KOMBIKURS: Det er fortsatt god oppslutning og stor stemning for Kombikurset til Misjonskirken Speiderkorps. I år deltok 167 på kurset som kunne feire 20 år på Hovden. På bildet en fornøyd korpssjef, Haakon M. Rønnestad.
FOTO: TROND FILBERG


Kakefest for tjue år med Kombikurset på Hovden

– Jeg er veldig fornøyd med årets Kombikurs, og alt synes å ha gått bra, forteller korpssjef Haakon M. Rønnestad fra Haugesund MSK.

Kombikurset bestod i år av til sammen åtte enkeltkurs med forskjellige nivåer og innhold tilpasset alder og verv. Deltagerne er speidere fra 12 års alderen og oppover til godt voksne ledere. Alle får ledertrening som gir MSKs 17 speidergrupper mer kompetanse og inspirasjon.

Holdt seg tørre
Hvert av enkeltkursene hadde slått leir på forskjellige plasser langt fra hverandre i fjellområdene rundt Hovden i Aust-Agder. To netter i sovepose under gapahuk og selvlaget mat på bålet. Selv om skyene truet ble det en ganske tørr helg og ikke for kaldt. Selv de yngste var flinke til å holde ut, selv om ikke alle fikk like mye søvn.
Om kvelden ble det holdt andakter. I Fjellgardane kyrkje deltok hovedlederne og Peff3 i midnattsgudstjenesten ledet av speiderkonsulent Anita D. Isaksen. Pastor Gordon Valen fra Haugesund Nordre Misjonskirke, som selv er speider, holdt talen.

Leder Marthe og speider Jack Mathias deltok på Peff1 i år.

Hyggelig mimring
Lørdag kveld deltok UNGs daglige leder, Svein Aksel Nakkestad, med en hilsen til speiderne. Så mimret lederne om tidligere års Kombikurs. To av lederne var også med det første året på Hovden.
Bilder fra gamle dager ga smil om munnen. Noen hadde gode historier om hvordan man skulle varme opp nedfrosne kropper. Selv om kurset alltid skjer på samme tid har speiderne opplevd både hete sommertemperaturer og snøvær i dette fjellområdet.

Feiret med kake til alle
På søndag samlet alle gruppene seg først til en dukkert i badeland, der svette og bållukt ble fjernet i dusjen. Deretter møtte alle til fellesgudstjenesten i det fri. Pastor Øyvind Slåtta fra Drammen holdt andakten, mens korpssjef Håkon M. Rønnestad ledet an i sang og misjonsauksjon til inntekt for Romania.
Til slutt serverte korpsstyret to store marsipankaker med bursdagssang for å markere tjue år med Kombikurset på Hovden. Første året deltok to hundre. I år var det 167 deltagere og ledere. Selv om flere ting er forandret på programmet gjennom årene, er Kombikurset populært og spennende for nye generasjoner med kommende speiderledere.
Etter gjennomført helg fikk alle kursbevis som ble høytidelig overrakt med speiderhilsen til hver enkelt. Speidersangen ble sunget, og kurslederne fikk takk for flotte fjelldager i fargesprakende høstfarger.

Misjonskirken Speiderkorps (MSK)

Tekst og foto: Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X