ved Ansgar Bibelskole, og pastor Clemente Duran fra Justnes misjonskirke. I år var det nitten elever som deltok i aksjonen som har hatt besøk fra Norge siden 2008. Pastor Andrés Bunch fra El Pacto 63-menigheten, har vært en av våre viktige samarbeidspersoner i tretti år.

Elever fra Ansgar Bibelskole besøkte Jakobs hus i La Vega. Her er de sammen med ansatte. (Foto: JAH, mars 2017).

Besøkte prosjekter
Elevene fra Ansgar Bibelskole besøkte flere av våre prosjekter. Blant annet tok de turen til Jakobs hus, La Vega. Der møtte de barna og staben. Det var flott å se at arbeidet er startet opp igjen etter at myndighetene krevde ny godkjenning og opprustning av stedet. Nå er alt på plass, og sju barn er på stedet allerede.
Andre prosjekter de besøkte var grunnskolen i Potosi og skolefritidsordningen Esperanza. I tillegg besøkte de flere gudstjenester, blant annet i Barnekirka der Gloria Alzate er pastor. Hun kjenner mange som tidligere leder i Esperanza-prosjektet. I gudstjenesten deltok også vår utsendte ettåring, Sarah Bjerk, fra Skien.
Ansgarelevene var dessuten med på gudstjeneste i 63-menigheten, i Fontibon og ungdomsmøte i Rondón.

Barnekirka i Bogota, Colombia 2017. Foto: JAH

Engasjert for diakoni
Engasjementet for diakoni er stort i vår søsterkirke i Colombia. En av pionérene er pastor Manuel Castañeda som er grunnlegger av rehabiliteringssenteret «El Hermano» i Medellín. Dette arbeidet sendte hjelpeledere til Bogotá på 80-tallet for å hjelpe til med oppstarten av rehabiliteringsarbeid i hovedstaden.

Pastor Manuel Adán Castañeda Agudelo, misjonær Odd Bjørge Risanger og pastor Omar Montoya Colombia, 2017. Foto: JAH.

Til venstre på bildet, som ble tatt i mars i år, står pastor Manuel Adán Castañeda Agudelo (menigheten Iglesia Centro de Alabanzas, Medellín), sammen med vår misjonær Odd Bjørge Risanger og pastor Omar Montoya (menigheten Iglesia Christiana el Hermano, Medellín).

Odd Bjørge Risanger besøkte nylig prosjektet for internflykninger i Medellín, sammen med pastor Carlos Diaz. Foto: Gordon Valen, 2017.

Odd Bjørge kommer til Norge i juni, og i juli reiser han til Colombia igjen sammen med sin kone, Mona Risanger.

Vår søsterkirke i Colombia, FIPEC, har sitt årsmøte i mai 2017.

Les mer om vårt engasjement i Colombia.    Utsendte fra Misjonskirken Norge.

Fotografer: Bjørn Erik Andersen, Jon-Arne Hoppestad, Gordon Valen.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X