FAMILIEPROFIL:  De fem sommerstevnene på Stavern folkehøyskole har til felles er at de er for hele familien og har egne opplegg for barn og ungdom i ulike aldersgrupper.
FOTO: NAOMI CURWEN


Fire kirkesamfunn og en misjonsorganisasjon har en felles plan for organiseringen av sine ulike sommerstevner. – Det er godt å kunne dele erfaringer, sier festivalsjefen i Misjonskirken Norge.

Fem ulike organisasjoner skal ha familiestevne eller festival på Stavern folkehøgskole i sommer. På rekke og rad skal Baptistsamfunnet, Misjonskirken Norge, Frikirken, Metodistkirken og Ungdom i Oppdrag ha sine sommeraktiviteter her.

Misjonskirken Norges Liv & Vekst, 11. til 16. juli, er andremann ut på Stavern Folkehøgskole etter Baptistsamfunnets Blink som pågikk fra 5. til 9. juli. Etter Liv & Vekst fortsetter Frikirkens familiestevne Visjon fra 19. til 23. juli, deretter er det Sommerfesten til Metodistkirken før Ungdom i Oppdrag avslutter stevnemaratonen med sin GOfest 3. til 6. august.

Deler erfaringer
– Vi kan dele på en hel del av rigginga av både telt, hall og hele festivalområdet. Så får vi også mulighet til å sammen jobbe fram en del avtaler på ulike innkjøp og leieavtaler, sier festivalsjef for Liv & Vekst, Tor Marius Langås (bildet).

Festivalsjef Tor Marius Langås.

– Det viktigste vi får ut av samarbeidet er at vi kan dele og utveksle erfaringer med de andre arrangørene på veldig mye, sier Langås.

Også Børge Greaker som er festivalleder for Visjon, Frikirkens sommerstevne, er fornøyd med samarbeidet.

– Det er både kostnadsbesparende og krever noe mindre opp- og nedrigg fra hver enkelt organisasjon. Siden vi koordinerer ønskene våre overfor skolen, er det lettere å finne frem til gode løsninger. Samtidig er det godt å dele erfaringer og stå skulder til skulder med de andre festivalene, sier han.

Både Langås og Greaker tror samarbeidet letter byrden for ansatte og frivillige som er med, selv om de kanskje ikke er klar over det.

– De fleste er vet nok ikke hvor stor glede og nytte samarbeidet gir, men et godt samarbeid gjør alt lettere som igjen øker trivselen hos hver enkelt leder og deltaker, sier Greaker.

Samarbeidet mellom de ulike festivalarrangørene pågår gjennom hele året.

– Gjennom året samles vi i hvert fall to ganger og har mye korrespondanse på e-post og Skype. Så varierer det fra år til år hvilke temaer som tas opp, sier Langås som er festivalsjef for første gang i år.

– På Stavern får vi en veldig fin pakke. Du får samlet alle menneskene innenfor en radius av 500 meter og får tilgang på både camping og rom slik at du kan ha innlosjering på ulike prisnivå, sier Langås.

Kompakt festivalområde
Det er Frikirken som eier folkehøgskolen og Greaker forteller at det derfor er naturlig for dem å ha Visjon her.
– I tillegg betyr skolens beliggenhet mye, og det er blitt et svært egnet sted for stevner og festivaler på vår størrelse. Stavernhallen og omkringliggende overnattingsmuligheter i svært kort avstand som gjør dette til en relativt kompakt festival, sier han.

Stavern folkehøyskole, Fredtun, er vertskap for fem kristne sommerstevner.

Metodistene har tidligere hatt Sommerfesten sin på Drottningborg skole ved Grimstad, men har i år flyttet til Stavern folkehøgskole Fredtun.
– Fredtun er større enn Drottningborg og har bedre fasiliteter. Det ligger dermed godt til rette for langt flere deltagere og et bredere program for unge og eldre, skriver de på sine nettsider.

Noe de fem sommerstevnene har til felles er at de er for hele familien og har egne opplegg for barn og ungdom i ulike aldersgrupper. På Liv & Vekst var det ved start registrert over 1 200 påmeldte. 400 av disse er barn under 12 år og over 300 ungdommer.

Tekst av Ingunn Marie Ruud, Kristelig Pressekontor (KPK)
Foto: Naomi Curwen, Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X