Verdens beste ledere!

Misjonskirken UNG ønsker å være med å bidra til at det blir mange flere Jesus-begeistrede og sunne ledere i landets misjonskirker.

Jeg skriver denne bloggposten mens jeg er på en retreat vi kaller «Innpust». Her er jeg sammen med menighetenes barne- og ungdomsarbeidere. For noen heldige menigheter som har disse flotte arbeiderne! Samtidig skulle det vært mange flere på Innpust.

I mine samtaler med lokale ledere er det ofte vært fortvilelse over manglende antall ledere og stillinger som har blitt stående ubesatt. Mangelen på ledere kan i en del menigheter bli en betydelig flaskehals. Det kan vi ikke finne oss i.

I Jesus sitt liv mens Han gikk rundt på jorda, er det tydelig å spore at Han satte lederutvikling og disippelgjøring svært høyt. Stadig dro Han seg unna folkemengdene for å være med sine tolv utvalgte disipler. Det var ikke tilfeldig.

Vi kan lære av Jesus. På samme måte som Han, må vi i menighetene våge å velge ut og investere i uferdige ledere. Vi må tåle en Peter som stadig tabber seg ut og en Tomas som tviler og stiller vanskelige spørsmål. Våger vi å slippe dem til, selv om det tidvis kan gå noe på kvaliteten løs? Kan vi våge å rette blikket utover akkurat her og nå og se hvem er det som kan bli de neste lederne? Kan vi våge å se verdens beste leder i en av våre usikre 13-åringer? De kan bli den lederen som for enkeltmennesker betyr den store forskjellen.

Bill Hybels og Andy Stanley er noen av de mest innflytelsesrike lederne i verden. Men for det enkelte barn og den enkelte ungdom i Norge så er det andre som er «verdens beste leder». Det er helt vanlige søndagsskolelærere og ungdomsledere, som sammen med foreldre og andre tillitspersoner er verdens beste ledere. Bill Hybels når dem ikke til knærne en gang i innflytelse lokalt.

Misjonskirken UNG ønsker å være med å bidra til at det blir mange flere Jesus-begeistrede og sunne ledere i landets misjonskirker. Vi ønsker å gi gode ledertreningskurs, oppfølging av ansatte, nettverk og ressurser for lokale ledere.

Sammen skal vi bli kvitt denne flaskehalsen!

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X